Dåligt samvete..

Efter att vi var iväg på Thailandsresan så har lämningarna på förskolan varit riktigt jobbiga.. innan så gick det smidigt och han blev inte ledsen utan mer glad och upprymd! Nu känns det som att vi har hamnat i en inskolning från start igen med tanke på känslorna som Frank utspelar vid varje lämning.. det är alltid gråt och protester när vi ska ta oss in i bilen på morgonen men han brukar lugna sig så fort vi börjat rulla iväg med bilen! Det är jobbigt med den kampen varje morgon dock.. jag försöker på olika sätt att få det så smärtfritt som möjligt.

När vi väl kommer fram så hänger han fast i mig och liksom börjar gråta så fort vi kliver in där.. han brukar lägga huvudet på min axel (gå inte mamma) är allt jag hör han säga via sitt kroppsspråk.. lämna mig inte.. jag tycker att det känns fruktansvärt tufft för mitt mammahjärta när detta nu inte gått över!!

Åh det gör så ont i mig att lämna honom och även vid hämtning så brukar han börja gråta av lättnad typ.. så för mig så känns det som att jag överger honom om dagarna för att åka och jobba och tjäna pengar inte pengar för att Överleva utan för att leva.. men jag har kommit fram till hur jag vill leva. Jag vill försöka tillgodogöra så mycket tid som jag bara kan för att få umgås med min son.. det är han, min kärlek, familjen & vänner som spelar någon roll här i världen. Inte att jag ska ha så mycket pengar som möjligt eller ha en så bra karriär som möjligt.. detta för mig är egentligen helt oviktigt!

När jag ändå har förmånen att dra ner på arbetstid och jobba endast det nödvändigaste så kommer jag faktiskt göra den prioriteringen.. jag hade nog aldrig klarat av ett kontorsjobb med 8-17 och då få tappa så mycket tid med honom, isåfall hade jag nog gått ner i tjänst..

Det är såhär jag vill fördela min tid och eftersom jag har möjligheten till det så kommer jag prioritera utifrån det! :) Så glad över att jag tänkt i stora livsfrågor och försökt hitta min mening.. för i detta liv, det enda livet vi besitter så vill vi väl ändå ta vara på det bästa vi har? ♡
Jag ska alltid försöka ta tillvara på dagen som att det vore den sista! ❤

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Ja precis, jag ser det som en lyx att faktiskt kunna få välja vet absolut att det finns många som inte har samma tur som en annan.. ♡ man gör ju det bästa utefter sina förutsättningar 😊 jaha är det så det kan vara.. separationsfasen.. aldrig tänkt!! Han har blivit väldigt förändrar nu det senaste..gråtattacker och helt otröstlig på hemmaplan vid vissa tillfällen 😟 tack för tips!
viktoriabergh
,
Härligt att ni också hittat ett sätt som funkar för er bäst tack snälla vad glad jag blir ❤❤❤
viktoriabergh
,
Tack ❤❤ det kommer gå bra! Tror det kanske är seperationsfas just nu för honom:/
viktoriabergh
,
Åh tack vilket SUPER tips det ska jag definitivt göra!! Fina du! ♡♡
viktoriabergh
,
Åh vad häftigt!! Fint att ni fått så mycket tid tillsammans ♡♡ och tacka gudarna för mormor, farmor farfar morfar alla som ställer upp är guld. Hihih spännande att få börja ett nytt kapitel hoppas hon kommer stormtrivas bland de små vännerna. Kram och lycka till ♡
Tatiana
,
Hej! Läste ditt inlägg, i know de fruktansvärt jobbigt. De låter som din grabb behöver en ny inskolning. Kanske den gamla metoden på 2 v. Då kan trappat upp timmarna. För sådär ska de inte vara då är han inte trygg där. Jag är pedagog själv så tala med personalen och säg att du önskar detta för ditt barns behov om ni har den möjligheten. De viktigaster att barnete trygga och sedd på förskolan för att barnet ska kunna utvecklas och knyta band med andra barn annara gråter barnet bara hela dagen speciellt om de gick bra i början och sedan förändrats ? De låter konstigt... ny personal?. Lycka till ! Prata iallafall med personalen om din oro. De är viktigt så att du som förälder får bekräftelse på ni kan testa något nytt för er son.
viktoriabergh
,
Hej! Ja det är ibland ny personal så jag tror att det är de som påverkar men han gråter inte under dagarna utan är bara vid lämning hämtning. 😊
Therese
,
Åh min ena tvillingtjej är precis likadan känns fruktansvärt!! Systern är dock helt lugn och jag vet att de är väldigt trygga med varandra och att det alltid blir lugnt när jag väl gått men jag tycker ändå det är väldigt väldigt jobbigt att lämna dem där 😟 våra är snart 1,5 år och går endast ca 20h/v (delat på 2-3dagar/vecka) då jag jobbar halvtid så kan tänka mig det är tryggheten som spelar in. Har inget tips, ville dock bara säga att jag känner igen situationen och att jag förstår din känsla ❤️
Mathilda
,
Jag har varit hemma med sonen i snart sex år! I höst börjar han förskoleklass men har varit hemma på heltid. Jobbade varannan helg under en period innan vi fick lillasyster för tre år sedan men sen hon föddes har jag varit hemma på heltid. För ett år sen fick vi lillebrorsan också så tre galna kids hänger jag med här hemma! Det jag ville säga är att jag tycker du resonerar så fint! Du har möjligheten att justera ditt arbete för din sons skull; det tycker jag är fantastiskt! Kan säga att det är SÅ värt det! Visst, lyx och överflöd existerar inte för oss snarare tvärtom! Vi lever extremt snålt men åh vad man har igen det tusen gånger om när man får vara med barnen! Stor kram!
Erica
,
Jag håller med dig till 100%! Har exat samma prioritet. Jag tror faktiskt inte att så små barn är redo för förskola faktiskt så tycker det är helt rätt att gå ner i arbetstid! De är bara små en så kort tid av livet och snart är de stora och då kommer de ju vilja vara med kompisar och sånt istället!