Dalecarlia spa & hotell

Vi spenderade våra 2 nätter på Dalecarlia spa & hotell som ligger i Tällberg. Hotellet ligger uppe på berget med en fantastisk utsikt över Siljan. Hotellet var väldigt mysigt och hade en lugn och harmonisk atmosfär. Med dala hus känsla. Gammaldags men modernt på samma gång! Rummen var stora och hade kingsize bed med extra stora goa kuddar! :) sängen var mjuk och skön! Enda negativa med rummen var att det var lite varmt.
(bilder lånade från google)

Hotellfrukosten var jättebra! Den hade allt gott, favoriterna var skagenröra, våfflor med nutella,grädde och jordgubbar, färsk frukt och supergod äggröra med bacon. Mums!!

Dock så hände något hemskt första frukosten!!! Vi gav Frank smörgås med leverpastej på när han helt plötsligt börjar gråta när han tuggar. Så öppnar han munnen och då plockar jag ut en träflisa! 2cm lång ca! Alltså helt sjukt att den låg i smörgåsen!!! Om han hade svalt den så hade ju vad som helst kunna ske. Usch blev så rädd. Vi berättade för personalen och de reagerade helt rätt. Dom bad om ursäkt såklart och skulle gå vidare med detta till de som de köper brödet av. Vi blev ersatta med middag om vi ville, eller något annat som han verkligen ville ge oss. Men vi sa att det var okej och att vi inte behövde något. Det gick ju bra trots allt och ville mest varna så att det inte skulle ske igen.

Ansvarig man för frukosten kom sen med ett gosedjur till Frank en färgglad fin elefant! Sen frågade han om vi ville ha en flaska bubbel på rummet. Tog en flaska rött då iaf. Snällt och bra service efter den händelsen ändå. Att Frank fick ett gosedjur! Så fint :)

När man bor på hotellet så får man gratis entré till spat. De har även vissa speciella tider då man får ha med sig barn. Perfekt ju! Har länge letat efter ett hotell/spa där bebis får följa med. Så ja Frank hade kunnat få vara med och bada med oss men vi hade ju barnvakt vi;)

Det är hyffsade priser i baren och finns både alkoholfria alternativ. Vi älskar detta spa då man oftast är där nästan ensam med. Hur man nu lyckas med det då de är ganska populärt. :) ett super bra val för familjer iaf. Finns mycket kul runt om leksand och i Dalarna. Eller om man bara vill njuta av lugnet och promenera runt i de idylliska miljöerna. Dalarna är fruktansvärt fint, speciellt Tällberg.

Detta inlägg är ej ett sponsrat inlägg enbart tips! Vi betalade ca 3800:- för 2 nätter med bara boende+frukost men det var ju midsommarhelgen.. väldigt bokade datum. Säkert billigare annars! Sen bokade vi ju behandling oså på det. :)

 

Gillar

Kommentarer