Dagen vi fick reda på att jag var gravid!

Jag brukar ha en väldigt regelbunden mens och väntade in den som en klocka på torsdagen när den skulle komma. Ni vet när man känner i kroppen att det är på gång?

Jag hade haft en fruktansvärd PMS veckan innan och jag googlade även mina symptom som en tröst för min kropps konstiga beetende: humörsvängningar, lätt illamående svullen mage och värk i livmodern.. Det dök även upp en tanke om att jag kanske var gravid!? Men neeeej, denna gången kände jag ändå, nej sluta nu du är inte gravid. Du ska bara ha mens.

Dagen gick och nästa dag kom, ingen mens.. gick och väntade in den.. vid varje toalettbesök så tänkte man nu då, men nej... fredagskvällen kom och jag skulle ut med 2 tjejkompisar så jag stoppade ner en tampong i väskan, vi hade svinroligt men ingen mens.. (sista utekvällen)

På lördag morgon började jag känna att detta var underligt.. nu är den ju kanske "sen" om jag kommer ihåg rätt.. googlade igen och fick då fram att menscykeln verkligen kan variera även om det brukar vara samma för mig, men då lugnade det mig ändå och jag väntade in lördagen med... Men nej,

På söndag morgon när det fortfarande inte hade blivit något så kände jag starkare, nu är det något fel. Tänk om jag är gravid ändå? Jag berättade för Simon om att jag var någon dag sen med mensen och han gick upp i varv direkt! VA är du gravid!? Åh du kanske är gravid, ska vi ha barn? Vad ska "han" heta? Hahahaha snacka om att spinna på.. Jag bad honom åka och köpa ett gravtest så han drog iväg till affären direkt och kom hem o bad mig kissa på stickan. Som om jag kunde kissa på beställning!!! Haha fick ta ett glas vatten och vänta in kissnödigheten.

Smög iväg på toaletten utan att göra något väsen av mig, kissade och tänkte nej det blir bara 1 streck.

Tittade inte först men sen vågade jag kika och då såg jag starkt det ena strecket som kommer upp vid icke gravid, brevid till vänster ska ett till streck komma upp om man är gravid men såg inget, men där... började något skymtas.. nej? Är jag? Nä.. otydligt.. oj tydligare och tydligare började strecket till vänster komma fram, och nu var det inte tal om någon chansning utan det var SOLKLART! Jag var gravid!!!
Å jisses...

Mina fingrar skakade när jag höll i testet, ska jag le eller vad känner jag? Jag skulle ju inte vara gravid nu, kanske i slutet av 2019-2020? Men inte NU. Hur kommer älsklingen reagera?

Jag smög ut från toaletten och visade upp testet.. Jag är gravid älskling sa jag lite tyst.. medan fingrarna fortsatte skaka där jag höll i stickan med beviset på.

Nej är det sant svarar han!? Du är gravid alltså, vad härligt. Vad glad jag blir, det känns helt rätt säger han. Jag känner mig redo, är du inte glad frågar han mig.. jo ja men jag är nog så himla chockad!! Svarar jag.. kolla mina händer, dom bara skakar.. Så kramades vi. Ett barn till alltså. Det blir häftigt!! ♡

Vi hade alltså inte planerat detta, men som älsklingen sa. Vi kan ju inte bli SÅ chockade över hur detta kunde ske egentligen med tanke på att jag inte haft skydd sedan Frank kom.. Men vi har ju ändå haft lite koll och gjort saker för att undvika tajmingen på en graviditet.. Men ja man blir ändå så chockad då detta för oss var så långt bort i planerna.. :) men nu väntar vi alltså barn! Wow:)

Gillar

Kommentarer

Jennifer
,
Massa grattis, fantastisk roligt! Själv väntar jag mitt första barn, beräknad i början av januari. Ser fram emot att följa dig och familjen i detta! ☺
viktoriabergh
,
Vad har hänt med mina läppar?
viktoriabergh
,
Åh så mysigt!! Grattis till er
Agnes
,
Stort grattis, himla roligt att höra! 😊 min dotter föddes knappt en månad efter Frank och jag är i v 10 nu så det ska bli så kul att följa dig även denna gången 😊 <3
Cissi
,
Hej! Grattis va kul!! Vilket datum är bebisen beräknad? Jag själv är beräknad 8/5 går in i v10 på onsdag
viktoriabergh
,
Men vad häftigt!! Blir skoj Grattis till er med!!
viktoriabergh
,
Wow häftigt!! Tror vi är beräknade till 15/5
viktoriabergh
,
Tack snälla!!♡♡
Eve
,
Hej! Drack du alkohol innan du visste du var gravid? Fick nyss reda på att jag är gravid, och var ute i helgen å drack.. nu är jag så himla nojig 😟
viktoriabergh
,
Hej! Ja jag körde 2 st utekvällar och du behöver nog inte oroa dig om du är i tidigt skede av graviditeten.. de dröjer någon vecka innan bebisen förser sig med näring från mamman. Alltså moderkakan. Så de du äter och dricker så tidigt går inte över till fostret! Så du behöver inte oroa dig Grattis till bebis!!