Cypern för familjen

Fig tree bay beach)Jag har fått så många frågor om tips att resa med barn, om flyget, saker att tänka på osv!

Jag upplever faktiskt att utomlands miljön (värmen, klimatet alla nya intryck) gör bebis lugn och oss som föräldrar lugna. Frank har haft ett väldigt gott humör och sovit mycket bättre. Värmen gör oss alla gott. Vi tar allt som det kommer och vi vet hur vi ska natta honom, när det är bäst att ge han mat osv. Vi har gjort såhär att varje morgon nu har vi antingen fått lämna han till mamma och Kacem där han kunnat leka och gosa medan vi fått äta i lugn och ro. Eller så har han fått vara med oss i matstol vid bordet och fått något spännande att leka med samt fått smaka mat av oss.. äggröra, bröd, pannkaka, gurka. Ja det mesta funkar hos han :) om inte annat så är ju allting så spännande runt omkring.

Sen har vi gjort oss iordning inför strand/pool där det alltid funnits parasoll eller palmer (skugga) så då har vi försökt ge oss iväg när han ska sova sin första stund. Brukar då somna i vagnen på väg till bad.. sover så i skugga i ca 1h och sen upp för lek och bad, blöjbyte och amning. Sen lunch när vi ätit lunch. Klämmis och mat från oss (potatis har blivit favorit) sen har vi försökt dra oss in för den andra sovstunden så då har hela familjen tagit oss en fiesta. Då har jag liggammat i sängen. Det är ju som varmast vid 12-13 Så därför har det funkat bra att vila från hettan. Den sovstunden har blivit på ca 2h för oss alla .

Efter detta har vi lekt hemma och badat och gjort oss iordning för kvällen. Bus och mera skratt med mormor♡

De soltimmarna på förmiddagen räcker gott och väl. Fram till ca 14. Så vi hinner få lite färg förhoppningsvis;)

När vi har gått ut och ätit så har vi tajmat när Frank behövt sova oftast. Som tur var hittade vi en SUPER mysig restaurang vid oss som hade fått pris för bästa fiskrestaurang i cypern. Kalamies i Protaras. Rekommenderas varmt!

Vi bor på ett väldigt barnvänligt hotell Althea beach hotel men det funkar nog bäst för "äldre barn" det är bamseklubbar, spelhall, kvällsshow, aktiviteter osv! Vi är dock inte så delaktiga i hotellets faciliteter. Vi har nyttjat barnpoolen 1 gång men annars har vi gjort denna resa till vår egna. Mycket mys och häng på hotellrummet. Så skönt! Vi har dessutom kanal 4 här så vi tittar just nu på finalen av Let's Dance! Har äcen hunnit kika på matcherna i hockey VM. :)

Men åter till detta med att resa med barn. Det finns blöjor, tvättservetter, mat osv här nere så man behöver inte packa förgäves om man skulle glömma något så finns det i affären så det går bra och som sagt vi upplever bara att allting blir såå smidigt här nere. Glad bebis som sover bättre och vi följer rutiner väldigt enkelt då vi har semester och liksom kan ta dag för dag som de kommer utan stress :) sen har vi med bärselen om det skulle bli vagnvägran så det är ett bra tips för den som äger en sådan!

Bara detta med att amma utomhus är ju sååå sjukt lätt när det är varmt och man har nära till tutten. ammar i solstolen, på stranden, på restaurangerna.. Ja allt funkar ju så bra eftersom det är så varmt och lättvindigt ;)!

Cypern är väldigt barnanpassat överlag. De flesta promenadstråken är anpassat för barnvagn och varenda restaurang har barnstolar och skötbord för det mesta. Sen upplevs alla så trevliga och barnkära. Ja allt är bra med andra ord! Det är våra erfarenheter iaf! :)

Förresten så behövde vi inte ta något "extra" vaccin för att resa, varken hit eller till Marbella. Han fick sin 5mån spruta innan vi skulle åka till marbella iaf.

Kom gärna med frågor om ni har!

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Vad har ni med för vagn?:)
viktoriab
,
Baby jogger City mini gt 😊
Linda
,
Samma hotell vi ska vara på, påväg till flyget nu. Låter riktigt trevligt med alla aktiviteter för mina stora killar 4 och 7 år
viktoriab
,
Ja vad mysigt! Frukosten var kanon. Ha de så trevligt!! ♡