Blue star Doryssa seaside resort

Här kommer en liten recension om hotellet som vi bodde på när vi var i Samos. Självklart delar jag med mig om själva Samos som resmål.

Vi bokade resan via TUI och var faktiskt jättenöjda över servicen! Klantig som jag är så hade jag redan hunnit slarva bort min plånbok när vi kom fram till hotellet! det visade sig att jag hade tappat den inne i flygplanet och tack vare snabb service från TUI tjejerna på plats så ringde dom och fixade så att plånboken hittades och transporterades sen till vår reception. Sååå skönt när man fick reda på att de hittat den! Pjuh

hotellet låg seriöst 4min från flygplatsen! Om ens de! Kanske 3!? Hahahha, så boka INTE transferbuss.. vi betalade 10€ för taxin och sparade nog ca 500kr för de!

Det var riktigt häftigt att få uppleva flygplanen som lyfte så nära oss! Eftersom ön inte är sådär jättestor så upplevde vi inte flygplanstrafiken störande. Tvärtom, som en cool liten extra detalj! Och Frank älskade de. Mäktigt att se de stora planen när man stod i havet.
Maten, det fanns 3st restauranger totalt förutom bufférestaurangen. En asiatisk (sushi), en vid stranden samt en liten grekisk taverna typ. Vi åt på alla (vi betalade, då det inte ingick i all inclusive konceptet) och den nere vid havet var SÅ bra! Där åt vi 2 middagar totalt. :) Asterias heter den. :)
Maten i all inclusive konceptet var tyvärr en besvikelse för oss. Det var lite liknande mat från dag till dag, inget att hurra för! Därför åt vi ute mycket, på restaurangerna i hamnen och på hotellet. Så vi rekommenderar er att endast ta halv pension eller vad det heter! Blev även jätte besviken över all inclusive baren / snacksen. Det var riktigt trötta ”drinkar” som smakade förfärligt... maten vid snacksbaren var också dålig. Trötta pommes, korv, pizza slices & sallader som låg där HELA DAGEN.. nä blä. Men det lokala vinet och ölen var bra iaf! ;)

hotellet hade ju 2 delar, en där huvudbyggnaden var med massa hotellrum mot omgivningarna samt poolen. Sen där vi bodde i village delen.. som på riktigt såg ut som en grekisk liten by! Vet inte om de har byggt upp det på detta vis eller om det faktiskt var en liten by som sedan blev hotell? Hur som så fick man på detta vis uppleva det äkta Grekiska tyckte vi! Utanför vårt rum så låg det ett litet torg där den grekiska restaurangen låg samt närbutik, cykeluthyrning,biluthyrning & klädbutik. Så pittoreskt! :) Bonus var att det gick att promenera in till hamnen! Tog ca 10-15min att gå.
Bästa stenarna överallt! Perfekta att natta bebis på dessa gångvägar
Torget.

Vi tyckte verkligen att detta hotellet hade en drömmig omgivning! Kunde inte bli vackrare..

för barnen, Bamse var på besök då och då för att kramas och hälsa på barnen! Alltid poppis :) sen fanns det en lekpark med skugga av träden och den uppskattade Frank verkligen! Förövrigt så var det inget för barnen vid poolerna.. det fanns inga rutschbanor eller badleksaker men med mindre barn så går det bra ändå tycker vi!
Sol & bad, nere vid vattnet fanns massa fina träd som sträckte sig ner mot stranden. Underbart! Samos är ju tydligen Greklands grönaste ö. Vilket man förstod på plats! Så mycket fina blommor! Poolerna var okej, lite liten men funkar ju för oss med barn.

Bra solstolar & parasoll, men man fick vara lite snabb med handduken för att få sig en plats . Vid havet fick man ju betala ca 7€ för parasoll och 2 solsängar. Där betalade man nog för servicen, eftersom det fanns en knapp på parasollet där man kunde trycka för att få göra sin beställning! :) såå smidigt! (All inclusive funkade där med)
lilla barnpoolen.
Stenbotten men så fint!
Rummen, det fanns wi-fi på rummen utan koder o skit .. de hade väldigt bra sängar faktiskt och man fick välja på 2st kuddar, en hård mer skumliknande och en med dun. Perfekt! Jag är så känslig mot dåliga kuddar! Hahah rummet var ganska trist. Bara helt vitt i en avskalad design med knallblått badrum. men det negativa med rummen var att så fort du gick ut på balkongen så stängdes AC’n av i rummet och det gick inte stänga dörren utifrån så vi kunde ju knappt använda oss av balkongen! För när barnen somnat så kunde vi inte gå ut eftersom då stängdes den av och blev varmt! Hahah men vi satt på balkongen 2 kvällar av 7 iaf och spelade kort och myste. :)
I det stora hela så är vi supernöjda med hotellet och servicen var kanon! Generellt var det jättebra service på Samos.. när vi käkade ute oså, men väldigt trevliga människor! Tyvärr var all inclusive konceptet det enda som drog ner betyget! Annars tipp topp!

maten nere i hamnen är nog bra vart man än sätter sig! Så inga konkreta mattips där.. men vi vill varmt rekommendera er att hyra bil och åka runt ön för att kolla! Det var vår höjdpunkt på resan, Kokkari village är absolut värt ett besök! Så mysig liten by.

Gillar

Kommentarer