Blöjfri på dagtid

Jag har fått väldigt många frågor om hur vi fick Frank att sluta med blöja (på dagtid), då han fortfarande sover i blöja.

Det hela började i somras när vi bestämde att nä, nu ska vi testa att göra han blöjfri! Så vi manade honom att vara utan blöjan och det funkade kanske 2 eller 3 gånger! Då kissade han utomhus! Men inte en gång så testade han att bajsa på toaletten (med barnsits). Han sa hela tiden att nej jag ska ha blöja jag vill inte gå på toaletten osv... det kändes mer som att det var grejen att han bestämde över oss, än att han faktiskt inte skulle kunna klara av att vara blöjfri.

Så kom det en dag här för 3 veckor sedan ungefär när jag bara kände att nej, nu testar vi utan blöja. Jag hade köpt en klisterbok som heter min pottkalender.
denna boken + att han skulle få en liten peng att lägga i sin spar rymdraket gjorde att han fick upp intresset för att börja gå på toaletten. Först så fick jag börja klistra i boken när jag gick på toaletten så att han skulle börja tycka det var roligt! Snabbt så ville han inte ha på sig blöjan och var superduktig med att säga till när han behövde gå på toaletten.

Hade han inte kunnat känna av kisseriet och bajseriet då hade vi nog faktiskt väntat med detta. Men eftersom han faktiskt klarade av att styra över dessa saker så kände vi att bråk om blöja är nu bara en grej av att man ska få vara den som bestämmer. Vet att man egentligen inte ska tvinga av blöjan på sina barn om de inte känner sig redo för det men eftersom han hade varit så duktig i flera dagar så kände jag att nej nu eller aldrig.

När Frank då började gråta om blöjan då gjorde jag såhär:

absolut får du ha blöja på dig MEN om du klarar av att vara utan blöjan nu på dagtid på förskolan och hemma i 2 dagar så åker vi till leksaksaffären tillsammans och köper en lastbil till dig!

Vill du ha blöja så blir det ingen lastbil. Du får välja...

oj vad han dividerade med sig själv om hur han skulle göra.. tillslut grät han och skrek neeeej ingen blöja!!!! Så, så fick det bli! Inte EN endaste olycka på förskolan eller hemma, förens idag.. men det kan vi bara räkna med att det kommer ske lite olyckor här o där! Det viktigaste är ju att peppa och få honom att tro på att han grejar blöjfritt!

Juste, vi hade även inga kalsonger under byxorna till att börja med utan körde ”franskt” det var för att jag hade fått höra att kalsongerna kan påminna för mycket om blöjan så att det kan vara svårt att öva blöjfritt med de på. Men nu efter att ha fått koll på detta så har vi också belönat med att köpa nya kalsonger då Frank fick följa med och välja sina egna! Så stort ☺️

För nu när jag säger ibland till Frank, kom ihåg att du bara har kalsonger på dig nu! Då svarar Frank:

men mamma jag har ingen blöja och då måste jag ju säga till när jag ska gå på toaletten! så ja han har fattat hela grejen och det viktigaste av allt, hans kropp har fattat grejen! Vi ställde frågan väldigt mycket i början : är du kissnödig? Behöver du gå på toa? Ska du bajsa? Är du säker att du inte ska testa kissa innan vi går!? Osv osv.. tjatföräldrar men tror det kan vara bra att vara med o påminna honom om att han inte har blöja på sig så att han lyckas! Det växer självförtroendet av! :)

vi har testat att ha utan blöja på natten men blir ju nerkissat i sängen.. o blöjan på morgonen nu är ju full med kiss såpass mycket att de flesta gångerna kissas igenom blöjan! Har ni bra tips på att sluta med blöjan på natten så får ni gärna dela med er!!! vi känner ingen stress men vi behöver lite tips! ❤️

Gillar

Kommentarer

Lotta
,
Vår dotter är två år och tre månader och är blöjfri dagtid sedan början av sommaren. Vi har köpt ikeas gröna potta för 29kr och har med den överallt! bärbar toa helt enkelt. då hon dricker välling innan hon ska sova så har hon blöja natte-tid för som du skriver - blöjan är full med kiss. min kompis dotter som är tre månader äldre får inte inta dryck efter 19.00 (nattas 19.30) och håller sig kissfri så stor mängd dryck på kvällen måste bort helt enkelt. jag hörde tipset via michaela deler att när blöjan varit kissfri några nätter i rad brukar barnet vara rätt redo att pröva utan. vår bm sa vi inte ska känna oss stressade alls. vår dotter bajsar i blöja och sover i blöja. Ingen stress. Frank har precis blivit storebror, de backar alltid i utvecklingen ett tag och det kommer komma 😊 du är grym med din son! Du känner honom bäst och ta det i ER (hans) takt <3
viktoriabergh
,
Tack för de! Denna info är kanon! Då avvaktar vi:) kra
viktoriabergh
,
Åh tack! Ja de verkar som så! Många har skrivit de☺️ så då får vi vänta o se!❤️ kram!
viktoriabergh
,
Oj vad tidig! Duktiga:) tack hört mycket om ett hormon som avgör om de går bra eller ej så vi ska vänta in torr blöja! 😊 tack!
viktoriabergh
,
Hahaha oj! Så skulle vi nog inte göra jag tänker att han får sova, ingen stress! Blöjan på natten är ändå rätt mycket smidigare än dagsblöjorna men kul att du delar med dig o skönt att de lyckades! Kram
viktoriabergh
,
Hej tack snälla. Ellerhur! säg till dom bara att nu är han blöjfri idag! Så skickar du med massa extra byxor och strumpor! Skulle det gå dåligt i 2 dagar eller misslyckas hela tiden så kanske ni får avvakta! Men testa!! Det är aldrig fel! ☺️
viktoriabergh
,
Ja görså den är så smart! Frank älskar den!:) hhha vi kommer dock inte väcka frank! Känns lite dramatiskt vi har ändå ingen brådska med de. Många säger att hormoner styr kisseriet på nätterna så man ska avvakta till torr blöja. Så vi kör nog på det:) men tack för att du delar med dig!! Åh lycka till!!
viktoriabergh
,
Okej smart! Frank älskar att dricka så blir svårt stt neka han de.. så vi får avvakta lite, ingen stress men skönt o veta att de funkar när man väl bestämt sig! Tack! Kram!
viktoriabergh
,
Så har vi också uppfattat det nu! Så vi kör på de spåret 😉 det är ju ingen stress att bli blöjfri på natten. Glad att slippa på dagarna bara! Ja jo precis. Kram!!
viktoriabergh
,
Tack snälla!! Ja det är som du skriver ingen stress! Glad att han kan va utan på dagen. Nattetid får komma sen när han är redo 😊! Tack kram!!!