Barnmat, amning och sömnlösa nätter.

Nu har jag kommit till den gränsen att jag tycker det är JOBBIGT att amma Frank till sömns.. Jag är trött på att vara nappen och den som alltid behöver gå in och försöka söva honom.. ibland kan det ta 1h och flera försök att få han att somna vid bröstet, när jag liksom sett att han somnar till och när jag ska smyga ur tutten ur munnen så får jag börja om igen.

Jag vill trappa ner på amningen och tillslut sluta. Jag har tyckt det varit det absolut bästa jag gjort och är så tacksam att jag kunnat heltidsamma! Men vill som sagt dra ner på det nu då jag är trött på att kämpa med detta på kvällarna.. som igårkväll.

La ner han i babynestet och la den på sängen och ammade honom där tills han höll på att somna. (Tänkte att jag då skulle kunna flytta över honom enklare till sin säng när han somnat) men när han helt plötsligt började hosta och sen spy upp all mjölk så det kom i hela nestet och över hela honom. Detta brukar ju vanligtvis inte ske men det brukar alltid bli någon spya ändå då han smuttar på bröstet för att somna inte för att han är hungrig och vill äta liksom. Så därför tror jag att han får i sig för mycket mjölk när han ska sova. Vet inte om jag ska pumpa ur innan eller låta han äta sig till sömns ändå.

Lyckades iaf söva honom i sin bedside crib efter den kaskadspyan, då jag låste upp hjulen och började vagga.. hade ju inte tänkt vagga honom till sömns för att jag ville att han skulle kunna komma till ro själv ändå.. men får nog ge upp den tanken av att få honom att somna själv. Viktigaste först nu är nog att få han att somna utan att sitta fast vid mina bröst om det så ska vaggas till sömns i hans egna säng.

Så vår plan är nu då: Att amma ute i vardagsrummet inför kvällen med lugnare ljud på tvn samt lite mörkt.. samtidigt värmer vi på en vetekudde och lägger den i hans säng där han ska ligga. Samt lägga ner en tröja med min doft och hans snuttefilt. Sen bära in honom i lugn och ro och försöka få han att bli lugn genom att kolla babblarna eller läsa eller sjunga (dock så kan han sällan slappna av om jag läser en bok, spelar nattvisor eller sjunger men ska testa mer). Så då får han lugnas i sin säng åtminstone. Sen vagga honom till sömns i spjälsängen.. om han inte somnar så ska vi ta upp och trösta alternativt gå ut och få han att bli trött igen och in och testa att vagga. Vagga i famnen har vi provat och han HATAR att ligga där. Han bara spänner sig bakåt och gråter. Så bäst att låta han va.

Nu tror jag dock att han har ont i magen igen då natten var hemskt! Gallskrik och otröstlig bebis som tillslut bajsade mängder mha windy. Kan bero på att vi börjar med mer mat på dagarna. (Gröt och puréer)? Eller allergi då :(

Detta var liksom hans första "mat bajsblöja".. gav han lite katrinplommon puré idag iaf för att inte det ska bli stopp i systemet. Tycker dock detta med mat är så svårt. Vad kan man ge nu och hur mycket? Och när.. Ja allt är krångligt för nu har vi endast gett gröt och fruktpuréer eller grönsakspuréer men tänker mig att vi kanske ska börja med "vanlig" mat också? På burk alltså.. Hur tycker ni att man ska lägga upp det och tror ni att detta med att dra ner på amningen blir enklare nu när maten blir mer?

Vi börjar nog med detta steg iaf att liksom inte amma honom till sömns.. och att sen på nätterna vid uppvak försöka att inte erbjuda bröstet varje gång utan försöka få han att somna om ändå! Men det är ju så jäkla svårt.. speciellt nu när han haft helt otröstlig humör på natten. Då ger jag ju såklart bröstet direkt. Men har kanske behövt amma 15gånger inatt! Helt sjukt.. ändå har jag försökt trösta i famnen, bytt blöja, windat osv men bröstet var den enda trösten. Usch vill bara säga att ni som fått sova sammanhängande mer än 3h på raken med era bebisar ni kan vara tacksamma. Jag tycker att det är uppvak här nästan varannan timme efter kl slagit 1 på natten.. undrar varför han inte kan sova längre perioder!! :,( så sjukt jobbigt och påfrestande!

Fått tid hos allergi läkaren imorgon för pricktest och ordentlig utredning. Nu vill jag ha hjälp på riktigt. Orkar inte med dessa nätter mer! Hemskt. ♡

Gillar

Kommentarer

Julia.s
,
Hej Viktoria min pojk blir 6 månader till veckan . Älskar att läsa din blogg då jag känner igen mig i mycket och är typ oftast i samma "faser". Jag har också fått agerat napp för min son sen födelsen och känner exakt samma som du att de liksom räcker nu... det är slitsamt! Så nu i en vecka snart har han fått somna i sin egna säng utan tutten i munnen... första dagen tog de kanske 45 min att somna men till slut av utmattning i min famn av allt gråt o protest... man känner sig jätte hemsk men jag vet att de inte är så illa som han tycker klart att han reagerar när han är van att de ska vara på ett visst sätt och de mönstret bryts .. men tänker när han är så ledsen att han har ju fått mat,ren blöja och är i min famn till och med .. men dom andra dagarna gick de bara lättare o lättare ! Sen dag 5 så la jag ner han i sängen satte på en vaggvisa och han somnade efter 5 min han fattar galoppen nu.. ingen idé att böka bättre o somna. Jag tror ibland man behöver vara bestämd o visa att de är okej och dom finner trygghet Och lugn när man själv är det . Detta funka iallafall min pojk 😊! Men sen är alla barn olika . Hoppas de går bättre för er. Kram !!
Kati
,
När jag läste detta kände jag att " man inte är ensam" även om det inte tröstar Så kan det vara skönt att höra att fler kämpar. Man får tycka att det kan vara skit jobbigt. Min dotter är idag 1,5 år och har fortf inte sovit en hel natt. Hon kan vara vaken mellan 1-3 timmar per natt i och då har vi fasta läggningstider. Sen vill hon upp och leka runt 05:30 trots att vi varit vakna natten. Spelar inte heller någon roll om jag håller henne vaken längre på kvällen.äter mer, sover mindre på dagen. Vi har provat allt. Hon tog aldrig napp och jag ammade 100 % till 6 mån.tillslsu slutade jag då vi var vakna exakt varannan timme på nätterna. Vi hade även en kolik "period" med 3 timmars gallskrik. som sämst sov hon mellan 7och9 mån. Vi levde på hoppet och hoppades att den där sovfasen skulle hälsa på hos oss också. =)Jag tror inte på dem där faserna längre utan alla barn är olika med olika behov. Min lilla tjej har inte så stort sömn behov. Jag har fått acceptera det. 😊 så fort jag slutade stressa mig själv med alla tips Jag fick av Alla. googla sönder meningar med ordet "sova" så sparade jg en hel del tankar och energi. Förutsatt att eran son inte har någon allergi eller något annat som stör han, utan kanske är som våran. Ovanligt pigg. mitt sista hopp var att hon skulle sova som en Gud när hon började förskolan, lite bättre blev det me inatt var hon vaken mellan 03-06 och då var det dags att kliva upp. Vi förväntar oss aldrig en bra natt. Så varenda liten förbättring på natten gör att man känner sig som en ny människa på morgonen. Det Är skit jobbigt men det är bara att hänga på. Jag tänker alltid att hon är så ivrig att lära sig nya saker hela tiden vilket gör att hon inte har ro att sova. Vilket stämmer för hennes del då hon varit väldigt tidig med allt. Gå mm. Hon lägger även det svåraste pusslet på förskolan spm är för äldre barnen. Då blir man så stolt. Trots att man är så trött att det känns som man ska bryta ihop hoppas du ser lite ljus i mörkret och att det bl
viktoriab
,
Ja tack för att vi är värdelösa
viktoriab
,
Han tar inte flaska ♡
Jessica
,
Så självklart att det är dåligt kanske det inte är. Onödig och syrlig kommentar. http://tyngre.se/artiklar/ljuset-fraan-en-skaerm-innan-du-ska-laegga-dig-har-nog-ingen-stoerre-paaverkan-paa-din-soemn/utm_content=buffer60d55&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer. Hoppas ni får det att funka med sömnen för lille Franks och er skull. Ni verkar vara fantastiska föräldrar!
Karoline
,
Förstår precis hur du känner. Min dotter fick vi börjar med mjölkfritt på, flaska tog hon om vi pumpa ut men när hon vart 3 månader sluta hon med de. Samtidigt som hon är i en tillväxtfas vilket gjorde att varannan timme minst ville hon äta. Vi började med gröt och de tog ett tag innan magen kom igång den tyckte bvc att börja ge henne gröt morgon kväll och lunch men hennes mage klarar inte de ännu så vi kör gröt 2 gånger men att natta med gröt gör henne super pigg så de tar 2 timmar innan hon somnar och då vill hon gärna amma och sen sova. Sen skulle vi testa lägga till mjölk och trots att dom säger de är inte mjölken hon reagerar på så tror vi de för när vi lägger till den börjar hon spy mer igen fiser och knorrar hela nätter. Tar vi bort den och väntar en vecka är hon tillbaka till normala Ebba som vill äta ofta på nätterna men sover hela tiden emellan
Nathalie
,
Okej .. trist =( Min kompis testade gröt. Och det fungerade när hennes son inte tog flaska. Men vet inte från när som man kan börja med det. Ta hand om er ! Ni har en jättefin bebis!
Matilda,
Lider med dig! Jag va min dotters napp i ca 8!! månader! Hon vägrade flaska, napp och endast bröstet funkade och hon vaknade flera gånger per natt och då funkade bara tutten om man själv ville få somna om snabbt! Sen från en dag började hon älska välling men kunde inte somna själv (ytterst sällan) så vi rullade henne i vagnen varje gång i princip och så fick hon sova kvar där i. Men i och med att hon började äta mer vid 6 månader så minskade amningen naturligt och när hon började älska välling vid 8 månader så började hon sova bättre och längre. Nu sedan 2 veckor tillbaka får hon en flaska i sin säng och somnar av sig själv helt utan problem! Även det kom över en natt! Så när hon blev 9 månader för en vecka sedan så flyttade vi in sängen till hennes rum och där sover hon nu hela nätter. Så håll ut! Jag tror det kommer när bebis vill och känner sig redo, ingen idé att stressa. Men jag såg verkligen inget hopp och trodde att hon alltid skulle vilja tutta och sova dåligt! Men testa att ge han vatten på natten när han vaknar, funkade nån gång för oss om man var tillräckligt snabb
Mdaahlins.blogg.se
viktoriab
,
Vi ger gröt:) men märker dock ingen förändring ändå.. :/
viktoriab
,
Åh skönt att de ordnat upp sig. Ger mig hopp! Men hur ska jag kunna ge vatten när han inte tar flaska ? Har försökt ge han vatten vid gröt osv så ska fortsätta träna med de