Barnmat, amning och sömnlösa nätter.

Nu har jag kommit till den gränsen att jag tycker det är JOBBIGT att amma Frank till sömns.. Jag är trött på att vara nappen och den som alltid behöver gå in och försöka söva honom.. ibland kan det ta 1h och flera försök att få han att somna vid bröstet, när jag liksom sett att han somnar till och när jag ska smyga ur tutten ur munnen så får jag börja om igen.

Jag vill trappa ner på amningen och tillslut sluta. Jag har tyckt det varit det absolut bästa jag gjort och är så tacksam att jag kunnat heltidsamma! Men vill som sagt dra ner på det nu då jag är trött på att kämpa med detta på kvällarna.. som igårkväll.

La ner han i babynestet och la den på sängen och ammade honom där tills han höll på att somna. (Tänkte att jag då skulle kunna flytta över honom enklare till sin säng när han somnat) men när han helt plötsligt började hosta och sen spy upp all mjölk så det kom i hela nestet och över hela honom. Detta brukar ju vanligtvis inte ske men det brukar alltid bli någon spya ändå då han smuttar på bröstet för att somna inte för att han är hungrig och vill äta liksom. Så därför tror jag att han får i sig för mycket mjölk när han ska sova. Vet inte om jag ska pumpa ur innan eller låta han äta sig till sömns ändå.

Lyckades iaf söva honom i sin bedside crib efter den kaskadspyan, då jag låste upp hjulen och började vagga.. hade ju inte tänkt vagga honom till sömns för att jag ville att han skulle kunna komma till ro själv ändå.. men får nog ge upp den tanken av att få honom att somna själv. Viktigaste först nu är nog att få han att somna utan att sitta fast vid mina bröst om det så ska vaggas till sömns i hans egna säng.

Så vår plan är nu då: Att amma ute i vardagsrummet inför kvällen med lugnare ljud på tvn samt lite mörkt.. samtidigt värmer vi på en vetekudde och lägger den i hans säng där han ska ligga. Samt lägga ner en tröja med min doft och hans snuttefilt. Sen bära in honom i lugn och ro och försöka få han att bli lugn genom att kolla babblarna eller läsa eller sjunga (dock så kan han sällan slappna av om jag läser en bok, spelar nattvisor eller sjunger men ska testa mer). Så då får han lugnas i sin säng åtminstone. Sen vagga honom till sömns i spjälsängen.. om han inte somnar så ska vi ta upp och trösta alternativt gå ut och få han att bli trött igen och in och testa att vagga. Vagga i famnen har vi provat och han HATAR att ligga där. Han bara spänner sig bakåt och gråter. Så bäst att låta han va.

Nu tror jag dock att han har ont i magen igen då natten var hemskt! Gallskrik och otröstlig bebis som tillslut bajsade mängder mha windy. Kan bero på att vi börjar med mer mat på dagarna. (Gröt och puréer)? Eller allergi då :(

Detta var liksom hans första "mat bajsblöja".. gav han lite katrinplommon puré idag iaf för att inte det ska bli stopp i systemet. Tycker dock detta med mat är så svårt. Vad kan man ge nu och hur mycket? Och när.. Ja allt är krångligt för nu har vi endast gett gröt och fruktpuréer eller grönsakspuréer men tänker mig att vi kanske ska börja med "vanlig" mat också? På burk alltså.. Hur tycker ni att man ska lägga upp det och tror ni att detta med att dra ner på amningen blir enklare nu när maten blir mer?

Vi börjar nog med detta steg iaf att liksom inte amma honom till sömns.. och att sen på nätterna vid uppvak försöka att inte erbjuda bröstet varje gång utan försöka få han att somna om ändå! Men det är ju så jäkla svårt.. speciellt nu när han haft helt otröstlig humör på natten. Då ger jag ju såklart bröstet direkt. Men har kanske behövt amma 15gånger inatt! Helt sjukt.. ändå har jag försökt trösta i famnen, bytt blöja, windat osv men bröstet var den enda trösten. Usch vill bara säga att ni som fått sova sammanhängande mer än 3h på raken med era bebisar ni kan vara tacksamma. Jag tycker att det är uppvak här nästan varannan timme efter kl slagit 1 på natten.. undrar varför han inte kan sova längre perioder!! :,( så sjukt jobbigt och påfrestande!

Fått tid hos allergi läkaren imorgon för pricktest och ordentlig utredning. Nu vill jag ha hjälp på riktigt. Orkar inte med dessa nätter mer! Hemskt. ♡

  • Postad i: Frank

Gillar

Kommentarer

viktoriab
viktoriab,
Vi ger gröt:) men märker dock ingen förändring ändå.. :/
viktoriab
viktoriab,
Åh skönt att de ordnat upp sig. Ger mig hopp! Men hur ska jag kunna ge vatten när han inte tar flaska ? Har försökt ge han vatten vid gröt osv så ska fortsätta träna med de
IP: 82.99.3.229