Avtändning?

vaknade upp kl 6 imorse och var kokande varm. Fick lägga mig utan täcke och försöka svalna till! Tempen gick ner lite men var helt skakis och illamående.. så jag käkade äppelbitar i sängen för att höja mitt blodsocker. Orkade knappt bära in Frank till skötbordet för ett blöjbyte.. fick sätta mig på knä vid toan och vips så var äpplet uppe igen:( ringde hem simon och ställde in dagens planer innefattande strong mama och lunchdejt.
Har inte spytt något mer sen dess men om det vore magsjuka skulle jag hänga över toan väl?
Funderar på om det kan bero på att jag vatit utan socker nu i 4dagar.. har ju ätit socker typ varje dag i nästan 1år!!! Kroppen kanske har avtändning, annars lär det vara vätskebrist och för lite mat med tanke på att jag ammar så behöver jag nog mer:) får bli bättre.

Älsklingen gick iväg till affären för att köpa lite salta nötter, nyponsoppa osv. Snälla han ♡

Gillar

Kommentarer

Sara
,
Här en till som mår mindre bra. Huvudvärk from hell. Har inte mått illa men svettas massor på nätterna och har varit helt matt. Mattheten har lagat sig. Mår alltid skit när jag slutar med socker så när ska man lära sig att inte börja med det ige. Jag mår mycket bättre när jag äter bra mat, planerar alla måltider (tar en del tid och ork men klart värt det). Hoppas du mår bättre snart och även ni andra som känner av avgiftningen.
Jenniferborg@telia.com
,
Alltså magsjuka kan vara lindrig, att man bara spyr någon enstaka gång och sen mår allmänt dåligt. Helst om man är vuxen. Det är så många som tänker "jag/mitt barn spydde bara en gång så det var ingen magsjuka" och sen är hela jobbet eller dagis däckade... Jag önskar att fler ALLTID skulle misstänka magsjuka vid kräkningar och stanna hemma 48h för att vara på den säkra sidan, då skulle det vara mycket färre epidemier. Kräkor på vintern = behandla alltid som magsjuka. Så är tänket på ex. sjukhus och förskola för att förhindra smittspridning. Tänk om hushåll också kunde tänka så, då skulle vi knappt ha några smittor :/
Anja
,
Det kan mycket väl vara magsjuka. Du kanske fick en lindrig sådan. Jag har själv haft det. Jag spydde en gång sen mådde jag inte illa mer, men lite hängig och så. Men vet att det var magsjuka eftersom min familj smittade mig. Så håll dig ändå hemma och gosa inte för mycket med Simon så han blir sjuk 😉
Martin
,
Fin du
Nitram
,
Fin du e ❤
Amanda
,
Hej! Låter som det beror på sockret en del iaf, kan såklart vara magsjuka inblandat också? Men när man byter kostvanor börjar man ofta bli av med vätska lättare i början, jag själv kissar alltid massor mer precis när jag byter kost och känner att jag svettas lite mer än vanligt. Så att dricka mer är vanligt är jätteviktigt då också 😊 jag är också väldigt sockerberoende, enda jag kan göra för att inte falla dit är att inte äta socker alls, vilket betyder inprincip inga kolhydrater och sånt heller då det triggar mitt sötsug till annat också, men där är vi nog alla olika 😊 du verkar iaf ha väldigt bra koll på vad din kropp behöver själv, så det är ju en bra början 😃
Lis
,
Men hallå!! Socker/kolhydrater binder vätska. Skippar man det måste man tillföra MASSOR av vätska. Varför en sån diet när man ammar och ÄNDÅ behöver vätska!?
Christina,
Gör inte för drastiska ändringar medan du ammar, lyssna på kroppen. Nu vill jag ju inte låta som fröken präktig eller så, men risken finns ju att du pga för lite sömn, neddragning av kosten, uteslutning av socker osv gör att du blir deprimerad. För mig har det räckt med att dricka ordentligt med vatten och tänka mig för om jag verkligen behöver allt jag stoppar i mig samt gå två längre promenader om dagen för att snabbt bli av med de extra kilona. De extra kilona ska ju dessutom räcka till för kroppen under hela tiden som man ammar. Men jag vet man vill ju gå ner allt direkt och vara lika fit snabbt igen. För vissa är det ju så men inte för alla . Var rädd om dig och lyssna på kroppen så kommer du bli av med kilona och få tillbaka den vikt du hade innan.
christinaskriverdagbok.blogspot.se
Viktoria Bergh
,
Snälla.. så du menar att det är bättre att äta massa godis än att sikta på BRA kolhydrater och öka vätskan? Dumt argument tycker jag..
Sandra
,
Jag skulle tippa på vätskebrist och avgiftning. När du slutar med socker tappar du vätska och förlorar både det och salt. I och med att du dessutom ammar så blir det säkert värre. Drick mer och tillsätt gärna lite mer salt än vanligt i kosten under några dagar så kommer det förhoppningsvis bli bättre 😊