Att våga jobba med sig själv

Hej på er! Tack för fin respons gällande barnuppfostran. Fint att man kan få så många råd och tips av er som har samma upplevelser eller annan erfarenhet! Jag uppskattar allt. ❤️

Nu till mig själv och mina ”problem”.
Jag är en person som hela tiden vill jobba med mig själv i personlig utveckling.. jag grubblar mycket och ställer ofta stora frågor till mig själv. Allt från vår existens till förhållanden, familjeliv, välmående & psykisk hälsa.

Jag känner att de senaste året har varit lite tuffare.. vilket det kan vara i småbarns åren när man dels genomgår identitetskriser och hamnar i nya roller. Jag har känt mig lite låg i perioder men mestadels i samband till mina preventivmedel. Som jag nu valt att stryka helt! Jag hann testa, P-stav och spiral men kände inte igen mig med dessa i kroppen.. känslorna satt utanför kroppen och en inre ilska byggdes upp.. sexlust försvann och jag gick även upp i vikt.

Utan preventivmedel mår jag mycket bättre! Men jag har fortfarande problem med stresshantering.. kroppen är lite i obalans och jag kan inte riktigt styra mitt känsloregister. Jag har tappat kontrollen över mig själv och blir gång på gång besviken över hur jag hanterar vissa situationer.. mestadels kopplat till familjelivet.

Eftersom jag inte kan sätta fingret på dessa känslor eller när och varför de utlöses.. så har jag nu bestämt mig för att ta hjälp av specialister!
Sverige är ju fantastisk på detta vis då vi faktiskt får hjälp via vårdcentralen!

Idag tog jag äntligen tag i detta!
Jag ringde in till vårdcentralen och fick ett samtal med en psykolog redan IMORGON! så skönt ❤️

Jag känner att det är en lättnad att jag ska få komma och prata med någon! Inte för att jag har djupa depressioner, har stor sorg att bearbeta eller svårigheter som tar över mitt liv, utan för att jag faktiskt vill jobba med mig själv för att bli den bästa jag. Få tillbaka kontrollen över mig.

Det finaste man kan göra för sig själv är ju faktiskt att skapa rätt förutsättningar för att bli så välmående som det bara går.

Just psykolog och samtalsterapeuter är något som kan ses som tabu! Jag tycker det känns som en styrka. En styrka att våga ta hjälp utifrån.. hjärnan är ju en komplex liten sak som vi ”normala” vet väldigt lite om! Medan de som har utbildning på området kanske kan ge oss rätt nycklar till många delar.

Jag ser fram emot samtalet imorgon och jag har inga förväntningar på detta men allt jag vet är att jag är glad över att jag ska få komma till en specialist och bara öppna upp vad som nu finns inombords..

Gillar

Kommentarer