Att resa som gravid

Ni är några stycken som frågat mig hur det varit att resa som gravid, speciellt när man kanske har en liten att ta hand om.

Först och främst så tror jag att man ska se till sitt egna mående och lita på sin magkänsla, allas graviditeter är olika och jag har ändå mått väldigt dåligt i min graviditet men jag vet också att värmen och avkoppling kan få en att må bättre.

Det första vi gjorde när vi bokade resan var att också se till att vi kunde avboka den i sista sekund om det skulle visa sig att jag mådde för dåligt för att resa. (skönt att ha en trygghet i det)

Kolla även upp med flygbolaget hur man får flyga som gravid, oftast får man flyga obehindrat fram till vecka 36 men det kan även behövas ett intyg från barnmorskan på graviditeten. Så kika med flygbolagets regler innan ni bokar.

Sen trodde jag att den långa flygningen skulle vara värst! MEN det gick verkligen över förväntan! Jag hade ju stödstrumpor och förberedde mig även med öronproppar och nässpray för att lindra trycket i öronen.
Jag satte mig även längst ut så att jag kunde gå upp och röra på mig mer, vilket rekommenderas för att förhindra blodproppar osv. Sen hade vi med en kudde som jag tänkte ha som stöd för ryggen/magen men den fick Frank istället sova på och jag tog en vanlig flygplanskudde bakom ryggen (kändes bra)

Väl framme så kan jag säga såhär att värmen gjorde min kropp väldigt gott! Mådde inte alls lika dåligt i graviditeten under semestern som jag gjort här hemma i kylan. Kyla påfrestar ju kroppen och det märktes av väldigt tydligt för när vi landade efter semestern så hade jag såååå mycket smärtor i kroppen och kände mig gravidare än någonsin! Kan ju även vara "vardagliga stressen" som hjälper till där men som sagt kylan är nog största boven..

Så för mig har denna resan varit hur positiv som helst för denna gravida kropp! Att dels få spendera tiden med min lilla familj och se glädjen i Franks ögon har varit fantastisk! Sen har vi ju unnat oss massage 2 gånger var denna vecka! Vilket jag aldrig skulle göra här hemma.. så välbehövligt ändå. Hundra procent avkoppling.

Nu har vi även en väldigt enkel och glad son som mest hänger med på det vi gör och kan koppla av också så vi har verkligen upplevt att detta varit semester. Man kan ju annars säga att resa med barn inte är semester.. men jo denna resa var det för oss! Perfekt :)

Om ni har några frågor som jag glömt ta upp här så skriv gärna!

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Nej det var perfekt i skuggan! vi har även en luft ficka på vagnen som kan öppnas så de blåser igenom. 😊 det finns minibar och det ingår, man kan beställa upp till receptionen eller gå till minibar shoppen och plocka ihop allt själv, allt ingår inte utav de som finns i shoppen, men de fanns även nötter i barerna som jag tror ingick i all inclusive 😊
viktoriabergh
,
Det var super!! Tack 😊 åh vad härligt! Ja jag har gjort ett bra inlägg om att flyga med barn. Sök i bloggen på just detta så hittar du alla mina tips! Säg till om du inte finner, så länkar jag!