Att ha en åsikt!

Jag har en så himla klok och fin vän som är extremt insatt i många intressanta ämnen och hon har alltid ett bra stöd i det hon säger för att hon är påläst och lutar sig tillbaka på forskning/fakta i sina åsikter/påståenden.. detta är något som jag ser upp till! För i dagens samhälle så är vi människor väldigt trångsynta.

Den mesta informationen som vi får ta del av eller väljer att lyssna på är oftast den som antingen kommer från media, vänner eller förebilder.. det betyder OFTAST att det inte finns en säker källa kring denna info. Nu säger inte jag att alla har fel men oftast så sprider vi information som vi fått höra från en vän eller någon nära som vi litar och väljer att lyssna på för att "han vet bäst" eller "hon sa såhär" då litar jag på det.

Av min fina vän Lina som jag nämnde om här ovan så fick jag en sådan himla klok artikel skriven av en person som jag väljer att lyssna mycket på då han alltid visar upp forskning och fakta som stödjer upp sina ämnen och texter.. (tumme upp)
Den handlar om när du har rätt till dina åsikter eller ej, och jag som ändå får rätt många åsikts kommentarer väljer oftast att svara och kommentera på åsikt i grad 3 eller ibland 2. Som ni kommer få läsa om i artikeln.. åsikter av grad 1 är egentligen HELT oväsentliga för mig..
 Artikel

Ni kommer förstå och förhoppningsvis tycka att denna artikel är jäkligt klok! Jag gillar dessa 3 steg och det är mer än regel än ett tyckande. Så ni alla som brukar kommentera till mig via instagram eller här i bloggen, om ni håller er till 2an eller 3an så kommer jag respektera er mer också ♡

Ni andra som kommenterar kring stadie 1:
" nej rött är inte en fin färg blått är finast " ni kommer kanske få lika dumma svar tillbaka ;)

Dagens tankeställare

Gillar

Kommentarer

Nathalie,
Åhh SÅ himla bra! Satte ord på något jag verkligen grubblat på en tid och vad energi och onödiga meningsskiljaktigheter det kommer spara! Tack! Sprider vidare på min blogg
www.lyckorus.se
viktoriabe
,
Visst!! Perfekt:) kram ♡