Att flyga med bebis

Första gången jag flög med Frank var ju nu i april till Marbella. Då flög jag ner med han helt ensam. Det svåraste är ju att ha koll på bebis, packning och sig själv. Man blir en riktig packåsna! Med både vagn, babyskydd, skötväska och bärsele med han i tog jag mig fram sist. Många vill ge en hjälpande hand men det är något speciellt att vara så himla strukturerad och fixa allt själv så jag tackar oftast nej till hjälpen just för att få känna mig som en supermamma som bara grejar allting. Så häftigt! Så mina bästa tips för att få en sådan bra flygresa som möjligt är:

◇ se till att ha packat ner "resurser" nära till hands i handbagage/skötväskan. Med resurser menar jag, spyhandduk, något att äta till dig och bebis, vatten, leksaker, filt och såklart allt de andra som ska vara i en skötväska.

◇ en utvilad bebis är en glad bebis.. försök få bebis att sova på flygplatsen då man ändå går runt i vagn eller bärsele så kan det vara enkelt att natta så att man har en glad och utvilad bebis när man ska åka. Om inte annat detta går så kan man ju hoppas att de somnar i flyget istället såklart. Men jag kände mig mer lugn när Frank sov i väntan på boarding.. vi flög iofs på morgonen också så hans nattsömn hade ju blivit störd. Jag upplevde dock att han sov MYCKET bra på flyget. Tror det är ljudet som gör att bebisar kanske sover gott. Han har typ aldrig somnat i mitt knä men där kunde han sova i 2h. Så se till att ha kissat innan du stiger på och ha nära till gotte eller dricka för du vill gärna inte resa dig upp när bebis somnat i knät

◇ Försök om det går att amma/ge ersättning vid start och landning. Jag ammade båda gångerna och det funkade super. För man får ju själv lock i öronen och det kan hjälpa dom när de sväljer då.

◇ Ha en backup plan. Som när Frank blir ledsen/otröstlig då funkar tex babblarna.. att få bli buren (bärsele) att få en frukt klämmis eller kanske en bit rån att sitta och smaska på. Eller hans favorit leksak. Sen är ju det bästa att man kan vara uppe och gå och få allt att bli en lek. Kolla på saker i flyget eller hälsa på flygvärdinnorna det var skoj tyckte Frank! :)

Så imorgon ska vi ut och flyga igen. Denna gången har vi några fler händer som hjälper till. Mamma, hennes man och älsklingen. Så då kan Frank få hoppa runt mellan oss om man vill ha händerna fria själv för att kunna gå och kissa eller så. Slippa ta hjälp av flygvärdinnorna för det;)

Så nu ska jag börja packa väskan! :)

Gillar

Kommentarer

Michelle
,
Jag ska flyga med min 5-månaders bebis till Grekland i sommar. Jag tänkte på det du skrev om att mata vid start/landning. Får man ha barnet i famnen och amma då eller måste inte de sitta fastbältade vid start och landning? Hur gjorde du? ( jag helammar). kram!
viktoriab
,
Ja de ska sitta fastspända i knät med ett extra bälte. Men helt ärligt så struntade jag i att han skulle sitta framåt. För jag har hellre en nöjd bebis än att det måste gå enligt reglerna.. Sen sitter ju flygvärdinnorna ner vid start och landning de med. Så ingen ser eller skäller på en. Gör det som funkar bäst för dig och bebis! ♡ 😊
Josefin
,
Hej! Vad reser du med för vagn? 😊
viktoriab
,
Hej baby city jogger mini 😊
Jk
,
Hej Vi ska flyga till cypern på månd. Hur är det med att ta med snacks/klämmisar, vatten o liknande i skötväskan? Får man ta de med genom säkerhetskontrollen?
viktoriab
,
Jag kunde ha med 2 klämmisar. Då ville dom titta i väska så så ja att det var barnmat och då gick de bra. Så ät nog olika! 😊