Att flyga med barn

Nu har vi ju flugit 8gånger och det har gått hur bra som helst!! Varje gång!! Även fast vi har fått stå ut med förseningar, stillasittning i flygplan på flygplatsen, turbulens, trånga utrymmen och dessutom har jag ju rest ensam med honom 4gng.. 

Jag vill glädja er alla där ute som ska ut och flyga att det GÅR! Oftast jäkligt bra med! 

Mina bästa tips för en trivsam flygresa är:

• Att innan flygresan ta med alla de bästa snacksen dvs (mat mutor) jag har haft med mig klämmisar, smörgås, russin, små majsringar, banankex och självklart vatten.       

• Innan flygresan så är det ändå bra att se till så att dom har fått sova så att de är antingen utvilade och kanske att de har sovit innan, men bästa är ju om de kan tajma en sovstund på flyget.. men TRO mig!       Det är jobbigare med en riktigt övertrött bebis i flygplanet istället för en utvilad nöjd bebis som är glad och har gott humör! För fyyytusan ni vet hur de kan vara när de råkat gå över sin sovtid och blir sådär extrema vid övertröttheten? Det vill man inte för då får DU kämpa dubbelt så mycket! Du klarar det med men det blir jobbigare. 

• Ta med dig bärsele eller sjal om du nu använt detta tidigare, det är det bästa jag haft med mig! För där i söver man ju bebis enklast! Det är bara upp och gå i gången eller längst bak i flyget där serveringsvagnarna är, ljudet och vaggandet gör att de somnar lättare och när de väl sover som en stock då är det bara att sätta sig ner i sitt säte och antingen passa på att äta/dricka eller sova. 

Jag beställde in smörgås och vin vid varje flygresa för av alkoholen blir jag trött och avkopplad och kan då passa på att sova lite jag med under tiden som bebis sover på bröstet (då har jag liksom armarna fria) men även om jag skulle bli akut kissnödig eller dylikt så kan jag gå upp och uträtta behoven samtidigt

• Låt bebis få upptäcka ALLT, när sakerna vid sätet blivit tråkiga ( fönster, knappar, bälten, alla broschyrer, tidningar, brickbord, upp och nedfällning av armstöd och grannarna bakom ) ja då kan man plocka fram leksaker eller börja att gå upp och gå i gången, även bebis kan leka bak i planet vid serveringsvagnarna och tro mig varenda flygvärdinna har älskat att få se barnen där bak som upptäcker och busar glatt! Samma sak om de börjar stoooor tjuta och skrika och böla så vet jag folk som gått dit bak med sina små för att lugna och dels hålla sig själva lugna för att man "stör" ingen då med barnskrik för det kan ju göra varenda förälder svettig! 
• Ladda ner någon app som gör att du kan visa barnprogram och sånger på mobilen/paddan på flightmood. Vi behövde bara nyttja den i 10min men för min trygghetsskull så var det skönt att veta att den fanns där som ett stöd om jag skulle behöva ta till det. 
• Sista tipset blir att våga ta hjälp av personalen! De har många gånger sagt till mig att är det något så säg bara till! De passar gärna barnen och håller om man behöver gå på toa ifred bara eller pusta i några sekunder. Jag har aldrig behövt ge ifrån mig honom av någon sådan anledning men han har sen han varit bebis råkat hamna i deras famn ibland just för att han velat vara där och dom har så gärna velat hålla honom. Inte mig emot så länge han tyckt det känts okej :) 

Hoppas att ni kan känna er lite tryggare inför kommande flygningar och en sista sak bara, om det går så amma, ge välling/ersättning vid start och landning om det går. Vi som har en liten pojk som inte längre ammar eller dricker något annat än vatten han ger vi en klämmis att suga på vid start och landning! Då får han något att smutta och svälja vilket kan underlätta för öronen.

Lycka till! ❤️❤️ Fråga gärna om ni undrar något för nu har vi flygit i nästan alla åldrar upp till 1år hittills så vi känner att vi kan detta nu!

Gillar

Kommentarer

Linda
,
Härligt att höra, skall på första utlandsresan nu med vår 7 mån och är jätte nervös.. men som du skrev så tänker ja packa majskrokar och diverse små plock. Är det nån fara med barnmat, klämmpåsar välling osv? Vet ej om ja ska ta välling i pulver eller tetra har hårda är dem med 1dl gränsen då det är barnmat? Tror på att om man själv kan hålla sig lugn och avslappnad så känner barnet av det också 😊
viktoriabergh
,
Hej tack! Runt året? Förstod inte vad du menade där men ja upp till 2år så sitter dom i knät sen ska man boka eget säte till dom. Man får ett extra bälte som dom ska ha och vid start och landning så ska dom sitta i knät framåtvända bilbarnstol hade min svärmor men de finns att boka om man ska ha hyrbil alt kan man fråga om det när du ringer taxi, buss är ju som i Sverige alltså ingen bilbarnstol 😊 kommer gå super! Ha en fin resa ❤️
viktoriabergh
,
Ja det kommer gå galant! Dom frågar om barnmat så det är helt ok att ta med vätska när de är barnmat finns ju även varmvatten på flyget om man vill blanda till välling där! Så är det ju. Med lite självförtroende hos föräldern så känner sig nog bebis trygg! 😊 kram!
Malin
,
Ta med egen bilbarnstol! Vi var på Mallis i förra veckan, vid taxiåkande hade ingen bil nån barnstol och när vi skulle hyra bil kostade barnstol en rejäl slant och var sämst tyvärr. Kändes inte alls tryggt. Ta med om ni kan, vi gör det nästa gång. Min son är 11 månader.
Sara
,
Jag menade just det du svarade, hur ett barn som är runt ett år sitter under start och landning (i knät med eget bälte) 😊 tack!
Sara
,
Tack för infon! Då ska vi verkligen överväga att ta med egen!
viktoriabergh
,
Ja de beror nog på vart man reser med 😊 aldrig varit på Mallis! Men bra att mina läsare kan tipsa
Alice
,
Hej Viktoria! Tusen tack för en bra blogg med mycket inspiration. Frank är ju bara så söt! Vi har själv en liten pojke på 1år nu! Reser till Thailand med honom i 4 veckor nästa månad. Tänkte fråga om lite tips gällande resevagn/sulky! Är ju ett helt hav med vagnar nuförtiden. Sedan läste jag att ni inte ger Frank välling, hur har ni slutat med den? ❤️ Med vänlig hälsning, Aluce
viktoriabergh
,
Hej Alice! Åh tack snälla för dina fina komplimanger! såå härligt med Thailand!! Wow alltså vi är dundernöjda med vår resevagn! Funkar mer än som en sulky.. han sover bra i den och den har bra solskärm och enkel att fälla och ratta! Babyjoggers Mini City GT! Bästa ever 😊
viktoriabergh
,
Sen det med välling vi började aldrig med det så har tyvärr inga råd där! 😊 kram! Ha en fin resa!