Att få pekfingrar..

Igår hade jag en mysig tapaskväll med mig själv medan Älsklingen var på julbord. Tapas bricka och ett glas rött! Det känns nästan som att man inte får vara mamma och dricka alkohol.. jag tycker inte att ett eller två glas vin är något fel alls! Vare sig man ammar eller ej, och enligt 1177 så ska inte 1-2glas vin göra någon påverkan på bebisen heller om man ammar. Igår så fick dock Frank ersättning på kvällen då han annars vaknar upp jätte hungrig. Det är skillnad på att ta ett glas eller dricka sig full och tappa omdömet. Vi måste få vara kvinnor som får njuta av det goda i livet om man nu vill det! Annars blir vi nog sådär bittra och trötta och då är man ingen bra mamma heller.. så det ska inte vara tabu! :)

Gillar

Kommentarer

Jenny
,
Kunde inte sagt det bättre själv! jag har inte haft några problem med att ett glas vin men tycker det är jobbigt när folk ska ifrågasätta mitt val och att man måste försvara sig. När man tex varit på middag så har jag i land unnat mig ett glas och låtit gubben få köra hem! Annars så är man ju alltid den Självklara chauffören. Kort och gott, njut av vinet, för det är du värd!
Anna
,
Alla får göra som de vill och jag lägger inga värderingar i vad folk väljer men min åsikt är att graviditet och amningsperioden är så kort tid av ens liv så jag tycker man bör avstå alkohol den perioden. Är ett glas alkohol så tillfredsställande så man inte kan vara utan? Om man vill ta ett glas, varför inte alkoholfritt vin? Jag själv avstår tills mitt barn har ammat klart och jag vet inte om jag kommer dricka alkohol överhuvudtaget igen. En Sak är säker iaf och det är att mitt barn aldrig kommer se mig dricka någon alkoholdryck. Men som sagt läger jag inga värderingar i andras val.
Malin
,
Amen to that! såklart man blir en bättre mamma om man får vara sig själv och man behöver vardagslyx för att orka med att vara på topp
Isabella,
Men alltså ja! Tack för att du skriver detta! Har känt mig spm en så dålig mamma då alla tycker de e så tabu att dricka nåt glas vin!
nouw.com/isabellanorberg
Karro
,
Håller med dig Viktoria. Vi är mammor - dvs människor. 😊 Enligt min BM så krävs det mycket stor alkoholkonsumtion under lååååång tid för att det ska gå över i bröstmjölken. Men omdömet kan ju försämras hos många snabbt... och det är därför (enligt min BM) som man avråds att dricka när man ammar. Jag har själv tänkt att under julaftonskväll avnjuta ett glas av mitt favoritvin. Men tänkt faktiskt framotillbska..- vad ska de andra tänka - det var min sambo som sa att han tyckte absolut vi skulle köpa vinet. Det finns alltid de människor som ska berätta för andra vad de ska göra - det kommer vi inte undan. Tack för en bra blogg. Skönt att läsa och få AHA-upplevelser (mkt som händer för dig efter fl och även med lille Frank stämmer in på mitt liv med mig själv och våran son)
Therese
,
Jag själv hade aldrig vågat om jag var hemma själv med barnet. Hade olyckan varit framme och jag vart tvungen att ta taxi och säga på sjukhus att jag druckit vin, nej, funkar inte alls för mig! Däremot när min man är hemma och inte dricker, då kan jag ta ett glas. Alla är vi olika tur är väl det.
Leila
,
Hej Victoria! Grattis till din son, är med från Sthlm fast södra sidan, fick min son 20 oktober. Har två frågor 😊 1. Jag läste att du ger ersättning på kvällen för annars vaknar Frank hungrig, men om du inte ger ersättning sover han jätte kort period då och vaknar hungrig eller sover han lite längre men vaknar vrål hungrig? Jag hel ammar och oftast vaknar vi med 2-3 timmars mellan rum hela natten då han vill amma. Men om man ger ersättning på kvällen är de möjligt att bevis sover längre än så? Jag vet att alls barn är olika men undrar lite mer tydligt hur och Vrf du ger ersättning å vad skillnaden är 😊. Och min andra fråga Jag rasade i vikt efter förlossning. Väger ca 56 kilo nu och min normal vikt är 52. Min mage är i princip platt men väldigt MJUK och degig fast jag spänner. Kan du tipsa om bra mag övningar som gör den hårdare 😃 Har letat efter ett bra mamma tränings program men hittar inget. Annars bra blogg!! Och fyfan va folk ska dömma dig, stå på dig!! I mina ögon och min omgivnings ögon är allt du gör HEEEELT normalt, med goose Jacka alkohol mm
Viktoria Bergh
,
Hej! Åh vad kul grattis till dig med! ♡ ja alltså han sover samma intervall längd mellan 2-4h men han vaknar inte upp och blir sådär suuuper frustrerad och liksom skriker innan han får maten. Tycker också att han var svårare att få trött om jag ammade vid eftermiddag/kväll för då ville han liksom äta och blev aldrig mätt för natten. Så därav med 😊 sen är det ju skönt för mig att Simon kan vara med och mata om jag behöver ta igen lite sömn. Dels för att han ska knyta an till oss båda. Jag har precis som dig! Deg mage.... det är egentligen inga specifika övningar nu i början som hjälper mot degen.. det handlar mer om att börja äta en bra kost sen börja jobba på de djupa magmusklerna. Ska lägga upp videos/bilder med övningar här i bloggen snart för magen efter förlossning:)! Håll utkik
Emma Persson
,
Håller helt med dig anna!
Leila
,
Jaha okej då förstår jag 😃 Okej jag håller utkik ! Tack för svar!<3:)