Återhämtning & veckans meny

Igår var en riktig återhämtningsdag här hemma.. Frank var ju pigg och höll sig pigg hela dagen, inga mer kräkningar och jag slapp också! Så skönt!

Mamma tog väl hand om oss, fixade i hemmet och lekte med Frank medan jag försökte komma ur soffan då och då, mot kvällen köpte älsklingen med sig vegetariska vårrullar hem som jag fick i mig. :)

Idag när jag vaknade upp så kände jag mig som en ny människa! Så härligt att ha energi igen! Så idag har jag försökt vara social mot Frank och ta vara på helgen!
Vi åkte och handlade tillsammans på Ica maxi när mamma hade åkt hem och har nu laddat för en ny hälsosam matvecka. :)

veckans meny:

• halloumi & quinoasallad (favoriträtt som aldrig blev av sist)

• nachos i ugn

• laxfilé med sötpotatis och romsås

• fläskfilégryta med klyftpotatis

• bruschetta med salami (kvällens middag)

• kyckling & fetaostsallad

Om ni önskar så kan jag lägga upp bild och recept på varje maträtt eller så skriver ni om önskemål på recept! :)
Bruschetta: rosta levain bröd, gnid in med vitlöksklyfta, ringla över citronolivolja och lägg på tomat. Strö sedan havssalt på tomaterna och lägg på mozzarella skivan, peppra och avsluta med färsk basilika som topping. Voilà! Vi käkade Milano salami till detta (min fryst i minst 3 dagar) + lite ost!

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Perfekt! Då ska jag lägga upp här 😊!
viktoriabergh
,
Perfekt! Nej det står ju enligt rekommendation att man får göra så. Litar på det 😊 Mozzarella är absolut inga problem, läs på Livsmedelverket. Det som man isåfall ska vara lite lite försiktig med är äkta Buffalo mozzarella. 😊 shoot!
Trude
,
I alle mine 3 svangerskap fikk jeg beskjed om å kun spise salami o.l om det ble skikkelig varmebehandlet. Fra rådene som gis til gravide i Norge: Hovedrådet som gis til gravide er å unngå rått kjøtt. Blant eksemplene på rått kjøtt er gravet kjøtt og biff tartar, men også spekemat/spekepølse. Gravide rådes til å ikke spise spekemat i løpet av svangerskapet, med mindre den varmebehandles godt. Bakgrunnen for dette rådet er at spekemat kan inneholde både Toxoplasma og Listeria. Mange produsenter av spekepølse fryser inn kjøttråvarene på forhånd. Dette vil riktignok drepe Toxoplasmaparasitten, men ikke Listeriabakterien. Spekemat kan også forurenses med Listeriabakterier under oppskjæring og pakking, på samme måte som for annet skivet kjøttpålegg. Hvis spekematen er eller blir forurenset med Listeriabakterier, kan disse formere seg gjennom den svært lange holdbarhetstiden og gi et for høyt bakterienivå. Frysing av råvarene før spekeprosessen begynner, dreper altså Toxoplasma, men sikrer ikke mot forekomst av Listeria i det ferdige produktet.
viktoriabergh
,
Tack för infon men jag läser livsmedelsverket för Sverige och vad barnmorskorna sagt. Därav äter jag fryst salami osv! 😊
Trude
,
Håper det er verdt det!
Victoria
,
Älskar recept och matlagning så för min del får du gärna lägga ut allt du lagar kanske inte lagar allt själv men alltid kul med inspiration och att få titta in i någon annans kök
Linnea,
Åh så bra!! Tack 😉 saknar dock ädelost men det ska jag tillaga på lite varma mackor i ugnen till helgen tror jag 😊
www.nouw.com/hedstromss
viktoriabergh
,
Perfekt! Tack för återkoppling. Började idag med skolans köttfärssås!
viktoriabergh
,
Åh mumsigt!! perfekt, jag gjorde ju en gorgonzolasås i helgen, så mumsigt! Går ju göra en sån sås och sen doppa päron i! ☺️
Victoria
,
Såg de! Såg himla mumsigt ut så får ta och testa de nån dag snart