Amningskampen natt 3

Tredje och sista kampnatten? Tror inte det.. simon nattade Frank vid 19.00 och då sov han till ca 23.30 kunde enkelt vagga om så att jag inte behövde plocka upp honom ur sängen.

Nästa uppvak blev dock vid 01.. så redan efter 1,5h.. kunde vagga om honom igen då. Men efter det så skedde det nog 2 uppvak till ganska tätt inpå där.. tror han drömde massor för jag hörde att han gnydde och snyftade i sömnen innan uppvaket. Det behövdes då tröst från oss båda för att kunna få han att somna om.

Dock vid sista uppvaket 04.45 så var han otröstlig.. jag behövde pumpa ur brösten så Simon fick trösta men det gick inte så jag fick avbryta för att hjälpa till.. då var han fortfarande lite snyftig och när simon skulle gå på toa så blev Frank superledsen, sen gick jag ut och då började han gråta med.. så ingen av oss kunde lämna sovrummet för då blev han ledsen! Tycker det stämmer mer in på hans 6-7mån FAS (fasen om avstånd till omvärlden och föräldrarna) så vi fick trösta tillsammans men bestämde sen vid 05 att amma för Frank var såpass pigg då och verkade hungrig, och det visade sig att vi hade rätt. Ammade från båda brösten och fick han att somna om i någon timme till efter det. :)

Får hoppas att han sover bättre inatt.

Gillar

Kommentarer

Jennie
,
Snarkar någon utav er? I Franks ålder kan ljud börja störa nattsömnen. Isf kan ni flytta honom till eget rum med babyvakt så kanske han sover bättre. Det har funkat för många utav mina vänner och även för oss 😊
viktoriab
,
Ingen snarkar.. kanske lite prassliga tecken dock! Har tyvärr bara en 2a! :/
Elin
,
Hej ! Nu har jag inte hängt med så mycket i dina inlägg om sömn. Men antar att han sover dåligt? Tänkte på att en barnmorska sa till mig att man skulle undvika energi drycker med koffein i. Eftersom bebisen får i sig en viss del av det genom amningen. Tänkte om det är därför han sover dåligt, om du dricker Celsius sen ammar honom. Jag frågade även 1177 och dom sa att det försvinner inte ur brösten efter ett tag utan man lär pumpa ur mjölken som fått energi dryck i sig. Ursäkta för rörigt inlägg! Var bara en tanke. Hoppas de ordnar sig så ni får sova kram
viktoriab
,
Tack ska tänka på det:)