Akut tandläkartid

Tandvärken blev bara värre och värre så jag fick en akuttid idag och de konstaterade det jag trodde.. att jag hade fått inflammation i tandköttet som spridit sig i käken och ner mot halsen, tydligen väldigt vanligt när visdomständerna bryter igenom. Detta besvär kan även komma och gå under lååång tid! Usch!

Dom satte lokalbedövningssprutor i munnen vid de inflammerade området och spolade sen rent med saltvatten mellan tandkött/visdomstanden där det lätt kan samlas matrester osv.. och efteråt fick jag gurgla lite bakteriedödande. Jag slapp antibiotika eftersom det ändå såg ok ut, men fick en flaska att hämta ut på apoteket som ska ta bort bakterier, som jag ska gurgla med varje morgon/kväll..

Jag var såå öm efteråt även om bedövningen satt i.. så värkte det samtidigt som halva käften var bedövad så när jag kom hem och ringde mamma så orkade jag tillslut knappt prata. Passade då på att ta en vilostund med Ralf medan han sov en sväng.. väldigt sällan som jag sover när bebis sover. Nu var älsklingen iväg med Frank och hade lite egentid så vi passade på medan det var lungt i huset.

Efter en alvedon och lite sömn så hade jag fått matlust tillbaka och värken försvann!
Såhär ser man ut när man har tandvärk tydligen...
Simon köpte då med en calzone och resten av kvällen har bara varit lugn.. ett litet besök till lekplatsen har hunnits med, annars har jag försökt natta bebis från 19.00-22.00 pjuuuh. NU äntligen somnade han och har lyckats fortsätta sova i 20min!!! Rekord för kvällen, antar att han nu somnat för natten på riktigt.

Jag har precis borstat tänderna och gurglat med det där bakteriedödande medlet och ska nu också krypa ner i sängen. Jag fick Ralf att somna i sin bedside crib idag så förhoppningsvis så får jag någon timme i sängen med bara älsklingen. Han ligger dock redan o snarkar så ska krypa ner bredvid där nu. Natti natti

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Hej Viktoria, Hur länge brukar Ralf sova på natten innan han vill ha mat? Och hur ofta ammar du på natten? Kram Emma
Carro
,
Är Frans blöjfri än? Isåfall hur gjorde ni?
Carro
,
Frank menar jag 😊
viktoriabergh
,
Hej nej inte än:) vi har inte riktigt tagit tag i det..
viktoriabergh
,
Hej! Väldigt olika men ibland vaknar han 1 gång och ibland 3.. ibland vill han amma och ibland räcker de med att jag lägger mig nära så somnar han om. kram!