Aj mitt hjärta

Med tanke på 2 dåliga nätter där lilleman haft tandsprickning så var jag SÅ nära att avboka mitt träningspass imorse! Men jag tänkte att om jag inte orkar göra allt så kan man ju alltid rulla och stretcha osv! Något vettigt kan man alltid göra för kroppen. Som tur var gick det bra!
Något som gick mindre bra var en sekvens vid lämning på förskolan.. nu har jag märkt hur han ändras när lillebror är mer eller inte. Ser det tydligare nu! Han år väldigt lugn och go när det bara är vi. Men så fort lillebror vaknar och är med så blir Frank mer retsam, bråkig, arg och ibland ledsen.

Det gör så ont i mig att det är såhär!

Så vid lämningen idag så gick allt väldigt smidigt och han sa jag kommer sakna dig idag mamma och jag sa detsamma, att jag älskar han och sen skulle vi vinka vid fönstret. Där hände något, när han och jag vinkade hejdå så tänkte jag att jag lyfter upp babyskyddet lite så att han kan säga hejdå till Ralf med! Så tittade jag ner på Ralf för att sen titta upp mot Frank och hela han blev helt stel och jag såg att något blev fel. Han blev superledsen och jag kände mig som jordens sämsta mamma! Som mer eller mindre bytt ut min förstfödde mot en ny. Det är liksom känslan eftersom jag har spenderat extremt mycket tid med lillebror och gett han mer närhet och uppmärksamhet!

Det har inte funnits så mycket egentid för mig och Frank eftersom jag ammar Ralf.. vilket gör det hela lite svårare!

Hur som så kändes det såååå tungt att behöva gå därifrån när jag såg att han blev såpass ledsen.. jag antar att han kände att mamma & Ralf får umgås men jag får stanna här. Något sånt. Frank är iaf världens finaste storebror och inget går ut över honom, utan det blir mot mig. ❤️

Jag pratade med Simon om det här och vi kommer försöka skapa mer tid för mig och Frank där bara vi gör saker tillsammans och då Simon är hemma med Ralf. Vi får väl börja nära hemmet så att om jag skulle behövas för Ralf så är vi i närheten. Men alltså hjärtat går sönder över detta! Så tufft... samvetet gnager och jag känner att jag övergett Frank! Usch...

ni som har fler barn som fått syskon får gärna dela med er av era upplevelser? Och om det går över eller hur man kan göra för att förbättra situationen! ❤️ Tack.

Gillar

Kommentarer

viktoriabergh
,
Åh känslan❤️❤️ ja det är ju den största fördelen dom får som syskon! Att kunna leka tillsammans. tack så mycket för pepp! Kram på dig!!
viktoriabergh
,
Jag vet! Längtar.. just nu har vi inge kunnat fasa ut amning eftersom han varit så kinkig.. men det kommer ❤️ tack!!!
viktoriabergh
,
Åh jisses vilken hemsk jämförelse .. hoppas INTE!! stackars de små❤️❤️
viktoriabergh
,
Vi ska också nu försöka dela upp det mer faktiskt!! Som du skriver så tror jag också det gör det lättare och bättre. Att han får min tid och kärlek också! Superviktigt kram!!
viktoriabergh
,
��h vilken skönt tröst att läsa.. jag tänker hela tiden att jag ska hinna bättra mig tills dess att han minns barndomen.. vi lär oss också i denna nya roll som 4. Inte lätt! Å supertack för att du lyfter att du ser att jag lägger tiden på min stora kille. Det gav mig lite perspektiv! Tack !!! Kram ❤️❤️
Ak
,
Ja då kände jag smått panik men mycket egentid med de äldre barnet funkade för oss men svartsjuka tror ja de alltid kommer vara
viktoriabergh
,
Förstod precis vad du menade ändå 😉 kram!
viktoriabergh
,
Jag vet! Usch❤️ ja exakt! Ska verkligen prioritera han och jag mer! Så han får känna sig sedd och älskad! Tack fina!⭐️
viktoriabergh
,
Ja det brukar jag säga när vi ska göra något och lillebror sover men man får ju försöka hitta på mer också med att komma ifrån tänker jag❤️ där sambon får va med Ralf och då kan jag och Frank få vår tid tack för pepp!!
viktoriabergh
,
Ja mer eller mindre! Men man gör bara så gott man kan som sagt❤️❤️