VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Aj mitt hjärta

Med tanke på 2 dåliga nätter där lilleman haft tandsprickning så var jag SÅ nära att avboka mitt träningspass imorse! Men jag tänkte att om jag inte orkar göra allt så kan man ju alltid rulla och stretcha osv! Något vettigt kan man alltid göra för kroppen. Som tur var gick det bra! A0FB3A9B-EAB4-46D7-8EA6-3B6092EB353834961948-E0BC-46F7-B20E-A3E8164634A4 166704A4-523C-4889-9E85-B38B665FC3C2

Något som gick mindre bra var en sekvens vid lämning på förskolan.. nu har jag märkt hur han ändras när lillebror är mer eller inte. Ser det tydligare nu! Han år väldigt lugn och go när det bara är vi. Men så fort lillebror vaknar och är med så blir Frank mer retsam, bråkig, arg och ibland ledsen.

Det gör så ont i mig att det är såhär!

Så vid lämningen idag så gick allt väldigt smidigt och han sa jag kommer sakna dig idag mamma och jag sa detsamma, att jag älskar han och sen skulle vi vinka vid fönstret. Där hände något, när han och jag vinkade hejdå så tänkte jag att jag lyfter upp babyskyddet lite så att han kan säga hejdå till Ralf med! Så tittade jag ner på Ralf för att sen titta upp mot Frank och hela han blev helt stel och jag såg att något blev fel.  Han blev superledsen och jag kände mig som jordens sämsta mamma! Som mer eller mindre bytt ut min förstfödde mot en ny. Det är liksom känslan eftersom jag har spenderat extremt mycket tid med lillebror och gett han mer närhet och uppmärksamhet!

Det har inte funnits så mycket egentid för mig och Frank eftersom jag ammar Ralf.. vilket gör det hela lite svårare!

Hur som så kändes det såååå tungt att behöva gå därifrån när jag såg att han blev såpass ledsen.. jag antar att han kände att mamma & Ralf får umgås men jag får stanna här. Något sånt. Frank är iaf världens finaste storebror och inget går ut över honom, utan det blir mot mig. ❤️

Jag pratade med Simon om det här och vi kommer försöka skapa mer tid för mig och Frank där bara vi gör saker tillsammans och då Simon är hemma med Ralf. Vi får väl börja nära hemmet så att om jag skulle behövas för Ralf så är vi i närheten. Men alltså hjärtat går sönder över detta! Så tufft… samvetet gnager och jag känner att jag övergett Frank! Usch…

ni som har fler barn som fått syskon får gärna dela med er av era upplevelser? Och om det går över eller hur man kan göra för att förbättra situationen! ❤️ Tack.


Annons

Kommentarer


 1. Marie 4 december, 2019 on 13:55 Svara

  Hej. Jag har två pojkar det är 2 års skillnad mellan dom. Min minsta är 6 mån. Jag börjar oxå märka avundsjuka. Samtidigt som han är väldigt glad för honom. Men många gånger kör han bort honom i gåstolen så han inte får vara med oss o i nästa stund springer han runt o leker med honom i gåstolen. O i bland om lillebror vaknar när vi gör nåt säger han bara vi mamma. Känner mig oxå som världens sämsta mamma då han
  Ofta inte vill till förskolan längre o jag är hemma med lillebror men samtidigt blir det jobbigt att vara hemma med 2 barn varje dag.
  Har tyvärr inget tips kommer du på nåt får du gärna skriva det i din blogg 😉

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:01 Svara

   Åh fina! Heja!! Ja skönt att vi förstår varandra! Att skapa egentid är viktigt och det kommer jag fokusera på mycket så att han känner sig älskad, sedd och uppskattad 💕 det har blivit bättre sen dess! Lycka till för er med. kram

 2. Malin 4 december, 2019 on 14:56 Svara

  Är det ett måste att Frank går på förskola? Tänker att han kanske kan få ”välja” själv om han vill gå eller inte för att inte känna sig utbytt. Kommer själv få mitt andra barn och min då treåring kommer vara hemma minst 6 mån sen få välja själv om hon vill gå eller inte. Tycker det är viktigt att syskonen får möjlighet att skapa en relation med varandra. En treåring har ju ett socialt behov men det går ju att tillgodose utanför förskolan. Kram

  • viktoriabergh 6 december, 2019 on 22:42 Svara

   Hej! Frank går bara tis,ons, tors och gillar förskolan. Tror det är bra för han och för oss. Men det är inte förskolan som varit problemet utan just den incidenten.. men annars är problemen när vi umgås. ❤️

 3. Hanna 4 december, 2019 on 15:20 Svara

  Hej,
  Har nyligen fått nr 2 och känner igen mig precis. Så länge bebisen går att lägga ifrån sig eller är lugn är storebror glad lugn och så stolt. Men sitter jag någon gång fast vid amning eller annat blir han liten ich jätteledsen när mamma inte kan hjälpa till bums. Det skär i hjärtat lika mycket som det bränner av kärlek när han gullar med bebisen.
  Tänker att det blir lättare när de kan ses som en lekkamrat och kommunicera bättre med varandra? Jag hoppas det iallafall.
  Man gör så gott man kan, glöm inte det!!

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:03 Svara

   Åh känslan❤️❤️ ja det är ju den största fördelen dom får som syskon! Att kunna leka tillsammans. 💕 tack så mycket för pepp! Kram på dig!!

 4. Johanna 4 december, 2019 on 16:48 Svara

  Det kommer bli bättre, ju mindre man ammar och pappan kan ta det andra barnet desto mer egentid får man för sin stora. Det är jättetufft,känner så igen mig i det du skriver!! Men det blir bättre!

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:05 Svara

   Jag vet! Längtar.. just nu har vi inge kunnat fasa ut amning eftersom han varit så kinkig.. men det kommer ❤️ tack!!!

 5. Ak 4 december, 2019 on 18:35 Svara

  Fick höra när vi fick barn nummer 2 att barn nummer 1 känner sig ungefär som att din man skulle komma hem med en annan kvinna å säga hon ska bo med oss😅

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:06 Svara

   Åh jisses vilken hemsk jämförelse 😂.. hoppas INTE!!😂 stackars de små❤️❤️

   • Ak 11 december, 2019 on 21:13 Svara

    Ja då kände jag smått panik men mycket egentid med de äldre barnet funkade för oss men svartsjuka tror ja de alltid kommer vara 🙂

    • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:39 Svara

     Ja mer eller mindre! Men man gör bara så gott man kan som sagt❤️❤️👍🏼

 6. Anna 4 december, 2019 on 22:02 Svara

  Vi har löst det just så att vi försöker umgås med barnen lika mycket . Jag sticker iväg med äldsta på lördagar o sambon hemma med minsta o sedan tvärtom söndagar. Efter jobb vid 16 när jag kmr hem så umgås vi alla 4 o h ger båda vårat fokus med lek o mys . Visst finns de svartsjuk men tycker ändå de blivit bättre sen vi delade upp tiden p helgerna . Äldsta 2 år och yngsta 1 år .

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:07 Svara

   Vi ska också nu försöka dela upp det mer faktiskt!! Som du skriver så tror jag också det gör det lättare och bättre. Att han får min tid och kärlek också! Superviktigt 💕 kram!!

 7. cecilia 4 december, 2019 on 22:59 Svara

  Hej! Precis så kunde jag också känna när jag fick mitt andra barn, men en kompis till mig påminde mig om att barn har kort minne och att föräldrarna mår sämre än barnen som ibland glömmer sånt jättefort. Jag löste det delvis genom att ALLTID rita och måla med min äldsta när lillebror sov middag, det blev liksom vår egentid… Också tänkte jag säga att jag har inte läst din blogg på ett par dagar och du tänker säkert inte på det men bara genom att läsa 2-3 inlägg ser jag att du har både mätt grejjer+lekt med play doh OCH åkt i pulkabacken bara du och Ralf dom senaste inläggen så jag tror verkligen inte att du behöver känna nån skuld. Man gör bara sitt bästa. Jag har själv inga syskon och vid 45+ önskar jag ff att jag hade det (lol) men skämt å sido man missar mycket som egenbarn och att lära sig att ha ett syskon att dela föräldrarnas tid med är jättebra i längden tror jag. Kämpa på!

  • cecilia 4 december, 2019 on 23:00 Svara

   Jag menade att du har lekt med Frank själv, inte Ralf – så härliga namn på dina barn och dom är lite lika sorry jag blandade ihop :)

   • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:37 Svara

    Förstod precis vad du menade ändå 😉 kram!

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:09 Svara

   Åh vilken skönt tröst att läsa.. jag tänker hela tiden att jag ska hinna bättra mig tills dess att han minns barndomen.. vi lär oss också i denna nya roll som 4. Inte lätt! Å supertack för att du lyfter att du ser att jag lägger tiden på min stora kille. Det gav mig lite perspektiv! Tack !!! Kram ❤️❤️

 8. Linnea 6 december, 2019 on 18:00 Svara

  Oh fy hjärtat värker när jag läser detta. Du gör så gott du kan. Jag vet hur svårt det är! Våra barn är ju typ exakt lika gamla ä, alla fyra.. och jag har haft sjukt mycket egentid med storebror o det är lätt eftersom vår bebis äter ersättning bara, från start. Men superbra upplägg av er, egentiden gör gott i jag tror ni kommer uppleva skillnad rätt snabbt med detta ♡ O det behöver inte va stora saker, bara att leka på tomten bara ni två så kommer Frank känna att du har ditt fulla fokus på honom där och då :) Ni är tillräckliga, glöm inte det ♡

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:38 Svara

   Jag vet! Usch❤️ ja exakt! Ska verkligen prioritera han och jag mer! Så han får känna sig sedd och älskad! Tack fina!💕⭐️

 9. Isabella 7 december, 2019 on 15:59 Svara

  Jag har 2 års skillnad mellan mina pojkar o märker att storebror som snart fyller 3 behöver ha mamma för sig själv ibland. Jag tycker det är kul att åka iväg på saker själv med honom men tycker också det funkar att göra saker på hemmaplan som inte lillebror kan vara med på. Att säga typ ”kom Frank så pärlar vi halsband bara du o jag. Lillebror får inte vara med, han är för liten.” Då får han känna sig lite speciell o ”favoriserad” eller vad man ska säga :)

  • viktoriabergh 11 december, 2019 on 21:39 Svara

   Ja det brukar jag säga när vi ska göra något och lillebror sover men man får ju försöka hitta på mer också med att komma ifrån tänker jag❤️ där sambon får va med Ralf och då kan jag och Frank få vår tid 🥰🥰 tack för pepp!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna