VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hot och belöning

Idag så tog älsklingen med sig Frank och åkte till Västerås för att kika på motorcross tävling.. perfekt för lilla mamman här hemma, då kunde jag köra ett litet träningspass framför datorn. E694298B-B753-4336-BCB4-D8F12C006C98 AABD041B-E03F-4530-A447-78B80B6A2784B2038C81-59BB-4E5C-9A1D-2EAC1E9D6E63Det jag kör är strong mama steg 1. På sats online training. Såååå bra! 30min pass som är anpassat för kroppen efter förlossningen.

Efteråt så myste jag med min minsta. Han har blivit så stark och står gärna på benen och tittar sig omkring väldigt mycket. Nyfiken liten gos 💕. 19C44894-B59A-49F4-BDAC-E5D8ECB9498A

Annars har jag bara slappat hemma idag med lite sortering och rensning av barnkläderna.. fram med franks gamla storlek 62-74 och bort med storlek 50-56…. :( ledsamt.. men ja, nu är Ralf redan 58cm lång! Så det är bara att börja sälja av lite bebiskläder här framöver. :)

På kvällen grillade mannen hamburgare och Frank klippte sig (äntligen) då det har varit ett stort gråtmoment för Frank, men nu ikväll ja då gick det förvånansvärt bra så han fick cykla med mig till macken för en glass som belöning. Vi kör belöningssystem här i vår familj… och även hot ibland.. man hotar mest om leksaker, godis, och lek med kompisar… 😂 hur gör ni? Finns det andra beprövade metoder som funkat för er som ni vill dela med er av 😘?


Annons

Kommentarer


 1. Erika 1 juli, 2019 on 06:59 Svara

  I Petra Kratz Lindgrens bok med känsla för barns självkänsla står det mycket om hur man kan tänka. Hon talar om hot och belöning och ifrågasätter detta, skulle du själv vilja bli hotat eller mutad för att du ska göra rätt? Istället rekommenderar hon att utgå ifrån barnets grundläggande behov och vad som ligger bakom att barnet säger nej, och försöka möta barnet utifrån behovet (inte detsamma som att låta barnet få som hen vill) så himla bra och läsvärd bok om du vill ha tips. Fick mig själv en rejäl tankeställare. Lycka till!

  • viktoriabergh 1 juli, 2019 on 12:37 Svara

   Åh tack ska absolut låna hem den och läsa!!! Så bra med tips! Tack tack ❤️

 2. Angelica 1 juli, 2019 on 14:27 Svara

  Vill tipsa om ”skryt, humor och motivering” istället 😊👍 ”t.ex visa mig hur duktig du är som klarar att göra de å de 🌟

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:38 Svara

   Smart! Har faktiskt börjat lite med det efter din kommentar, så tack för tips! 💕🥰

 3. Linnea 1 juli, 2019 on 16:33 Svara

  Bra metod 😉 vi kör likadant! Ibland en vit lögn som igår när han vägrade äta middag för att han skulle dammsuga med sin dammsugare, då tog jag den och sa att batteriet var slut och att vi var tvugna att äta upp maten så att mamma skulle orka hämta nya batterier i garaget 😉 Det funkade!

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:38 Svara

   Hahah perfekt! 😂👍🏼👍🏼 vi får använda vår listighet! 💕☺️

 4. Fia 2 juli, 2019 on 07:38 Svara

  Jag tycker det är viktigare att man är konsekvent med det man menar. visst kan man ”hota” men det måste finnas en mening in det. De är totalt meningslöst att säga ”då får du inte cykla mer” om dom ändå får fortsätta cykla .
  Bättre att hitta enklare konsekvenser för barnen och hålla dom!! Inte backa för att dom blir ledsna eller arga utan bekräfta känslan men ändå inte ge efter . Man måste vara tydlig som förälder tycker jag ☺️ Och det är INGEN fara om barn är ledsna , sura och tex har tråkigt ibland, detta måste också upplevas för att kunna förstå hur motsatserna är!

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:39 Svara

   Ja absolut, vi håller oss alltid till de vi säger för att det ska ge effekt. :) håller helt med dig! 💕

 5. I 2 juli, 2019 on 17:14 Svara

  Älskar din ärliga blogg❣

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:37 Svara

   Tack!!😍

 6. Therese 2 juli, 2019 on 23:15 Svara

  Jag igen som vill inflika och kommentera. Ett barn född 18/12 – 16 och en två månaders, har skrivit någongång förut. Men log faktiskt här för mig själv, men här kör vi också belöning, är du duktig på affären får du klubba, är du duktig med de så får du de. Du måste städa bort dina leksaker nu för att…etc. Alltså nej man kanske inte kör bästa metoden, kanske låter jätte hemskt men de funkar här 😂

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:43 Svara

   Haha ja, men jag tror att det är bra att visa på konsekvenser eller belöna gott beteende. Vi försöker även vara duktiga på att uppmuntra och ge beröm när han gör något bra som vi kämpat med.. för att han ska känna sig stolt. Viktigare än ”belöningen” :) kram!!

 7. ! 6 juli, 2019 on 09:48 Svara

  Vart kommer din ”ställning” ifrån som du har stora växten på? :)

  • viktoriabergh 6 juli, 2019 on 10:00 Svara

   Blomsterlandet 🙌🏼😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna