VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Såhär kan det se ut..

Hur en utflykt kan se ut med 2 små.

Godmorgon! Idag har vi ju hemmadag jag Frank och Ralf. Varje måndag och fredag så är han hemma från förskolan då vi har 20h/veckan uppdelat på tis,ons,tors.

Så våra planer var att ta bilen hem till svägerskan Lisa för en powerwalk.

Började med att förbereda barnen med kläder, ren blöja, amma lilleman och försöka packa skötväska med allt som kan tänkas behövas när man ger sig iväg från hemmet. Ja, extra kläder, blöjor, vattenflaska, plånbok osv osv! Så skulle jag börja få iordning på vår vagn (syskonvagnen) och det krävs ju 2 delar då, både sitt & liggdel, så jag körde bort allt till bilen först och lät bebis ligga kvar inne på lekfilten sålänge och Frank följde med mig.

Allt lastades in i bilen och när vi kom in sen så skulle Ralf ner i babyskyddet, så gick vi till bilen alla och jag satte fast barnen. Men då fick jag en sån där känsla att jag glömt något. Ja jag tror att jag glömt de nedre adaptrarna till barnvagnen så att jag kan använda vagnen som syskonvagn. Så jag låter båda dörrarna vid bilen stå helt öppna och joggar in i huset för att leta! Men NEJ ingenstans hittar jag dom.. de måste ligga i bilen ändå, så jag får låsa huset och gå tillbaka.. kikar i bilen men hittar inte ändå! Så tillbaka mot huset för att hämta garagenyckeln istället och tittar i garaget. Nej inte där heller. Vart f*n kan dom vara!? Inne i bilen då eller? Får spader får gå tillbaka till bilen och då gråter Ralf och Frank sitter med händerna i huvudet som att han inte orkar lyssna på lillebrorsan.. jag känner mig uppgiven och börjar packa ur bilen igen i ett sista hopp om att hitta adaptrarna. Men nej…..

får förklara för Frank att vi inte kan åka längre och då börjar han gråta också såklart.. så nu står jag med all packning, 2 barn som gråter och jag som funderar över vart tusan adaptrarna har tagit vägen!?  Åhhhh SUCK.

Fick börja packa ihop allt och försöka successivt lasta tillbaka allt i huset och börja om med en ny plan. Då bestämde jag mig för en minipromenad till macken och sen lekparken så kunde Frank cykla dit istället. Ralf försökte jag amma igen men han ville nog bara sova så det gick inte så bra. Packa om på nytt och sätta ihop vagnen till Ralf för att sen ge oss iväg men nej!? Vart är nu plånboken!? I bilen tror jag.. så dit igen med barnvagnen med Ralf i och Frank gåendes efter… (fortfarande missnöjd bebis i vagnen) nej ingen plånbok i bilen…. nehe!? Men åh då liggger den ju i babyskyddet i huset, tillbaka dit.. nej inte där.. vad är detta! Allt går emot mig…. jag får titta i skötväskan en extra gång.. ja där låg den! Pjuuuuhhh så NU äntligen Frank ska vi gå. Då när han ska sätta sig på cykeln så börjar han gråta… mamma: måste byta blöja den är jättetung…  ja då har ju han världens kissblöja också! Så in igen och byta, kommer ut till en återigen missnöjd bebis i vagnen och NU är vi äntligen i lekparken… herregud… tillägger att jag även fick stanna skrivandet av inlägget för att Frank hade bajsat. Så vi fick köra ett stående blöjbyte här eftersom jag glömde skötbäddsskyddet hemma. Ofc.

Nu kan dagen bara bli bättre va!? 😂 blir så uppstressad i dessa situationer och speciellt när man har bebisen gråtandes och samtidigt Frank som springer efter och ställer tusen frågor och sen blir jag så jäkla trött på mig själv som är så vimsig och disträ så jag verkar varken ha koll på mig själv eller mina prylar. Ja men men, det här är något man får träna på helt enkelt 😉 att behålla sitt inre lugn när allt går emot en. C9201B52-149F-4EE3-ABE4-6625EE1F4AAB

Kram på er! Hoppas ni får en lugnare start på denna fredag. 💕


Annons

Kommentarer


 1. Tina 28 juni, 2019 on 12:17 Svara

  Heja dig!!! ❤️

  • viktoriabergh 28 juni, 2019 on 18:51 Svara

   Tack😍👍🏼👍🏼

 2. Anna Engstrand 28 juni, 2019 on 13:20 Svara

  Vad är det för solskydd du har till vagnen?, ser väldigt smart ut!

  • viktoriabergh 28 juni, 2019 on 18:52 Svara

   Det är suffletten som har solskärm ☺️👍🏼

 3. Madde 28 juni, 2019 on 15:19 Svara

  Sååån igenkänningsfaktor, och då har jag bara 1 barn🙈! Bra kämpat av dig och skönt att ni kom iväg någonstans ändå!

  • viktoriabergh 29 juni, 2019 on 09:03 Svara

   Haha jag har haft värre utbrott med 1 barn med😂❤️👍🏼 tack!! Kram

 4. Lisa 28 juni, 2019 on 16:10 Svara

  Så roligt att följa din vardag med två små.😁
  Har själv en dotter på 2 år och vi planerar ett syskon, blir lite nervös av tanken. Hur räcker man till känslomässigt, hur i all världen ska man orka?? Många tankar som snurrar, men vi känner oss ändå redo för den resan igen.
  Tack för en härlig och ärlig blogg😁👏👏

  • viktoriabergh 29 juni, 2019 on 09:05 Svara

   Vad kul! Åh mys😍 bli inte det. Hjärtat växer en centimeter minst och jag har faktiskt kärlek till dom båda. Om inte mer nu! Jag blev en bättre mamma till 2 än 1. Sååå mysigt också! Tänk vad bra dom kommer ha av varandra sen☺️ tack själv!! Kram!! Stort lycka till ❤️

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:42 Svara

   Åh vad kul! Man räcker till gott och väl! Man får kärlek från 2 håll och kan på så vis ge mer tillbaka. Du vet relationer som ger mycket positivt kan man även ge till. Så är det nu. ❤️ underbart! All lycka till!

 5. Sanna 28 juni, 2019 on 17:31 Svara

  Ett tips är att planera dagen innan, jag har också två barn ungefär i exakt samma ålder som dina, om jag vet att jag ska iväg någonstans med båda barnen (3 år och och 1,5 månad) brukar jag planera allt i detalj, jag har alltid en skötväska som innehåller alltid samma sak oavsett om jag ska iväg eller inte, jag har alltid extra kläder, blöjor till båda barnen, våtservetts och allt som båda skulle behöva. Ett tips är också att du bestämmer redan vart i skötväskan plånboken ska vara, blöjor, våtservetter, underlägg ligger alltid på samma bestämda plats. Jag har gjort det sen dag och funkar i alla för mig, eftersom jag gillar att ha det så överlag, men det kanske kan även hjälpa dig att känna mindre stress på väg någonstans.

  Lycka till!

  • viktoriabergh 28 juni, 2019 on 18:45 Svara

   Bra tips!! Ska verkligen anamma det! Just denna resa blev spontant bestämt och det är väl då allt ska krångla. 💕

 6. Linnea 28 juni, 2019 on 20:03 Svara

  Supermamma! Heja dig. Det här lär bli vardag för min del också snart när jag ska va ensam med 2.. vi har också då tis ons tors på förskolan 15 h totalt, väldigt lite men bättre än inget ändå ♡

 7. Elina 28 juni, 2019 on 20:12 Svara

  Hoppas att din dag blev lugnare sen!! Det lät väldigt svettigt! Imorse kunde jag inte hitta husnycklarna och sen glömde jag att lämna en grej på förskolan, så fick smyga tillbaka efter en dålig lämning (pga lilltjejens sovfilt hade blivit glömd i mannens bil, fick leta upp en ersättare hemma men då var hon redan på uselt humör). Imorgon är en annan dag iaf 😅❤️

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:41 Svara

   Hahaha ja det är tur att barn inte är långsinta också!😍🙌🏼 hih! Kram!

 8. B 29 juni, 2019 on 12:48 Svara

  Haha 😅 känner igen mig, dock har jag tvillingar som dessutom är mina första barn. Omg!!!🙈 Ren pärs redan från födseln, mata/trösta den ena medans, den andre ligger och skriker och vill det samma. Plocka upp den andre, då börjar den första skrika eftersom hon vill vara i famnen. Byta blöja sker aldrig utan att den andra gråter hysteriskt över att bli ”övergiven”. Såå himla jobbigt, och det värker i mamma hjärtat att inte kunna finnas för båda hela tiden jämt, lika mycket. Jag är på ett vis så otroligt avundsjuk på er som fick ett barn i taget, och hann med det där myset när dom va nyfödd, hann ge all din tid till bara den. Bara ha en Bebis att hålla i famnen och bära hela dagarna. Det går ju inte när man har två Bebisar, det där myset ersattes med enbart stress och otillräcklighet. Samtidigt vill jag för allt i världen inte byta bort att jag fick tvillingar. Nu är dom strax över 1 år. Och ännu ”jobbigare” 😅😂🙈 nu bråkas det om ALLT. De kan inte göra sig förstådd ännu så det bara, skriks. Det är ju oxå skillnad när man har ett lillesyskon och ett äldre syskon, det blir ju bråk men den äldre förstår ju och kan ta uppmaningar på ett annat sätt. Jag vill inte förminska dina känslor, inte det jag va ute efter. Ville väll bara klaga lite över min situation 😂

  • viktoriabergh 5 juli, 2019 on 10:40 Svara

   Åh förstår dig så mycket ❤️❤️ men ni grejar det suuuuperbra! Och vilken glädje dom har av varandra sen! Oskiljaktiga säkert! Du får klaga hur mycket du vill till mig, som sagt alltid skönt att kunna få ta del av andras verklighet också så att man förstår att det är helt ok att livet är lite tufft ibland! ❤️🥰 kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna