VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kroppen efter förlossningen

Ni är många som gärna vill se ”verkligheten” efter en förlossning, jag visar gärna upp kroppen efter för att visa er hur det KAN se ut, alla kroppar är ju unika och vi alla ser olika ut både innan och efter förlossningen. Såhär ser iaf min kropp ut 2 dygn efter lillebrors ankomst! 89D8BCD2-274E-4B77-BB74-08AF7FDF58C3 C7D01DDF-56AC-49F0-99B9-4F45A1FFE0D5 75D6A6B6-FA40-4D0F-A07A-553D3B78F440 8CBCEC76-A75C-42A7-AFFA-A36A1268923DHur mår kroppen då?

Tuttarna svullnade upp direkt när han började amma! Amningen har dessutom kommit igång jättebra hittills men det gör ju väldigt ont när han ska suga.. i början speciellt! Jag har tur ändå att mjölken verkar komma rätt snabbt och detta gör ju att han äter och sen är nöjd så jag har han inte fastklistrad vid brösten.. med Frank så gjorde det så himla ont hela tiden och han ville dessutom smutta hela tiden..

Magen är tom, ekar när man trummar på den och superdegig! Riktigt mysigt!! 😂

direkt efter att han var ute så började även gaser bildas och jag har nog aldrig småsläppt mig så mycket som jag gjort nu.. som att tarmarna fick plats och fylldes direkt med luft! Hahah pruttkalas..

man kan även känna att det rör på sig inne i magen nu när allting börjar falla ner på sin rätta plats igen. Såkallade spöksparkar!

Underlivet eller rumpan ömmar väldigt mycket och har varit svullet! Känns lite som en babianrumpa när jag går.. fick förfrågan om isbinda på sjukhuset men tackade nej till det. Men bra tips för den som får väldigt ont och känner mycket svullnad! :) för det brukar man oftast göra! Men som sagt mest i mellangården/rumpan än i själva fiffi..

eftervärkarna är också rätt hemska men värmekudde och smärtstillande har hjälpt till att lindra! Så bra tips att ha hemma är (värmekudde)

om ni har några frågor så får ni självklart ställa dom! ☺️

 


Annons

Kommentarer


 1. Annika 15 maj, 2019 on 16:04 Svara

  Hej !😊
  Först ett stort grattis till er fina lillebror ! Och sen vill jag tacka dig för att du visar hur kroppen ser ut efter en förlossning . Vi kvinnor har fantastiska kroppar som kan bära och föda barn 🙌.
  Jag är gravid med mitt första barn och har bf om 2 veckor!!! Tankar om förlossningen har kommit och gått och en del av mig längtar medan andra delen är väldigt nervös. Så jag undrar om du har något bra råd inför det kommande förlossningen?
  Tack för en fin & ärlig blogg

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 17:15 Svara

   Tack snälla du!! Ja absolut!! Åh svårt! Lita på dig själv och gå på vad du känner. Allt jag kan säga. Vi är skapta för detta och de kommer gå bra!❤️

 2. Angelica 15 maj, 2019 on 19:06 Svara

  Wow du är så vacker, grattis igen till lillebror, och visst är eftervärkarna hemska 😔 kram ❤️❤️

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:05 Svara

   Tack snälla! Ja de var definitivt värre denna gång än sist! ❤️

 3. Sara 15 maj, 2019 on 19:20 Svara

  Befriande med ett rakt och ärligt inlägg gällande detta! 😀 jag undrar vad en isbinda är?? Lär behövas för min del snart… jag hade så sjuuuuukt ont i underlivet efter min förra förlossningen.. kunde inte sitta!

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:06 Svara

   Tack!! Ja de undrade jag med! Antar att de är någon binda som legat i frysen typ! Haha 😂👍🏼 sååå smart ändå! Jah tackade dock nej för kändes obehagligt med kyla i underlivet när eftervärkarna gjorde så ont och där ville jag ha värme .. :) men bra att de finns!

 4. Caroline 15 maj, 2019 on 19:27 Svara

  Grattis! Å gud så härlig du är! Kul att någon känd människa vågar visa verkligheten och hur man ser ut. Ingen lattemamma bild om du fattar va ja menar. 🙏😂😊
  Super härligt!! ♥️

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:07 Svara

   Tack snälla!! Ja jag visar ju gärna alla sidor av livet! Såklart ❤️❤️❤️

 5. Lotta 15 maj, 2019 on 19:52 Svara

  Så himla viktigt och fantastiskt inlägg! Har kommenterat det förut men gör det igen, uppskattar din blogg SÅ mycket för att den känns så verklig om du förstår vad jag menar. Inget tillstylat utan allt är bara en vacker fin verklighet. Du kan visa verkligheten och inte med det sagt att du inte lägger upp fina bilder för det gör du. Dina bilder levererar alltid en känsla av äkthet, värme, kärlek, livets olika vägar och känslor, en vardag på ett fint sätt. Nej, bara fortsätt precis så som du gör. Och i dagens samhälle med alla skeva ”såhär såg jag ut efter förlossning” och ett sexpack på magen – det är inte verklighet (ja för extreeeeemt få). Det redigeras och posas för mycket och ger skeva bilder för unga tjejer. Du är en bra förebild!
  Kram <3

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:59 Svara

   Tack snälla rara du!! Jag blev väldigt glad och varm av att läsa denna fina kommentar, gulligt av dig att dela med dig av dina tankar och jag kommer absolut fortsätta vara jag i bloggen och mina sociala kanaler. Älskar att få visa livets alla sidor. Stor kram till dig! ❤️❤️

 6. Jennifer 15 maj, 2019 on 20:12 Svara

  Alltså så jävla snygg du är!! Älskar degmagen efter förlossningen och saknar min 😍 Isbindorna på förlossningen var verkligen min räddning. Blev klippt och hade rejält med stygn som satt kvar i 8 veckor. Isbindorna fortsatte jag göra hemma också och dom var helt underbara för att smärtlindra så att jag kunde röra mig lite.

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:08 Svara

   Men tack gulle du!! Ja den är så mysig!! Älskar att ha bebis på! Åh förstår, så smart att det finns!! Hur gjorde man då hemma? Bara la dom i frysen? ☺️

  • Jennifer 16 maj, 2019 on 01:04 Svara

   Tog sådana här tjocka fluffiga förlossningsbindor från apoteket som jag hade lite vatten på och la in i frysen! Var superskönt, dock inte lika bra som dom på BB 😉

   • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:42 Svara

    Smart!!😂👍🏼 nej så äre nog! 😉

 7. Emelie 15 maj, 2019 on 20:47 Svara

  Åh, så fin du är 🥰
  Upplever du eftervärkarns starkare/ondare efter andra förlossningen?
  Jag tyckte inte att jag kände så mycket av nå eftervärkar efter min förlossning. Tänker att det kanske bli värre en andra gång 🤔

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:12 Svara

   Tack snälla!! Nja det gör jag kanske inte men denna gången så vad jag inställd på det att de skulle göra ont och det har därför funkat bra med smärtlindring och värmekudde :)

 8. Jenny 15 maj, 2019 on 20:56 Svara

  Stort stort grattis till lillebror! Minns det så väl, MAGISKT! Eftervärkarna hade jag dock glömt bort, sååå mycket värre än med första.

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:14 Svara

   Tack så jättemycket!!❤️❤️ ja de är jobbigt men nu är man lite beredd på de, första gången fick man ju chocken😩! Kram!!

 9. Rebecka 15 maj, 2019 on 21:02 Svara

  Jisses va jag känner igen mig i mycket och framförallt gasig mage samt känslan ”där nere”. Älskar ärlighet och sanningen i saker så all kärlek till dig för att du visar det, grattis till den lille också😍

  • viktoriabergh 15 maj, 2019 on 21:13 Svara

   Hahah ja!! Så sjukt 😂👍🏼 ja fint att få dela med sig! Borde vara fler som gör! :) tack snälla!!❤️❤️❤️ stor kram!

 10. Sara 15 maj, 2019 on 22:06 Svara

  Stort grattis till lillebror 😍 Fick precis som dig mitt första barn 2016 och nu nummer 2 i måndags den 13 maj! Så sjukt haha😂 Men här har vi nu 2 flickor💕 Har en lika fin och mysig mage som du just nu😄 Klarade mig helt och hållet från smärtan i underlivet och rumpan denna gång! ÖVERLYCKLIG! Men eftervärkarna är ju helt fruktansvärda😫 Ha det bäst💕

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:42 Svara

   Tack snälla!! Vad häftigt 😍 åh lyckost!! Hade jag nog också gjort om förlossningen tagit längre tid. Åh heja oss. Kram!!

 11. Elina 16 maj, 2019 on 08:08 Svara

  Eftervärkarna, fy alltså! För mig är de typ ondare än själva värkarna. Kanske för att de känns lite meningslösa, får ju ingen belöning på slutet 😉 Nej usch! Och de värsta är att de sätter i så fort man ammar i början. Amningen stimulerar ju livmoderns sammandragningar…. och när jag ammar i början blir bröstvårtorna såriga och jag får liksom ont i hela bröstet och ut i armhålan de första ministrarna av amningen. Så då ligger man där med eftervärkar from hell och smärtande bröst! 🙄 Helt paralyserad av smärta under några minuter. Femte barnet nu så mitt knep för dessa fruktansvärda minutrar är att titta på en komediserie för att försöka distrahera. Direkt när bebis får ett bra tag om bröstet halvskriker jag till min man: nu!! Sätt på nu! (Komediserien alltså 😂) skönt iaf att det handlar om kanske första dagarna eller veckan!

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:43 Svara

   Jag har blivit beskonad faktiskt! Var värst dygnen efter men nu är de som borta! Så skönt! Kroppen har anpassat sig jättebra. Hahah smart upplägg med komedi😂 jag har blundat och andats.. de är över på 5sek så kan hålla ut! Stor kram till dig! Heja

 12. C 16 maj, 2019 on 08:15 Svara

  Haha igenkänning på fisarna 🙈 finns liksom inget sätt att få stopp på dom heller 😂 stort grattis till lillebror ❤

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:44 Svara

   Hahah😂👍🏼 nej exakt!! De bara rullar ut.. hahah men de är ganska tysta och doftfria så man kan smygfisa😂 tack!!

 13. Lissel 16 maj, 2019 on 10:31 Svara

  Ärligt men ändå lugnande inlägg 🙌🏼 Mina små verkar aldrig vilja komma ut , suck 🙈😍

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:44 Svara

   Tack!! De kommer så snart så snart❤️🙌🏼🙌🏼

 14. Carolin 16 maj, 2019 on 11:11 Svara

  Woow! Säger jag bara! Följer dig överallt! ❤️ Och jag bara älskar hur din vardag ser ut!
  Jag väntar mitt första barn, en pojke!
  Det är helt fantastiskt att du visar upp Alla sidor utav en verklighet! :) Du är otroligt härlig människa! En fråga, hur känns det att amma? Finns det inget typ skydd man kan lägga som typ en napp över bröst vårtan så det ska göra mindre ont? Lycka till med lillebror ❤️❤️😍😍Njuut till fullo!

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:47 Svara

   Tack snälla fina du!! Mysigt! Grattis!! Det är sååå olika! Jag hade såå ont i brösten första dagarna med Frank, använde som du skriver skuddsnapp på bröstvårtan. Den räddade mig samt salva för såriga bröstvårtor.. men denna gången har jag inte behövt något alls! Så skönt! Kroppen har anpassat sig väldigt bra! :) tack!! ❤️❤️❤️

 15. Marie 16 maj, 2019 on 16:52 Svara

  Hej. Grattis till lillebror. Och för din ärlighet jag har skrivit det tidigare men det är värt att nämnas igen att du är så ärlig. Har bf om tre veckor med mitt andra barn har fått höra att eftervärkarna ska vara mkt värre än första stämmer det? Kommer inte ens i håg om hur länge man brukar ha eftervärkar det är ju olika förstås. Lycka till med allt. 🌟

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:49 Svara

   Tack söta!! Jag tyckte det var värre första dagarna men sen försvann dom! Så skönt, med Frank så hade jag dom länge efteråt så har absolut varit lättare för mig nu tycker jag. 💕 grattis och stort ly lycka till när det är dags! Kram!!

 16. Amanda 17 maj, 2019 on 15:45 Svara

  Jag väntar mitt första barn vecka 28. Är lite orolig inför första mötet med bebis just för att jag är rädd att inte knyta an. Eller ja, man vet inte hur man ska reagera. Känns som alla är så stormande lyckliga men jag känner mest att det hela känns lite skumt 😂 att det ska komma ut någon jag aldrig mött som jag bara ska älska och ta hand om… kände du så med din första son?

  • viktoriabergh 18 maj, 2019 on 22:57 Svara

   Hej! Var inte rädd. Jag kände inga sådana känslor som folk får det att låta som i början. För mig tog det tid att älska och knyta an.. många kvällar efteråt var man både arg, ledsen, orolig osv.. kärleken växte för Frank. Men nu med barn nr 2 så har det känts mer naturligt och lättare att känna kärlek. Det är inte så ”nytt och skrämmande” . Så vad beredd på de så blir du inte förskräckt sen 😉 ❤️❤️❤️

 17. Elin 17 maj, 2019 on 21:39 Svara

  Blöder du mycket nu efter förlossningen? Blöder du mer eller mindre denna gång

  • viktoriabergh 19 maj, 2019 on 00:22 Svara

   Ja det gör jag ändå, blöder nog mer.. men känns som att kroppen ”läker” snabbare.. 🥰

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna