VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kiss natt

Igårnatt vaknade jag av något blött på armen.. kände på Franks kläder och inser att han kissat igenom blöjan! Sååå jobbigt.. på senaste tiden så håller inte blöjan hela natten utan att detta kan ske! Så jag fick rycka upp honom då för att byta blöja medan jag väckte Simon som fick börja bädda om i sängen. Som tur är så har vi madrasskydd som skyddar mot väta men man vaknar ju till under detta och får svårt att somna om själv..

jag har som det är redan nu lite svårt med sömnen, & när Frank kommer över till oss på nätterna så lägger han sig oftast så nära mig.. jag får ligga som en räka i sängen och får klaustrofobi känslor! Inatt var värst, då ville Frank så gärna sova ytterst på min plats så jag fick lägga mig i mitten och dela huvudkudde med han.. på andra sidan låg älsklingen och andades mig i ansiktet och Frank låg med sitt ansikte i mitt med.. där kände jag att nä jag struntar i detta nu och tar soffan! Men jag puttade bort Frank lite så tillslut kunde jag somna en sväng innan klockan ringde.

Vi får nog snart försöka vänja bort nätterna inne hos oss med för Frank. Ska sätta upp babymonitorn inatt och försöka springa upp till hans rum när han vaknar för att natta om honom i sin säng istället för att han ska komma in till oss. Sen lär vi ju ha en bebis i sängen också och då kanske det inte funkar så bra med 4 i sängen!! Vadå säger ni som varit med om liknande? Hur blev nätterna när ni hade de små? Fick ni med hjälp av sambon byta sovrum eller dela på er? Eller har ni fått lära ”stora” barnet att sova i sitt rum hela nätterna? Eller samsover ni alla? Berätta gärna 💕16FFA994-B8D4-4530-A4A1-D73C55D671A0


Annons

Kommentarer


 1. Heidi 6 februari, 2019 on 15:01 Svara

  Hej. Min flicka född november 16 fick sin lillebror juni 18. Dottern har alltid sovit i egen säng o så även nu. Nu har vi även börjat med era tips om nattningen för henne o hittills fungerar de otroligt bra 😄👍 lillebror har vi också vant att sova i egen säng visserligen i samma rum som jag. Visst har de hänt o kommer hända flera nätter när vi alla 4 ligger i samma säng… Inget som jag föredrar många nätter. 😅 Vår plan är att de ska få dela rum bara lillebror visar att han kan sova hela nätter en längre tid 😊 lycka till med bebisen 🥰 saknar redan att vara gravid o hade kunna tänka mig en tredje om vi hade haft plats😏

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:22 Svara

   Gud vad roligt att läsa att de funkar för er med!! 😍 vi vill också att de ska dela rum i framtiden men som du säger vill man ju inte rubba den enas bra sömnrutiner. Vi får försöka med spjälsäng och hopps bebis vill sova där i. 😉 så blir de inte allt för trångt! Tack snälla ❤️ ja ni får köpa större säng isåfall 😉 hih. Lycka till!

 2. Emma 6 februari, 2019 on 16:15 Svara

  Vi har två sängar i i bredd så alla fyra får plats i samma säng 😅. Storasyster var för liten och mammig ansåg jag för att flytta på. Men nu är det ju inga problem att det blir trångt. Inte så snyggt men ack så värt!

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:23 Svara

   Haha så då har ni 2m bredd. Det skulle dock inte funka för oss då sambon är 186.. han skulle ligga utanför med fötterna 😂👍🏼

 3. Tina 6 februari, 2019 on 17:01 Svara

  Fram till 2 års ålder sov vår son i samma rum som oss, i egen säng, men kom oftast upp jämte mig om nätterna. När vi flyttade och han fick eget rum bestämde jag mig för att han inte skulle sova jämte mig mer. Så när han går upp på nätterna tar jag med han in på sitt rum igen och nattar om honom. För det mesta funkar detta bra, nån natt då och då springer han upp flera gånger och då lägger jag mig jämte honom i hans säng. Har varit väldigt konsekvent med detta och det har funkat utan protester.

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:24 Svara

   Ja jag tror också på de där, jag testade inatt.. fick bli 4 vändor men sen sov han! Så lite konsekvent så lär han sig nog💕 tack!!

 4. Madelene 6 februari, 2019 on 17:24 Svara

  Vi fick vårt andra barn för fyra månader sen och i början sov sambon och dottern i hennes säng tillsammans och jag och bebis i vår säng, så det bara var jag som blev väckt på nätterna och så fick jag sovmorgon varje dag istället :-)
  Nu har vi tagit bort ena sidan på spjälsängen och ställt den intill vår säng så bebis sover där på natten, så han får sitt eget utrymme fast ändå nära mig. Då finns det plats för dottern att sova mellan oss också när hon vaknar på natten. Men oftast följer sambon med henne in till hennes säng och sen somnar där. Det är lite olika men på det viset får vi alla ändå plats på samma ställe om det skulle behövas :-)

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:26 Svara

   Ja vi har också en sån nödlösning att i värsta fall får Simon sova med Frank i gästrummet! 😄 men de där trånga i sängen kanske man accepterar med tiden med.. de lär ju finnas bra nätter och sämre nätter.. vi får försöka lära han att sova hela nätterna i sin säng nu innan bebis kommer så kanske det underlättar. Kram!

 5. Elon 6 februari, 2019 on 17:43 Svara

  Hej! Vår son blev 2 år här förra veckan o han har blöja nr 6 på dagen men vi fick byta o använda blöja nr 7 under natten just för att den inte höll en hel natt utan att han kissade igenom. Dels så sover han mycket på magen o som kille kommer allt kiss framtill 😄
  Vi har även en liten tjej på snart 3 månader. Med sonen fick han sova i babynest mellan oss när han var liten. Men det förstog jag innan lillasyster skulle komma att det inte skulle funka med henne. Han kommer in till oss också vissa nätter och somnar om men ibland vaknar vi inte ens av det, han kommer upp till oss i sängen o det vore ju otäckt om han råkade lägga sig på henne. Enda sen lillasyster kom har jag haft spjälsängen (med öppen sida) tätt intill min sida på sängen så det är lätt att plocka upp henne för natten vid amning och samtidigt känner hon av att jag ligger nära. Vi känner att, sonen somnar alltid i sin säng på sitt rum, så det får vi vara väldigt nöjda med. Han har endel drömmar under natten och blir lätt ledsen så då känner vi att det är helt okej om han kommer in till oss om han behöver närhet. Sen om vi sover bra med en 15 kg klump i sängen som inte ligger still, det är en annan sak 😅 lycka till!

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:28 Svara

   Vi köpte faktiskt Pampers dry night nu för att se om de blir bättre. Kan ju vara blöjorna som inte passar för nätterna. Vi har libero up & go annars. Ja som du skriver så är de nog smart med bedsidecrib där man får försöka lära bebisen att sova.. sen kanske sitta upp och amma på nätterna. Hur som så löser de sig nog 😂👍🏼 tack för att du delar med dig! Kram!

 6. Jessica 6 februari, 2019 on 19:48 Svara

  Jag har inga egna barn men följer många familjebloggar slaviskt. Jag vet att Gabriella joss samsover med sin man och deras två barn (dom är ungefär i samma ålder som era barn kommer att vara), och hon skriver att det funkar bra. Det verkar dock som att dom är rätt skonade från dåliga nätter och att båda barnen sover bra. Du kanske kan läsa mer på hennes blogg om du vill. Hon är öppen kring mycket sånt.

  Helen torsgården (youtuber) har också två små barn. Den äldsta är dock lite yngre än Frank tror jag men dom har jätte problem med sömnen för deras äldsta dotter. Då har dom gjort så att dom lägger hennes i hennes egna sovrum. Sen har dom en madrass på golvet, så när hon vaknar på nätterna så går en förälder upp och lägger sig och försöker få henne att somna om i sin säng. Detta för att lilltjejen ska lära sig att det är okej att vakna och somna om i sin säng, och att hon inte ska vänja sig vid att komma upp till mamma och pappa. Dom hjälps åt och har varannan natt. Men både Helen och hennes kille är hemma så det kanske inte funkar lika bra om Simon ska jobba och behöver få sova.

  Det är så olika hur man gör. Ta mig inte heller på orden haha, jag är ju varken Helen eller gabriella. Ni hittar nog ett sätt som funkar för er. ❤️ Kram

  • viktoriabergh 6 februari, 2019 on 20:34 Svara

   Tack vad gulligt av dig med referenser som tips med! Ja vi funderar på eftersom jag nu är hemma så kanske jag får dra de ”tyngre” lasset och kliva upp för att försöka natta pm i hans rum. Det har jag testat innan och de har funkat väldigt bra, då somnar han snabbt så jag kan gå tillbaka till vår säng. Men de är jobbigt när de blir för många uppvak. Men man får kanske va konsekvent och sen tror jag att babymonitorn kan hjälpa till så jag hinner dit innan han kommer in till oss gärna. Man får sova på helspänn 😂 tack!!

 7. Hanna 6 februari, 2019 on 20:46 Svara

  Hej! Det där är en svår fråga och beror helt på vad mam får för barn hahha. Mitt första barn har sen hon va 1 månad sovit i sin säng. Så när 2:an lillebror kom som hade kolik sov hon gott i sin säng. När vår 3:a kom hade ja henne i babynest i vår säng. Dock så har maken alltid sovit på soffan första månaderna tills våra små börjat sova i sina egna rum för att inte bli så störd på natten eftersom han skulle orka jobba. Men min 2:a har alltid kommit över så det har inte stört mig även om 3:an sovit där också. Ibland när ja orkat har ja gått tillbaka med 2:an till sin säng. Beror på hur mycket ja orkat på nätterna 😊

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:29 Svara

   Ja allt handlar ju om att orka vara konsekvent för att kanske få till lite rutiner och så.. tror Simon kommer sova mycket i gästrummet och då kanske Frank också hamnar där inne. 😁❤️👍🏼

 8. Sofie 6 februari, 2019 on 21:02 Svara

  Hej!
  Straxt innan vi fick nummer 2 fick våran stora, då 2,5 år en 120 cm säng.. så pappa fick gå in och söva om o sova med honom i sin säng medans jag kunde ligga kvar med bebis i våran säng :)
  Kom ihåg att du också behöver få sova på nätterna även om du ör hemma, att ha en liten plus gravid är ingen lätt match.
  Kram från en som skulle göra allt för att få normal sömn igen 😉

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:30 Svara

   Åh tack för tips! Vi har som tur är gästrummet med 160säng så där inne kan Simon och Frank sova i värsta fall. Men förhoppningsvis får vi Frank att sova nätterna igenom i hans rum. Jag håller med dig där om sömnen.. typ viktigare för den som har bebisen dygnet runt och kanske ammar att få ta ikapp sömntimmar! Vi får hopps på en snäll bebis med 😉 kram! Sömnen blir bättre 💕

 9. Linda 6 februari, 2019 on 21:39 Svara

  Vi har en 2.5 åring hemma och en på 3 månader. Pga att jag bara ammade min stora i 3 månader så gick han börja tidigt att sova i sitt eget rum och det har han gjort sen dess. Har även bytt till en växar säng och där ligger han still. Men självklart finns det nätter då han kommer in till oss. Det är trångt med alla fyra sen är man ju nervös om jag ligger och ammar och har henne i armhålan hela tiden. Man får ha henne på utsidan och den stora i mitten. Men som sagt alla barn är olika och mina metoder kanske inte funkar för ditt barn :)

  • viktoriabergh 7 februari, 2019 on 14:34 Svara

   Ja så är de ju! Hade önskat att vi hade haft ett ”säng skydd” för den stora sängen som man kunde fälla upp på ytterkanten.. för då behöver man heller inte vara orolig för att bebisen ska trilla ner! Ett bedsidecrib på hjul kan ju glida ifrån sängen en bit i värsta fall! ❤️ vi får testa oss fram helt enkelt :) men tack! Kram

 10. Elina 6 februari, 2019 on 21:45 Svara

  Våran son var 1år och 8 månader när lillasyster kom. Han sov också i våran säng innan hon kom.
  När han skulle börja sova i eget rum så köpte vi en 120säng till honom istället för en barnsäng eller växasäng så att en av oss kunde sova där inne när han vaknade på natten. Eller lägga sig brevid en stund tills han somnade om :)

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:26 Svara

   Jag tror vi får försöka vara snabba och natta om i hans säng så kanske de funkar sen. Men större säng är smart faktiskt! Vi har gästrummet om de tryter;) hih kram!

 11. Isabella 6 februari, 2019 on 21:49 Svara

  Min son på 2,5år kommer också in till oss på natten å nu när vi har en 2månaders bebis har detta fortsatt, de blir trångt i sängen men kännes just nu att vi får leva så😅 har testat lägga om sonen i sin säng men han kommer till oss lika fort igen känns det som😂
  I framtiden ska vi nog försöka igen med att lägga över i hans säng så han får somna om där, men som sagt, just nu får de vara lite extra trångt 😅

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:27 Svara

   Ja! Sen kanske man har en bebis som klarar av att sova i bedsidecrib! Vi får försöka med det :)! Hihi trångt och mysigt kanske 😂💕👍🏼

 12. Malin 6 februari, 2019 on 21:56 Svara

  Vi samsover alla fyra nästan hela tiden. Minsta sonen (6 månader) börjar oftast i sin säng som står precis bredvid min sida. Men varje natt vill han komma ner & sova bredvid mig. Tar jag inte ner han så kan han vara vaken i 1h alternativt 5min om jag lägger han breve mig 🙈. De är jobbigt för man ligger ihopklämd mellan 2 kids men tror ändå jag sover som bäst då 😅.

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:28 Svara

   Haha ja man får göra de som funkar bäst! Vi har även gästrummet på 160cm som Simon och Frank får ta i värsta fall ☺️👍🏼

 13. Maja 6 februari, 2019 on 22:48 Svara

  Vet inte vad ni använder för blöjor men testade många olika till min pojk för vi fick också några blöta nätter..

  Pampers baby dry pants var bäst på natten för oss :) ett litet tips bara!

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:31 Svara

   Tack!! Köpte dom nu och första natten funkade bra! Hopps de fortsätter 😍🙌🏼 bra tips! Kram

 14. Suaann 6 februari, 2019 on 23:16 Svara

  Hej! Vi samsover alla i samma säng, la till en 90 cm säng till fast i dubbelsängen så vi har gott om utrymme. För oss fungerar det och vi vill samsova 👌

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:32 Svara

   Mysigt! Perfekt när man har plats för stor säng, hade vi vetat att vi skulle bli 4 i familjen så kanske vi hade satsat på en större säng från början! King size 😍👍🏼

 15. R 7 februari, 2019 on 00:21 Svara

  Vår dotter kom in varje natt och sov med oss. Men nån månad innan lillasyster skulle komma förklarade vi att de var dags att sova hela natten i sitt rum och att vi snart skulle få en bebis som skriker och måste äta på natten. Förklarade att de kommer störa henne m.m. det tog några nätter och vi fick gå tillbaka med henne.. sen var de som hon kom in i de själv. Hon sov hela natten i sin egna säng i sitt rum. Så duktig! Idag är hon 9 år och kommer faktiskt väldigt sällan in till oss. Gör hon de går vi med henne tillbaka och hon somnar om. Däremot brukar jag skämma bort henne då och då med att få sova hos mig när pappan är bortrest i jobbet och det uppskattar hon väldigt mkt. Hennes lillasyster som vi väntade på som jag skrev ovan har vi aldrig låtit sova med oss. Endast de 2-4 Första veckorna i sitt liv. Har istället lagt henne i sin säng efter varje amning om nätterna. Hade ju kunnat ligg amma henne men valde att testa detta istället och peppar peppar har hon alltid älskat sin egna säng. Så de är ett tips med er lillebror. Låt han sova i sin säng, ta över han till dig när du ska amma/ge flaska och lägg sen ner honom i sin säng igen. Även om de lockar att lilla ner o amma.. oftast ska man ju ändå upp och byta blöja i början på dom.

 16. Camilla 7 februari, 2019 on 04:08 Svara

  Vår andra dotter föddes i september så vi gjorde en kraftansträngning under sommaren för att vänja vår äldre dotter att sova hela natten i sin säng. Det gick jättebra men var egentligen helt onödigt för bebisen sov i sin säng hela nätterna från start 😂 Men det var skönt för oss som fick sova ordentligt varje natt.

  Angående att han kissar igenom så har jag hört att man kan sätta dubbla blöjor (en större storlek över) men vi köpte en storlek större enbart för natten och det funkade för oss. Hade även lite tajtare pyjamaser som höll blöjan på plats.

  Hoppas du får må lite bättre nu under slutet av din graviditet!

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:35 Svara

   Haha se där;) man vet ju aldrig hur de blir! Man löser allt ändå! Skönt med egen plats i sängen iaf 😍👍🏼 vi köpte nu baby dry pants från Pampers. Funkade än så länge! Och tack för pepp i graviditeten. Kram! 💕

 17. Rebecka 7 februari, 2019 on 08:36 Svara

  Hej!
  Jag har 2 killar med 11 månaders mellanrum. Dom är nu 2.5 och 1.5 år gamla. Sen minsta föddes så har vi delat upp oss. Vi tar varsitt barn i varsitt rum så alla får sova. Man blir ju knäpp annars om man inte får sova. En del håller ju på Att dö då jag berättar de här men jag tycker det går bra faktiskt. 😁

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:38 Svara

   Hahah ja vi har också en sån nödlösning! Gästrummet kan bli Franks och Simons i värsta fall😄 men vi får än så länge försöka söva om Frank i hans säng. ❤️

 18. Hedvig 7 februari, 2019 on 14:46 Svara

  Hej! Våra förstfödda samt kommande bebisar kommer vara lika gamla så jag tänkte dela med mig av hur vi resonerar i samma situation. Dottern somnar själv i eget rum på en minut eller två. Ca fyra nätter i veckan kommer hon in till oss och vi har sagt att det är okej. Hon gör det för att hon förmodligen behöver oss och vår närhet och det är en så kort period i livet som hon frivilligt kommer vilja sova mellan oss att vi gärna låter henne göra det 😊 hon somnar om på någon minut och sover djupt, men hade det varit svårare för henne att somna om kanske vi hade tänkt annorlunda. Plus att ingen av oss orkar ta fighten att natta om i hennes rum mitt i natten 😂

  När bebisen kommer i april ska hon få sova i en bedside crib bredvid mig. Då är det lätt att nattamma och bara ”skjutsa över” henne i sin bedside crib när hon är klar. Så bebisen i bedside crib längst ut, sen jag, sen 2-åringen och sen sambon. Vi har en 1.80 säng och tror detta kommer vara den bästa lösningen för oss. Hoppas ni hittar ett sätt som kommer funka för just er familj 😊❤️

  • viktoriabergh 8 februari, 2019 on 18:45 Svara

   Ja jag förstår hur du tänker. Jag är ju ändå hemma nu så jag kanske orkar gå dit och natta om. Brukar gå snabbt men kan bli någon vända! Men med lite ihållighet så har han en vana. Vi får testa :) bedsidecrib ska vi också lägga bebisen i om den vill sova där 😂👍🏼 tack detsamma! Kul med samma situation i livet. Kram!!

 19. Sandra 7 februari, 2019 on 20:46 Svara

  Hej. Testa att ha dom andra blöjorna på natten istället (alltså inte up&go) utan dom med flikar. Har aldrig haft problem med kiss i sängen med dom men så fort up&go är på så läcker det 😴
  Jag gör även så på nätterna att när min lilla 2,5 åring vaknar så går jag in till honom om nattar om eller ligger kvar i hans säng och sover där med honom då det blir så trångt i vår säng och min sambo inte kan sova med vår lilla mellan oss.
  Hoppas det går bra för er nu 😊

  • viktoriabergh 9 februari, 2019 on 22:03 Svara

   Ja vi har köpt nu Pampers dry pants night. Så bra! Funkar än så länge iaf 😄👍🏼 jag har gjort samma med Frank nu. Gått tillbaka med han. Får hopps det funkar i längden. Och att uppvaken minskar. Jobbigt med ca 4 uppvak på en natt.😊 kram!

 20. Jennie 8 februari, 2019 on 21:02 Svara

  Sedan lillebror för 10 månader sedan så har det inte varit många nätter vi sovit tillsammans allihopa faktiskt. Vi har aldrig velat ha en liten bebis i sängen (är rädd att vi ska rulla på honom) och nu är vi rädda att han ska krypa ner. Hade spjälsängen brevid vår säng i början. Nu för tiden sover han till och med i sitt eget rum.
  Storebror (2,5 år) har somnat i sitt rum ett tag men brukar komma till oss på natten. Så det har faktiskt funkat bra.
  Jag tror det kommer lösa sig naturligt för er också, det kan ju vara mysigt att sova allihopa också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna