VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Att resa som gravid

Ni är några stycken som frågat mig hur det varit att resa som gravid, speciellt när man kanske har en liten att ta hand om.

Först och främst så tror jag att man ska se till sitt egna mående och lita på sin magkänsla, allas graviditeter är olika och jag har ändå mått väldigt dåligt i min graviditet men jag vet också att värmen och avkoppling kan få en att må bättre.

Det första vi gjorde när vi bokade resan var att också se till att vi kunde avboka den i sista sekund om det skulle visa sig att jag mådde för dåligt för att resa. (skönt att ha en trygghet i det)

Kolla även upp med flygbolaget hur man får flyga som gravid, oftast får man flyga obehindrat fram till vecka 36 men det kan även behövas ett intyg från barnmorskan på graviditeten. Så kika med flygbolagets regler innan ni bokar.

Sen trodde jag att den långa flygningen skulle vara värst! MEN det gick verkligen över förväntan! Jag hade ju stödstrumpor och förberedde mig även med öronproppar och nässpray för att lindra trycket i öronen.B78E4CEF-852E-432A-90FF-3B37B6F7D0E2 AA6C07B8-EDEB-4C39-9EF6-6A1A80C2DEB6 32EBD356-DFA8-462B-86B6-34775E29068E

Jag satte mig även längst ut så att jag kunde gå upp och röra på mig mer, vilket rekommenderas för att förhindra blodproppar osv. Sen hade vi med en kudde som jag tänkte ha som stöd för ryggen/magen men den fick Frank istället sova på och jag tog en vanlig flygplanskudde bakom ryggen (kändes bra)

Väl framme så kan jag säga såhär att värmen gjorde min kropp väldigt gott! Mådde inte alls lika dåligt i graviditeten under semestern som jag gjort här hemma i kylan. Kyla påfrestar ju kroppen och det märktes av väldigt tydligt för när vi landade efter semestern så hade jag såååå mycket smärtor i kroppen och kände mig gravidare än någonsin! Kan ju även vara ”vardagliga stressen” som hjälper till där men som sagt kylan är nog största boven..

Så för mig har denna resan varit hur positiv som helst för denna gravida kropp! Att dels få spendera tiden med min lilla familj och se glädjen i Franks ögon har varit fantastisk! Sen har vi ju unnat oss massage 2 gånger var denna vecka! Vilket jag aldrig skulle göra här hemma.. så välbehövligt ändå. Hundra procent avkoppling.

Nu har vi även en väldigt enkel och glad son som mest hänger med på det vi gör och kan koppla av också så vi har verkligen upplevt att detta varit semester. Man kan ju annars säga att resa med barn inte är semester.. men jo denna resa var det för oss! Perfekt :)

Om ni har några frågor som jag glömt ta upp här så skriv gärna! 😊


Annons

Kommentarer


 1. Linda 31 januari, 2019 on 18:39 Svara

  Hej! Härligt med solsemester. Tänkte bara tipsa om att höra med sin hemförsäkring också eftersom flygbolagets restriktioner bara avser om något händer under själva flygresan. Om något händer på själva semestern (och man är utanför EU) så täcker hemförsäkringen bara kostnaden för tex tidig förlossning eller akut hemresa för vård kopplat till graviditet/förlossning och liknande fram till en viss vecka. Minns när jag var gravid för typ två år sedan så var detta bara fram till typ mellan vecka 19-23 bara lite beroende på vilket försäkringsbolag jag kollade på. Jag hade ingen aning om detta och har märkt att dom flesta bara har koll på att flygbolagen har restriktioner trots att försäkringsbolagen har mycket hårdare restriktioner när man reser som gravid. Finns dock säkert sätt att lösa detta med extraförsäkring eller liknande men bra att känna till!

  • viktoriabergh 3 februari, 2019 on 20:00 Svara

   Väldigt bra input! Helt rätt :) tänkte inte så, vi är försäkrade ut i fingerspetsarna! Men som du säger superbra att tipsa om att dubbelkolla vad som gäller utanför Sverige, EU. 😊❤️

 2. Anna 31 januari, 2019 on 22:53 Svara

  Så kul att läsa om er resa och du ser verkligen ut att ha mått bra där!

  Hur gjorde ni med vagn? Tog ni med hemifrån, användes den? Sover er kille ff på dagen – i vagn eller på hotellrummet?

  Ha det gott!
  /Anna

  • viktoriabergh 1 februari, 2019 on 07:21 Svara

   Hej Anna! Ja det var en fröjd för gravidkroppen! 💕 vi tog med vår resevagn (baby jogger city mini GT) smidig att fälla ihop och blir inte så klumpig. Checkas ju enkelt in vid specialbagage och vi tog Frank på en liten mini promenad efter lunchen, så somnade han och kunde sova i över 2h! Vi lät han sova så länge han ville med tanke på värmen och att vi ändå hade senare kvällar där nere. :) perfekt!

   • Anna 1 februari, 2019 on 07:36 Svara

    Perfekt ju, låter som ett drömupplägg! Det var inte för varmt för han att sova i vagnen ute? Vi funderade på om vår 1åring behövde sova inne i AC, men skönt om det funkar ute! 😎

    En annan mer ”vuxen”-fråga, finns det minibar, snacks etc på rummet som ingick? 🍻🥜

    • viktoriabergh 3 februari, 2019 on 20:01 Svara

     Nej det var perfekt i skuggan! vi har även en luft ficka på vagnen som kan öppnas så de blåser igenom. :) det finns minibar och det ingår, man kan beställa upp till receptionen eller gå till minibar shoppen och plocka ihop allt själv, allt ingår inte utav de som finns i shoppen, men de fanns även nötter i barerna som jag tror ingick i all inclusive :)

 3. Jennifer 1 februari, 2019 on 16:06 Svara

  Vilken härlig resa ni verkar ha haft! Skulle också vilja åka dit ni var!

  Vi ska till sambons pappa som bor i Spanien på vinterhalvåret i oktober, vår lilla kommer då vara runt 10 månader. Har du något tips på vad man bör ha med sig till den lilla på flygresan exempelvis? Eller bara rena råd för att resa med barn, vet att ni varit iväg en del tidigare också! :)

  • viktoriabergh 3 februari, 2019 on 20:02 Svara

   Det var super!! Tack :) åh vad härligt! Ja jag har gjort ett bra inlägg om att flyga med barn. Sök i bloggen på just detta så hittar du alla mina tips! Säg till om du inte finner, så länkar jag! 😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna