VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Syskonvagn?

Jag har länge tänkt om vi skulle sälja vår Britax go next och satsa på en syskonvagn istället? Kanske inte kommer använda vagn till båda samtidigt.. om det liksom blir onödigt? men sen när jag insåg att det faktiskt finns vagnar som går att använda som både singel och dubbelvagn så är ju det kanske smartaste lösningen! Ändå så var jag först inne på en Emma Ljunga Double Viking 735. Den har fått bäst i test i något test 😆.. Men den är satt på bredden och går inte att göra om till en singelvagn (alltså mindre funktionell kanske om det blir så att man tänkt använda vagnen mycket när man bara har bebisen med sig.

Men jag var ändå rätt bestämd på den som ett bra alternativ förens jag kom in till babyworld och fick presenterat vagnen av vagnar för syskon… UPPAbaby VISTA! Som alltså inte byggs på bredd utan längden. Var väldigt kritisk mot detta först då jag kände, nej jag vill se båda barnen.. Men fördelarna.. oj går inte jämföra! UPPAbaby VISTA funkar alltså lika bra som singel som dubbel, den verkade sååå smidig!!! Allt jag frågade om vagnen kunde utföras så fick jag till svar JA, allt var alltså möjligt!.

Det känns som en stabil vagn med bra körglädje (vilket jag tycker är superviktigt) och smidig för att göra om den till det som passar behovet just för stunden!!

Jag skulle aldrig få för mig att köpa en Bugaboo donkey2 just för den sakens skull.. jag upplever den ha ett väldigt instabilt chassi. Vet att den nyaste modellen nu ska ha blivit förstärkt och bättre på detta men jag känner inte att jag trivs att köra den vagnen. Så den går bort.. Men tänkte då höra med er!? Vad har ni funderat på för syskonvagn? Eller vad har ni att rekommendera? Det är ju alltid en smaksak och mycket efter behov såklart men tar gärna emot tips ! :)


Annons

Kommentarer


 1. Beatrice 5 november, 2018 on 19:26 Svara

  Min son blev 2 år, 4 dagar efter dottern föddes. Jag har ett enkel Emmaljunga VIKING chassi och ett dubbel (735) chassi. Jag är SÅ nöjd! När jag lämnar på föris (jag går) så använder jag dubbelvagnen.
  Det bästa är ju att den är smal, jag ser båda barnen vilket jag inte tycker man gör med en vagn där barnen sitter på rad.
  Med enkelchassit får jag snabbt en enkelvagn då det bara är att flytta sitt eller liggdel.
  Köpte dubbelvagnen efter dottern föddes. Ville känna in vårt behov innan jag gick och köpte något som jag kanske aldrig skulle behöva använda.

  • viktoriabergh 5 november, 2018 on 20:35 Svara

   Hej förlåt men jag förstod inte. Så du har alltså 2 vagnar? :) men växlar mellan dom? Kram!!

   • Beatrice 5 november, 2018 on 21:05 Svara

    Ja jag har två vagnar.
    Fick Vikingen som morgongåva när vi gifte oss 2016 (var i månad 8). Den hade jag bara en liggdel till. Så när dottern föddes och jag i princip fick bära sonen till och från förskolan. Köpte jag en dubbelviking begagnad med två sittdelar.
    På så sätt så kan jag ha enkelvagnen när jag är ensam med någon av barnen. Eller dubbelvagnen om båda barnen är med.
    Enda nackdelen med dubbelvagn är att det är lite otympligt att bära in och ur bilen. Men jag har en Sharan så jag rullar bara in vagnen och fäller ner handtaget 😂

    • viktoriabergh 5 november, 2018 on 21:21 Svara

     Haha okej! Ja jag vill ju gärna undvika 2st vagnar 😉. Men smart lösning för er! Funkar dock inte för oss som har liten bil och kräver en smidig vagn som enkelt kan fällas osv :)

     • Beatrice 6 november, 2018 on 08:51

      Jag förstår! ☺️ ja då är inte dubbelvikingen något för er. För den tar stor plats ihopfälld. Den är ju ändå 73,5 cm bred 😅😜
      Tror det är viktigt att fundera på vad och vart behovet finns. Är det en vagn du vill kunna springa med, gå i skogen med osv. Eller som för oss ta sig mellan punkt A och punkt B.
      Lycka till i barnvagnsjungeln 😍

     • viktoriabergh 6 november, 2018 on 09:55

      Tack! Ja precis det mesta hänger ju på behovet när det kommer till den saken! 😊💓 vi får ge oss ut och provköra lite fler! Kram

 2. Cornelia 5 november, 2018 on 19:31 Svara

  Vi ska göra vår Emmaljunga superviking till dubbelvagn, går också att ha som singel vagn. Man behöver bara adaptrar, så den blir syskonvagn på längden och inte bredden☺️ verkligen att rekommendera då vi är SUUUUPER nöjda med vår vagn.

  • viktoriabergh 5 november, 2018 on 20:36 Svara

   Okej men den är alltså förberedd för det? Har du testat den som dubbel? :) kram!

 3. Mickan 5 november, 2018 on 19:51 Svara

  Vi har Emmaljunga doubleviking & ett vikingchassi. Då kan man byta sittdel/ liggdel mellan chassin beroende på om man ska iväg med ett eller två barn. Supernöjd 🙏🏼

 4. Sofi 5 november, 2018 on 21:24 Svara

  Jag har en dotter född juni 16 och en dotter på snart 5 månader använder mig av bugaboo donkey 2 den är sjukt smidig jag bara säger de är så nöjd. Enkel att fälla ihop till enkel och är så lätt att köra. Du skulle inte Ånge dig, tråkigt dyr bara!!

 5. Hanna 5 november, 2018 on 21:35 Svara

  Hej läs om kronans syskonvagn.

  • viktoriabergh 5 november, 2018 on 23:00 Svara

   Tack det ska jag:)

 6. Sumitra 5 november, 2018 on 22:15 Svara

  Hej! Var i samma situation som dig för 3 månader när vi fick en dotter till. Vi valde till slut Baby Jogger City Select Lux då den går och göra om till syskonvagn, det bästa med den var att du kunde göra om den med sittbänk med ståbräda, super smart funktion och deras shoppingrundan är guld, man få mycket saker i den. Den ta heller inte mycket plast i bilen eller hemmet då man kan falla ihop och lägga in den i hall garderob ( om ni har ) Så kolla gärna på den. 😊

 7. Emma 5 november, 2018 on 22:28 Svara

  Vi har en bugaboo donkey, förstår inte vad du menar med ostabilt chassi ? Den är verkligen hur smidig som helst. Enkel att göra om till singelvagn, den är inte spec bred som dubbel, varukorgen på sidan när du bara har en del är guldvärd ! Tar liten plats i bilen ! Liggdel till nyfödd är superenkel och en smart lösning, du fäster den bara på själva sittdelen, tycker alla grejer till vagnar tar sån plats men inte till donkeyn. Funkar bra i snö och terräng. Vi har haft flera olika vagnar och dobkeyn är helt klart bäst ! Har en dotter på 2,5 och en dotter på 1,3. Har köpt till en åkbräda med sits, underlättar till och från förskolan.

 8. Josse 5 november, 2018 on 22:34 Svara

  Har köpt en baby jogger city select lux. Var med inne på emmaljunga först men tycker de känns så klumpigt på bredden. Nu inväntar vi lillebror så har inte använt vagnen som syskonvagn ännu. Valde mellan denna och uppababy. Blev baby jogger så den är sååå smidig att fälla ihop, blir liten trots syskonvagn. Samt att man kan sätta dit ett jump seat om storasyskonet hellre sitter där.
  Stora syskonet kmr va ca 2 år å 4 månader när lillebror kmr så känns såå smidigt me en vagn som enkelt går att anpassa. Man kan till å me ha sittdelen i varukorgen å koppla på den snabbt vid behov. Blev själv sjukt imponerad av vagnen heh.

  Så ett tips är att kolla in den med 😍!.

 9. Emelie 5 november, 2018 on 23:22 Svara

  Hej!
  Jag har testat lite olika syskonvagnar och har nu en Emmaljunga DV och är supernöjd med den. Testade en BabyJogger City Select tidigare, men tyckte dels den var sjukt stötig, bebis studsade liksom omkring i liggdelen och jag vill gärna ha det där mjuka gunget som tex Emmaljunga har när man är ute och går, vare sig det är i terräng eller asfalt, sen tyckte jag också att BabyJoggern var tyngre att köra när allt hamnade på längden.

  Nu har jag inte testat Uppababys vagn. Men mitt tips är att verkligen kunna få provköra ordentligt dom vagnar som man är intresserad av, så mycket enklare att bestämma sig om man faktiskt får prova på vagnen först.

  Sen finns ju Emmaljunga Superviking som går att göra till en syskonvagn på längden. Har även för mig att NXT går att göra till syskonvagn.

  Bor uppe i Kalix som ligger i Norrbotten och vi har ju endel terräng kring oss och mycket snö på vintrarna. Så jag vill ha en vagn som klarar det mesta, som känns stabil och har skönt gung.

 10. Emelie 6 november, 2018 on 05:13 Svara

  Hej!

  Jag har kört många vagnar, och mitt största råd är att provköra innan du bestämmer dig. Och ommöjligt provköra med TVÅ barn i. Jag kör just nu en dubbelvagn av annat märke men i samma stil som uppababy vista’s, där dom sitter på rad. Möjligtvis att uppababy är lite kortare. Jag tänkte först att det skulle vara smidigt för smala gator (bor i LA, så inga svenska gångbanor här). Men med två barn i så är det extremt svårt och jobbigt att ta sig upp och ner för trottoarer. Jag måste lägga mig med hela tyngden för att få upp framhjulen. Detta märktes inte när den provkördes med bara ett barn då den ej blev lika tung. Och när man ska nerför trottoarer som är höga så måste man köra ner framdelen först vilket ger en vinkel på vagnen som jag inte skulle vilja ha ett spädbarn i liggdel i, då det känns som hen skulle åka kana i vagnen och kanske klämma nacken med lite otur?

  Utöver detta så har jag kört en enkel uppababy vista och en bugaboo cameleon, och jag måste säga att bugaboo är den bästa vagnen jag någonsin kört i alla kategorier. Supersmidig att styra, den kör i princip sig själv. Känns extremt stabil och säker till skillnad mot uppababy som kan kännas lite ranglig i jämförelse. Dock var detta enkelvagnar och kan inte uttala mig om dubbel versionerna, men i allmänhet så är bugaboo det bästa märket enligt mig. Bör tillägga att jag aldrig kört emmaljunga dock.

  Kort sagt, så skulle jag rekommendera dig att provköra vagnarna med två barn i innan du bestämmer dig! Lycka till :)

  // Emelie

  • viktoriabergh 6 november, 2018 on 09:54 Svara

   Ja det är ju dock så svårt för vi behöver vagnen innan bebisen kommer och vet inte hur de funkar med provköra om man får testa en vagn för att sen lämna tillbaka? Tvivlar på det :) man får helt enkelt få gå och testa massa olika i butik och läsa olika recensioner från vanligt folk;) tack!!

 11. Susan 6 november, 2018 on 12:43 Svara

  Hej!
  Jag skrev till dig på insta men kan skriva lite här också. Och fråga gärna om du undrar något. Jag körde först britax go next och sen Uppababy vista när syskonet kom. Jag tycker inte du ska sälja britax. Du kommer vilja gå tillbaka till den. Sen har vi faktiskt använt båda.
  Kan vara bra att ha om storebror är iväg med pappa när du har bebisen. Så han man varsin vagn..

 12. Emelie 6 november, 2018 on 19:22 Svara

  Hej,
  Har en pojk som snart är 2 och ett syskon på bakning som kommer i april. Vi köpte bugaboo donkey när vi fick sonen då vi planerade att försöka få barn ganska tätt å ville ha en vagn somvi då kunde göra till syskonvagn. Har varit supernöjd med vagnen och alla mina vänner som har barn i samma ålder ångrar att de ej satsade på en donkey. Upplever inte att chassit är instabilt. Har även en babyjogger city mini GT som används som resevagn och vagn till och från förskolan. Kommer alternera mellan båda vagnarna och när jag tar joggern kommer jag ha lillsyskonet i bärsele/bärsjal.

  • viktoriabergh 6 november, 2018 on 20:18 Svara

   Hej! Jag förstår att dom är populära jag har en britax go next och jag tycker att den är så stabil och med en grym körglädje så när jag fått testa mina vänners bugaboo så har jag inte känt mig bekväm med dom. Men smaksak! De är ju en superpopulär vagn så förstår att smaken är som baken där 😉. Skönt att ni är nöjda. De står nog mellan 2st för oss. Men får testa sig fram :) kram!!

 13. Anna 8 november, 2018 on 08:29 Svara

  Har inte du en BJ GT? Köp en liggdel till den på blocket att ha när du är själv med bebben. Jag har provat i princip alla syskonvagnar som finns och ratar Bugaboo, den är som ett hus i bilen om du inte plockar ner den i smådelar. Emmaljunga likaså. Dom på längden är i princip omöjliga att häva. Den enda syskonvagnen som har fått stanna här är en mountain buggy duet, visserligen sitter barnen framåt och det trodde jag aldrig att jag skulle vilja ha men faktum är att den är byggd så man ser dom uppifrån (om man inte har fälld suffla såklart) och dom är ju inte själva eftersom syskonet sitter precis bredvid. Lufthjul, bred som en enkelvagn och min 4 åring sitter fortfarande bra i den. Tillägg, jag hade också en brio go next som enkelvagn till mina barn och det är samma lutning i sitsen på dueten. När jag satte min son i Bugaboon (som fick flytta efter en vecka) så gled han typ ur framåt för att sätet är så annorlunda. Mina barn är vana att sitta i vagnen inte på vagnen om du förstår hur jag menar, många syskonvagnar bla BB har inget sidotyg där man sitter så det blir som på en stol. Prova, prova och prova.

  • viktoriabergh 8 november, 2018 on 10:23 Svara

   Hej! Jag har en city mini gt, det går alltså inte att köpa till en liggdel till den. Ja jag ratar också bugaboo som sagt, men den vagnen ni har verkar bra men jag saknar några grejer som jag känner UPPAbaby vista har. Just att sittläget inte går att få riktigt upprätt gillar jag inte då vi haft problem med just detta.. sen har den så många bra ventialtions luckor som kommer passa lilla bebisen för sommarens varma dagar, plus att ståbrädan till vagnen är SÅ bra!! Den tror jag vi kommer använda mycket :)

   • Anna 8 november, 2018 on 14:58 Svara

    Jo det finns liggdel till, det var det jag skrev. Prova häva uppbabyn med två barn i innan du köper. Lycka till.

    • Anna 8 november, 2018 on 15:00 Svara

     Och prova då att häva när Frank sitter i den främre sittdelen, för tro mig, det är där han kommer vilja sitta 😊

    • viktoriabergh 8 november, 2018 on 15:14 Svara

     Men gud! Googlade nu.. trodde inte ens det var möjligt! Den har ju bara 3 hjul med.. känns lite instabilt. Den har vi använt oss mest av som resevagn faktiskt:) tack ja det ska jag, får ta med franks kusiner på prövning! Men som sagt så kommer jag använda vagnen då med liggdelarna så ansiktet kommer mot mig då vagnen ska bli stabilast då. Sen tycker jag att det är jag som förälder som får bestämma att det tyngsta barnet får åka högst upp närmst oss för bäst viktfördelning. Men ska definitivt testköras som sagt :)

 14. Emeli 12 november, 2018 on 22:38 Svara

  Gokväll! Vi köpte en emmaljunga superviking! Är supernöjd!
  Den är också en syskonvagn på längden! Men kan användas som singelvagn förstås! Otroligt enkel att ”bygga om” från singel till syskonvagn!
  Viktfördelningen blir lite tung i svängarna då det tyngre barnet sitter längst bort! Men i övrigt är vi supernöjda, otroligt snygg är den också haha!

  • Emeli 12 november, 2018 on 22:43 Svara

   Vi hade också en britax go next med vårt första barn! Sjukt bra vagn!!

   • viktoriabergh 13 november, 2018 on 21:13 Svara

    Ja verkligen!! Men några minus finns! Tex sittdelen när man ska fälla den. Så osmidig.. och även trångt till varukorgen med sittdel. Samt inte fullt sittläge det störde sig frank på så mycket😆

    • Emeli 14 november, 2018 on 09:08 Svara

     Håller fullt med om sittläge! Det var min son irris på med haha!
     Fick bunkra upp med kudde bakom ryggen! Haha
     Hoppas ni blir nöjda med er nya vagn:)

     • viktoriabergh 14 november, 2018 on 10:45

      Haha ja så störigt!! Tack!! 😗 vi med!! Kram

  • viktoriabergh 13 november, 2018 on 21:11 Svara

   Hej hört om den men inte fastnat själv faktiskt, vi har nog bestämt vagn nu:)

   • Sanna 28 november, 2018 on 21:15 Svara

    Vilken vagn har ni bestämt er för?😊

    • viktoriabergh 28 november, 2018 on 21:19 Svara

     Uppababy vista! Ska prova den och recensera den :) så info kommer!

     • Sanna 28 november, 2018 on 23:07

      Spännande! 😊👍

     • viktoriabergh 29 november, 2018 on 11:51

      Ja vi får hoppas den blir bra! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna