VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vecka 13

Pjuhhh.. nu kan man pusta ut! Nu har missfallsrisken minskat drastiskt.. Men nej, jag känner inte att jag kan pusta ut ändå! Jag vill se hjärtat slå på skärmen och få höra att allt ser fint ut innan jag kan pusta ut.. tycker det är synd att alla gravida inte erbjuds ett tidigt ultraljud! Därav en av anledningarna till KUB testet som vi ska på den 9/11. :)

Annars så mår jag ganska lika med illamåendet osv.. Jag hade ju smärta i ryggen som försvann tur nog!

Jag har dock känt mig lite mer orkeslös och med fler spänningar i kroppen, jag känner att det drar lite i magen då och då samt att det blir som ett tryck över bröstet nästan.. lite tyngre andning… Jag antar att detta är för att kroppen håller på att jobba så mycket! :)

Jag har även känt mig väldigt gasig (ni som är gravida kanske vet vad jag talar om där) 😆.. samt ojämn i toalettbesöken, ibland får man springa och ibland är det totalt stopp i kistan. Ett tecken på tarmarna som rör sig och detta problem är ju väldigt vanligt i graviditeten.

Magen har poppat nu det senaste och jag har även kula på morgonen nu.. inte bara på kvällen efter all mat;)

Lusten för sex har varit nästan som bortblåst men det börjar kännas mer välkomnande igen med lite myspys 😉 vill bara förtydliga att detta är helt normalt! Det får vara såhär med sexet! Det går i perioder..

Nu längtar jag bara efter att få se på ultraljudet.. Så att det blir mer verkligt! Jag har inte köpt något till bebis än och vill nog kanske veta kön först också innan jag shoppar den här gången :)

Jag börjar ana rörelser i magen men tvivlar på att jag kan ha känt något såhär tidigt!? Det har som sagt inte varit något tydligt men man längtar till den där ordentliga rörelsen i magen. Jag tror det kommer tidigare denna gången! Förra gången med Frank i magen så kom sparken/rörelsen nog i vecka 16/17 tror jag!

Hur kände/känner ni er kring denna vecka?

2 bilder på magen 💓


Annons

Kommentarer


 1. Therese 1 november, 2018 on 16:55 Svara

  Åh vad härligt att se en liten mage! Vi gick in i v.10 idag och har KUB inbokat 8/11 och de ser jag sååå mycket fram emot just nu! Vill bara få ett bevis på att de finns ett hjärta som slår där inne så jag kan få lite lugn i själen. Vi väntar första barnet så att följa er resa i detta som är några veckor före oss är väldigt spännande 😍

  • viktoriabergh 1 november, 2018 on 18:20 Svara

   Åh vad härligt! Men får ni göra kub så tidigt? Trodde det gjordes mellan vecka 13-15 typ! Men kanske har fått fel info :). Ja så spännande att få se!!! Kul att ha någon att följa sådär. Grattis till första bebis! Kramar ♡

   • Therese 1 november, 2018 on 18:56 Svara

    Ja de ska kunna göras redan då, vår barnmorska sa att de gick att göra blodprovet som allra tidigast i v.9 och sen ultraljudet i v.11. Så vi får hoppas att dom får fram dom uppgifterna som behövs ☺️
    Tack så mycket och grattis till er med! 💕

    • viktoriabergh 1 november, 2018 on 21:50 Svara

     Ja gud jag kanske är ute och cyklar! Man blir så vimsig 😆.. det ska nog gå bra!! Synd att jag inte fick tidigare då :((( vill se nu.. 1vecka att vänta 😍

   • Emma 1 november, 2018 on 19:02 Svara

    I mitt schema över alla besök som görs under graviditeten står det att det tidiga ultraljudet som också kan vara kub om man vill görs v.11-13+6.

    • viktoriabergh 1 november, 2018 on 21:52 Svara

     Ja jag har nog bara tänkt fel! 😊 kändes tidigt men lyckost dom som får tidigt!! 😆👍👍

 2. Maja 1 november, 2018 on 17:01 Svara

  🤚🏻

  Jag har inte en sån kula som du har, men längtar så!

  Jag är illamående lite till och från (mest em/kväll) och har börjat få blodsockerfall så jag håller på att svimma.

  Känner även igen mig i bristande sexlust. Därför skönt att du delar med dig av det så man känner att det faktiskt är ok.

  Snaaart får vi gå på UL 😍

  / maja v12+0

  • viktoriabergh 1 november, 2018 on 21:47 Svara

   Åh Känner också igen det där med illamåendet mer mot em/kväll! Och morgon då
   . Mitt på dagen är nog bäst nu. Usch för blodsockerfall! Hade det mycket sist 😭.. Ja jag tycker att det är viktigt att lyfta den naturliga delen av sex och relationer så man inte känner sig ensam och konstig! ♡♡ jaaa! Heja oss UL 😚

 3. Isabell 1 november, 2018 on 17:29 Svara

  Väntar med mitt andra barn å skulle på kub förra veckan. Tyckte med att jag kände foster rörelser men slog bort den tanken rätt fort för tänkte att det måste vara för tidigt, men när vi dök upp på kuben i vecka 13+3 så fick vi en chock.. då visade det sig att jag inte alls va i den veckan utan i v 17+1. Hamnade i typ chock men i en galet glad sådan. Fick även då reda på att vi väntar en till flicka☺️

  • viktoriabergh 1 november, 2018 on 21:48 Svara

   Men oj vad sjukt!!! Vilken glad överraskning!!! 😍 hihi häftigt ändå!! Grattis till er och den lilla tjejen i magen. ♡

 4. Matilda 1 november, 2018 on 18:33 Svara

  Åh vilken mysig mage😍
  Du och jag är ju beräknade exakt samtidigt så vi har samma vecka☺️ Börjar känna av lite mage också, mer vissa dagar. Min trötthet, orkeslöshet och illamående är helt borta. Så tacksam för det men kan spöka lite när jag jobbar mina nätter. 6/11 skall vi på första ultraljudet och då KUB test. Längtar att få höra lilleskutts hjärtljud. Då kan man andas ut lite😊💗

  • viktoriabergh 1 november, 2018 on 21:50 Svara

   Men tack rara! Åh lyckost att bli kvitt det iaf!! Man känner sig mer sjuk än gravid.. tacksam att magen börjar komma iaf :) hih. Precis! Lycka till där på ul ♡♡♡

 5. Linda 1 november, 2018 on 19:18 Svara

  Å så fin mage du fått. Jag kände rörelser tidigt, redan i v 12. Kittlades sådär som små fiskar i magen. Min moderkaka ligger i bak mot ryggen så där av kände jag av rörelser tidigt. Kram på dig :)

  • viktoriabergh 1 november, 2018 on 21:53 Svara

   Tack snälla du! ♡ wow häftigt. Tycker de är svårt att avgöra om de är fosterrörelser eller tarmarna;) får känna efter mer noga. Kram !!!

 6. Carolina Enköping 1 november, 2018 on 20:27 Svara

  Som jag skrev förut så känner jag likadant angående KUB-testet. Då kan jag nog pusta ut och om allt ser bra ut tänkte vi berätta för fler om graviditeten. Har inte berättat för så många än. Angående hur det känns just nu. Fortfarande lite illamående men mycket bättre! Ganska flåsig när jag går i trappor och sånt. Kanske för att jag mått för illa för att kunna träna på ca 2 månader. 🤢 Ska försöka börja nu lite mer. Åtminstone dansa Zumba en gång i veckan. 💃 känner mig lite gladare nu också när jag inte behöver spy hela tiden. 👍 Mina vanliga jeans har jag inte kunnat knäppa sen vecka 10 men kanske är en kombination av att jag inte tränat och baby bump. 😃 kram på dig❣

  • viktoriabergh 1 november, 2018 on 22:00 Svara

   Ja jo men precis! Åh igenkänning där! Så dåligt som man mår så står ttvärr träning långt ner på listan.. vill också börja komma igång!! Ska iaf försöka gå mer promenader 💓 haha ja jag tror också att man lagt på sig lite extra 😆 men de är gött!! Som det ska vara 😉 kram!!

 7. Therese 3 november, 2018 on 22:04 Svara

  Tror på en pojke jag! 😍 lycka till med allt!💕💕💕

 8. Linn 5 november, 2018 on 19:49 Svara

  Vilket är ditt bf datum?☺️

  • viktoriabergh 5 november, 2018 on 20:15 Svara

   Just nu 15maj men kan ju ändras vid ul:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna