VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Gravidhjärna..

Jag hade lovat att åka och hämta älsklingen på Arlanda så att han skulle slippa ta en taxi hem. Hans flyg landade vid 17.50 så vi kom fram till att jag skulle åka 17.10 för att vara där runt 18.00 så att jag skulle slippa vänta på honom så länge.. så när klockan var ca 13min över så åkte vi..

Jag tänkte att jag skulle orka köra lite senare på dagen då jag oftast mår lite bättre då men nej tydligen inte, och speciellt inte när jag kör bil. Blev åksjuk direkt, men hade bunkrat upp med clementin och mariekex så det hjälpte mig! I värsta fall får man ju stanna för att spy!

När vi väl kom fram så skickade jag ett sms om vart vi stod.. väntade i 15min utan svar vilket var konstigt för han skulle ha landat för ca 20min sedan.. började tänka.. och insåg att jag var där 1h för tidigt!!! 😲 åh gravidhjärnan!!! Jag var där 17.05 men skulle ha varit där 18.05 istället ju!! Haha inte konstigt att han inte svarade när han satt i luften fortfarande.. suck!

Fick parkera bilen istället och betala för 2st P-biljetter (gjorde fel första gången) jag och Frank tog lite mat där inne och sen fikade vi, så vi fick tiden att gå! Tur.

Sen äntligen kom vår älskling!!! ♡ åh så saknad!! Underbart att få hem sin kärlek igen. Nu är vi kompletta! Simon har gått och lagt sig med Frank nu men jag ska strax krypa ner brevid mina killar. Mysigt !

Aja, hur det kan bli!! Vimsigt värre .

Påtal om något helt annat, fick tag i barnmorskan idag som rekommenderade mig det receptfria läkemedlet Postafen.. Hur har det funkat för den som testat? Jag ska köpa hem det imorgon för att se om det kan hjälpa mig bättre, det står att det ska funka mot rörelsesjuka alltså illamående som uppstår vid tex bilfärs, båtturer osv när balanssinnet blir påverkat.. kan det vara samma vid graviditetsillamående? ♡ värt ett försök iaf, annars får vi ta en annan väg.


Annons

Kommentarer


 1. Alexandra 8 oktober, 2018 on 21:10 Svara

  Postafen har varit rena skämtet under mina graviditeter. Lergigan har inte heller funkat så bra. Jag har ätit zofran och lergigan båda mina graviditeter, zofran har helt klart funkat bäst men vet inte hur mkt forskning de finns att äta de i samband med graviditet

  • viktoriabergh 8 oktober, 2018 on 21:19 Svara

   Okej! Tack för att du delar med dig. Man blir ju desperat och känner att allt är värt att pröva iaf. Pengar i sjön kanske men.. zofran, fick du det utskrivet då eller hur gick du tillväga för den behandlingen ? ♡ Tack!!

   • Alexandra 9 oktober, 2018 on 11:19 Svara

    Ja precis, det fick jag utskrivet av läkare:) läs om hyperemissis gravidum. Har haft de båda gångerna. Har hört att många fått strida för att få den ”diagnosrn” men har du de på papper är de ”lättare” att få rätt behandling. Jag hade ingen aning om att de fanns nått som hette så innan läkaren konstaterade att jag hade det. Finns även en grupp på Facebook som är kanon inom detta ämne. Kämpa på och stå på dig! Och känner du att du inte får i dig nått varken dryck eller ätbart så tveka inte att ringa in och få dropp!

    • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 18:20 Svara

     Ja jag har faktiskt läst om det! Jag får som tur är i mig mat och dryck, det har funkat bäst som ”medicin” det gäller att äta i rätt tid och rätt sak. Annars kan det komma tillbaka upp! Pjuh.. Tur att jag inte har problem med att spy! Tycker det kan va bra att få ut sig för man mår alltid lite bättre direkt efteråt. Men de får ju hålla koll på mina värden oså! Sist var jag väldigt skakis och fick massa dropp på sjukhuset.. vill gärna inte hamna där denna gång! Dricker vätskeersättning och tänker på min kost mer! Tack för pepp!! Kram

 2. Camilla 8 oktober, 2018 on 21:28 Svara

  Vet inte om barnmorskan sade det men postafen blir man oerhört trött av!

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 07:46 Svara

   Okej! Det gör inte så mycket, jag har inte kännt mig sådär supertrött sen innan ändå 😁 men värt att testa iaf!

 3. Malin 8 oktober, 2018 on 21:45 Svara

  Jag åt Postafen när jag var gravid och det funkade hur bra som helst för mig, helt klart värt att testa! Kram

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 07:50 Svara

   Åh vad skönt att höra att det faktiskt hjälpt dig!! Då får jag hopp!! 😍 tack!

 4. Sussi 8 oktober, 2018 on 21:47 Svara

  Hej.

  Jag åt postafen i början av min graviditet och tyckte nog att det hjälpte mig faktiskt.. jag kan minnas fel men vet att jag åt det så borde tyckt att det hjälpte … haha. Men jag hade inte jättemycket besvär av illamående utan det kom oftast i samband med att jag hade huvudvärk… :) hoppas ditt illamående blir bättre snart! Kram

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 07:51 Svara

   Så skönt att ändå höra att de kan ha hjälpt!! Jag ska definitivt prova för att hålla tummarna att de blir bättre för mig. Tack snälla!! Kram

 5. Malin 8 oktober, 2018 on 22:16 Svara

  Jag åt postafen och de hjälpte ganska bra för mig! Men jag vet inte om jag mådde riktigt lika illa som du verkar göra :( grym du är som kämpar på!! Funkade mariekex för dig? <3

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 07:53 Svara

   Tack söta! Men man vet ju inte om det kanske hjälper en mer då ju sämre man mår eller hur de funkar. Men får testa och se helt enkelt! ♡ mariekex tar jag till då och då. Men gillar inte det där med något sött på morgonen. Så måste nog hitta något annat att lägga vid sängbordet 😊😘

 6. Jennifer 8 oktober, 2018 on 22:42 Svara

  Postafen hjälpte mig en del i alla fall dom första veckorna när det var som värst. Kräktes inte alls lika ofta och kunde slappna av och få bort illamåendet med hjälp av clementiner, små klunkar bubbelvatten och salta kex.

  Jag tycker det är värt att testa!

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 07:53 Svara

   Tack!! Ja ska defintivt prova! Har ändå fått några här som sagt sig att de funkat!! Så absolut värt att testa!! Ja man får äta och dricka de som funkar för stunden ♡♡ kram!!

 7. Sara 8 oktober, 2018 on 23:16 Svara

  För mig funkade postafen super 😊👍🏼 Hoppas de hjälper!

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 07:54 Svara

   Tack!! Kanon 😍😍😍

 8. Isabell 8 oktober, 2018 on 23:39 Svara

  Usch stackars dig, har haft tre graviditeter med illamående. Alltid ätit postafen men det har tagit ungefär en vecka tills det gett effekt, en tablett på morgonen och en på kvällen hjälpte.
  Lycka till och tack för allt du delar med dig

 9. Josefine 9 oktober, 2018 on 06:38 Svara

  Hej!
  För mig har postafen fungerat jättebra vid graviditet. Hoppas det gör det för dig med😊
  Kram

 10. Linnea 9 oktober, 2018 on 08:59 Svara

  Åt postafen när jag var gravid, behövde inte något på recept. I 22 veckor kräktes jag och mådde illa. Men postafen hjälpte mig mot kräkningarna och illamåendet dom dagarna jag hann ta tablett i tid. Tog jag den tex runt lunch så funkade det inte alls konstigt nog, fick ta innan frukost 😬 Men blev väldigt trött av dom, kunde somna om kvällarna i soffan och klarade inte av att köra bil då jag bara kunde nicka till helt plötsligt och lite yr. Så se till att hålla koll på det om du testar 👍🏼

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 18:14 Svara

   Okej ska se till att ta den direkt jag vaknat då för bästa resultat!! Ja man får hålla sig uppmärksam på de där med tröttheten då! Tack för tips! :) kram

 11. Linn 9 oktober, 2018 on 10:12 Svara

  Jeg fikk også anbefalt postafen for min kvalme, men når samboeren min skulle på apoteket for å kjøpe det til meg ble han nektet av de som jobbet der. De sa at det kunne være skadelig på barnet da det var stoffer i det som barnet ikke nødvendigvis klarte å skille ut 😳 jeg har heller brukt seaband og syns det har hjulpet litt selvom jeg fremdeles har vært litt kvalm. Men den aller verste kvalmen ble borte hvert fall.
  Ser også at det blir nevnt Zofran her og det er faktisk bevist at barnet kan få alvorlige skader ved bruk av dette. Det blir gitt i Norge hvis mor absolutt ikke klarer å holde på noe næring og dermed blir innlagt på sykehus.
  Det skal dog sies at jeg ikke er helsepersonell og alle må få gå på det de vil 😊 jeg dømmer absolutt ingen! Vet hvor kjedelig det er å gå kvalm (spesielt når man har en liten man skal ta vare på hjemme i tillegg. Sønnen min er ca en uke yngre enn Frank og jeg er nå gravid med tvillinger og var veldig dårlig i starten av svangerskapet😳😅). Leger gir jo også dette som en anbefaling, men min erfaring denne gangen er at det kan være greit å sjekke litt hva som blir anbefalt (jordmødrene jeg har snakket med har anbefalt meg og ikke gå på noe før det absolutt er nødvendig (ikke før innleggelse typ)). Prøv dog å husk på at det bare er for en liten stund 😊 masse lykke til! Det blir kjempe spennende og følge deg nok engang gjennom ett svangerskap😊 håper jeg er forståelig til tross for at jeg er norsk 😅

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 18:17 Svara

   Tur jag är från Värmland så jag kan förstå din textning 😉. Tack för bra tips!! Jag har läst på om Postafen på 1177 och det verkar ok! Håller med om de andra läkemedlet du nämner.. Men spännande med tvillingar då!! All lycka till! Som du säger, detta är ju bara för en kort period i livet! Och förhoppningsvis så får man lite hjälp i detta nu. Ska bli kul att få dela med sig av resan med! Kul att du kommenterar och följer mig ändå från Norge! Klem på dig!

 12. Linnea 9 oktober, 2018 on 10:37 Svara

  Vilken tur att flygplatsen ändå har mycket att erbjuda ♡ jobbigt att ha gravidhjärna.. jag vet hur det var.. hehe

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 18:18 Svara

   Hahah ja! Man kan ju inget annat göra än att skratta åt sig själv.. 😉

 13. Camilla 9 oktober, 2018 on 14:03 Svara

  Postafen funkade jättebra på mig, hoppas det gör det för dig också!

  Är också gravid med andra barnet nu, vecka 6. Och nu har det där bekanta illamåendet börjat komma krypandes. Jag kommer definitivt prova Postafen igen om jag måste det.

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 18:22 Svara

   Åh skönt att höra! Har tagit min första medicin nu så får hålla tummarna att detta kan underlätta 💓 Grattis till er graviditet!! Kram och lycka till denna gång. Kul att du följer mig i denna resa och kan dela med dig av dina tankar också! Bara roligt att få höra andra som är i liknande sits💓

 14. Elin Eriksson 9 oktober, 2018 on 16:30 Svara

  Jag äter ingefäratabletter från hälsokostbutiken. På morgonen tar jag den tillsammans med vitamin B6, pyridoxin & på kvällen endast en ingefäratablett. Tycker faktiskt att det hjälper mig. Har även åksjukearmbanden hela tiden och tar postafen då och då. :)

  • viktoriabergh 9 oktober, 2018 on 18:22 Svara

   Okej vad bra! Då får du i dig bra med vitaminer ju!! Jag ska i nästa steg om detta inte hjälper. Köpa de där åksjukearmbandet! ♡ :)

 15. Rebecca 9 oktober, 2018 on 21:26 Svara

  Hej! Postafen har jag använt under både under min första och nu andra graviditet. Det fungerar jättebra för mig och gör så att jag inte alls är illamående och kan jobba och leva livet som vanligt! Däremot måste jag ta en tablett både morgon och kväll för att det ska hjälpa. Är lite tröttare än vanligt men hellre det än att må illa. Hoppas tabletterna kommer fungera! 😊
  Kram

  • viktoriabergh 10 oktober, 2018 on 08:33 Svara

   Okej ja jag menar det!! Har börjat ta dom nu och väntar på effekt! 👊😗 hoppas de funkar!!

 16. Isabell 10 oktober, 2018 on 18:32 Svara

  När jag var gravid fick jag ta det varje morgon. Studerade på distans då så min sambo väckte mig när han gick till jobbet så jag kunde ta en postafen och lägga mig och sova igen. När jag gick upp 1-2 timmar senare så kände ja inte av illamåendet på samma satt. Fanns ju kvar lite men de va hanterbart så man ändå kunde fungera i vardagen

 17. S 10 oktober, 2018 on 21:37 Svara

  Hoppas att postfen funkar för dig! För mig funkade det ett tag tyckte jag, tills jag började kräkas. Men fått lergigan comp nu och det hjälper mkt bättre + att jag inte känner mih trött av de..
  Har även såna seaband, tycker dom hjälper, värt att testa :)

  Hoppas att du mår bättre!

 18. Sandra 11 oktober, 2018 on 00:29 Svara

  Jag lider så mycket med dig och ditt illamående. Jag fick in i vecka 20 idag och kräktes för någon dag sen. Det som hjälpt för mig har främst varit lergigan (rescpt av läkare), B6 tabletter 3 gånger om dagen och vätskeersättning. Jag får lite energi av B6 och vätskeersättning och kan då äta, lergiganen tar nästan bort allt illamående men blir väldigt trött på den så jag kör inte bil på den eller tar den när jg är ensam med vår dotter. Men tror inte det är svårt alls att få den utskriven. Inte följt din blogg så långt tillbaka ville bara tipsa! Lycka till med allt :)

  • viktoriabergh 11 oktober, 2018 on 20:34 Svara

   Tack för alla råd. Har ätit lergigan comp men funkade inte.. tycker Postafen funkade lite bättre nu men ska absolut börja dricka vätskeersättning 😘 kram!!

 19. Emelie 11 oktober, 2018 on 10:07 Svara

  Postafen blev räddningen i min graviditet, tog de direkt jag vaknade på morgonen, såg även till att alltid ha vatten och frukt och kex vid sängen för att inta innan jag klev upp vilket också underlättade :)
  Sen tog jag även en tablett på em/kväll för att hålla borta illamåendet så mycket de bara gick hela dagen :) hoppas du ska slipp må illa, och fortsatt lycka till i din graviditet :)

 20. Cecilia 11 oktober, 2018 on 20:08 Svara

  Jag kräktes konstant vid båda graviditeterna tills jag började med Postafen 🙌🏻 Jag ställde klockan och tog en tablett mitt i natten så den verkade starkt under tidig morgon när jag mådde som sämst. Och åt Belvita-kex i sängen innan jag gick upp. Hoppas att illamåendet snart släpper för dig!

  • viktoriabergh 11 oktober, 2018 on 20:32 Svara

   Tack snälla!! ♡♡♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna