VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sammanställning av tips!

Hej sötnosar! Jag fick sååå många bra tips sist kring frågan om illamåendet. Saker som kan hjälpa! Detta kanske är mer riktat till dig som gravid med just dessa problem, MEN det kan ju lika gärna vara så att man blir magsjuk och behöver lite sådana här tips då med! Eller åksjuk? Hur som. Jag har fastställt alla tips och fastnade för några speciella, som jag har tagit till!

Mina favoriter är:

Iskall nyponsoppa

Mariekex

Medicin

Clementin

Citronvatten

Bubbelvatten

Proviva blåbär

Tuggummi/Läkerol

Renée Voltaire ingefära sugtabletter

Lemonad

Banan

Detta är vad jag känner för när jag tänker på mitt illamående och har handlat hem det mesta!

De andra tipsen kommer här:

Medicinska tips : lergigan comp, prostafen, primperan & åksjuke armband (ska skaffa det) Silicea magtarm, akupunktur i öronen

Godis: sura karameller, turkisk peppar, djungelvrål, små mini kexchoklader, salta chips, dextrosol, isglass

Frukt/grönt: morötter, kiwi, blodapelsin, selleristjälk, färsk ingefära, gröna äppelbitar med kanel, tomater

Dryck: Ginger Ale (ingefära smak), citron te, ingefära shot, bubbelvatten, äppeljuice, Coca Cola, mjölk, saft drick yoghurt,

Matigt: kräm, Skrattande kon – kexstavar+ostdipp, varma koppen – potatis & purjolök, A-fil

Kex: Belvita kex, saltiner (salta kex), TUC kex, skorpor kardemumma, riskakor

Övrigt: isbitar, senapsfrö, salta nötter, B vitamin complex

Många utav dessa tips mår jag illa av så fort jag tänker på bara!! Men vi är ju alla olika så det som inte passar för mig kanske funkar hos någon annan! Här har ni en sammanställning av bra saker att ha hemma eller nära till hands när spyan är på väg i halsen.. pjuh.

Hade så ÖNSKAT att jag kunde äta djungelvrål då jag är SÅ sugen på de salta godisarna.. men nu äter jag ju inte godis! Får tugga på läkerol istället och lakritstuggummi. ♡


Annons

Kommentarer


 1. Hannah 3 oktober, 2018 on 12:58 Svara

  Hej.
  Mitt bästa tips är vätskeersättning!!! Du måste bara prova. Jag blandade en flaska som jag gick och smådrack under dagen! Fick sen höra av någon att de är rätt logiskt egentligen.. för de är lite samma illamående som när man är bakis och har vätskebrist!
  Detta hjälpte mig att stå på benen! 🙌🏼

  • viktoriabergh 3 oktober, 2018 on 21:11 Svara

   Tack! Tog faktiskt ett glas idag med råd av läkaren ♡ känns bra att tillsätta saltet osv!!

   • Yasmin 4 oktober, 2018 on 06:24 Svara

    Inte ingefära , det är inte bra och rekommenderas ej för gravida.

    • viktoriabergh 4 oktober, 2018 on 08:01 Svara

     Du får äta ingefära men som med allt annat i måttlig mängd. Jag skulle inte sitta och äta en hel skål. Lite till sushin eller som i dryck gör ingenting. Men som med allt så ska man se upp för stora mängder. Det är då de kan vara farligt :)

 2. J 3 oktober, 2018 on 21:22 Svara

  Åh perfekt lista, tack! Är gravid i samma vecka som dig (tror jag) och behöver veeeeerkligen lite tips för morgonillamåendet 😍💕

  • viktoriabergh 3 oktober, 2018 on 21:59 Svara

   Hih toppen!! Varsågod!! Vecka 9 imorgon! Du då? 😍

 3. Jennie 5 oktober, 2018 on 10:04 Svara

  Hej! Jag var sjukskriven i 20 veckor för illamående o kräkningar. Är i v 30+ nu. Åt också lergigan comp dagligen. Mitt bästa tips mot illamående är isglass. Speciellt piggelin. Lycka till :)

  • viktoriabergh 5 oktober, 2018 on 17:11 Svara

   Åh är tyvärr inte så sugen på glass+! Men kan förstå den kalla känslan 😙 tack+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna