VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Dåligt samvete..

Efter att vi var iväg på Thailandsresan så har lämningarna på förskolan varit riktigt jobbiga.. innan så gick det smidigt och han blev inte ledsen utan mer glad och upprymd! Nu känns det som att vi har hamnat i en inskolning från start igen med tanke på känslorna som Frank utspelar vid varje lämning.. det är alltid gråt och protester när vi ska ta oss in i bilen på morgonen men han brukar lugna sig så fort vi börjat rulla iväg med bilen! Det är jobbigt med den kampen varje morgon dock.. jag försöker på olika sätt att få det så smärtfritt som möjligt.

När vi väl kommer fram så hänger han fast i mig och liksom börjar gråta så fort vi kliver in där.. han brukar lägga huvudet på min axel (gå inte mamma) är allt jag hör han säga via sitt kroppsspråk.. lämna mig inte.. jag tycker att det känns fruktansvärt tufft för mitt mammahjärta när detta nu inte gått över!!

Åh det gör så ont i mig att lämna honom och även vid hämtning så brukar han börja gråta av lättnad typ.. så för mig så känns det som att jag överger honom om dagarna för att åka och jobba och tjäna pengar inte pengar för att Överleva utan för att leva.. men jag har kommit fram till hur jag vill leva. Jag vill försöka tillgodogöra så mycket tid som jag bara kan för att få umgås med min son.. det är han, min kärlek, familjen & vänner som spelar någon roll här i världen. Inte att jag ska ha så mycket pengar som möjligt eller ha en så bra karriär som möjligt.. detta för mig är egentligen helt oviktigt!

När jag ändå har förmånen att dra ner på arbetstid och jobba endast det nödvändigaste så kommer jag faktiskt göra den prioriteringen.. jag hade nog aldrig klarat av ett kontorsjobb med 8-17 och då få tappa så mycket tid med honom, isåfall hade jag nog gått ner i tjänst..

Det är såhär jag vill fördela min tid och eftersom jag har möjligheten till det så kommer jag prioritera utifrån det! :) Så glad över att jag tänkt i stora livsfrågor och försökt hitta min mening.. för i detta liv, det enda livet vi besitter så vill vi väl ändå ta vara på det bästa vi har? ♡

Jag ska alltid försöka ta tillvara på dagen som att det vore den sista! ❤


Annons

Kommentarer


 1. Erika 25 april, 2018 on 14:20 Svara

  Helt rätt! Precis så tänker vi också här hemma 😘 dottern är 1,5 år och jag jobbar varannan helg för att få in dom extra kronorna vi behöver och är hemma med henne i veckorna. För oss funkar det perfekt, hon ska in på förskola till oktober och kommer då jobba det som behövs. Älskar din energi och att du är så ärlig på bloggen 🙌🏻❤️

  • viktoriabergh 25 april, 2018 on 20:54 Svara

   Härligt att ni också hittat ett sätt som funkar för er bäst😍 tack snälla vad glad jag blir ❤❤❤

 2. E 25 april, 2018 on 14:26 Svara

  Vad fint! <3 Du har så rätt! Fasar inför hösten när min son ska börja :/

  • viktoriabergh 25 april, 2018 on 20:55 Svara

   Tack ❤❤ det kommer gå bra! Tror det kanske är seperationsfas just nu för honom:/

 3. Linda 25 april, 2018 on 14:51 Svara

  Du tänker å gör så rätt! Man skaffar ju barn för att va med dom inte lämna bort dom.. Jag har inte jobbat heltid sen jag fick min barn, 7 & 10 år å det är det bästa jag gjort ! Älskar alla eftermiddagar vi har ihop efter skolan. Vår tid tillsammans är mer värd än nåt annat.

  En tanke basa när du lämnar å han e ledsen, Hur agerar personalen?
  Bekräftar dom hans känsla att man faktiskt får vara ledsen å längta efter mamma?
  Det värsta personalen kan göra är att säga va inte ledsen å göra allt för han ska sluta, det är samma sak som att säga du får inte va ledsen över att mamma går.

  Jag har haft många smärtsamma lämningar å mammahjärtat går sönder:( det är tufft!
  Stor kram till dig

  • viktoriabergh 25 april, 2018 on 19:05 Svara

   Tack snälla skönt att höra!! Så mysigt ♡♡♡ ovärderlig tid! Jag tycker de är bra vid lämningar de brukar bekräfta och tröstar också. :)

 4. Camilla 25 april, 2018 on 19:04 Svara

  Hej! Jag kan verkligen rekommendera dig och alla föräldrar för den delen att lyssna på en podd som heter Pampers barnvagnspromenader. Det är verkligen min och min sambos bibel när det kommer till barns behov mm. Jättelärorik verkligen! En återkommande fråga är just det här med inskolning och förskola och när det inte ”flyter på”. Den är värd att lyssna på från början för det är så mkt som känns igen och man får en ökad förståelse för varför barn och bebisar gör som dem gör! Hoppas det löser sig för er på bästa sätt <3

  • viktoriabergh 25 april, 2018 on 20:56 Svara

   Åh tack vilket SUPER tips det ska jag definitivt göra!! Fina du! ♡♡

 5. Madeleine 25 april, 2018 on 20:15 Svara

  Hej!

  Har man möjlighet att inte jobba heltid så är väl det underbart! Tyvärr måste både jag o min sambo jobba heltid för att råd leva det liv vi vill leva, dvs bo i hus, resa, göra saker med familjen osv. Träffar min dotter ca tre timmar mån-fre. De timmarna tar jag vara på, men det skär ju i hjärtat att vi har så lite tid tillsammans. Så vad jag vill komma till… Skönt för dig att du kan jobba mindre o få mer tid till Frank. Guld värt!
  Ang. Lämning/hämtning. Har hört att det är vanligt med bakslag vid just 1,5 år. Därför många väljer att inte börja skola in vid den åldern. Separationsfas antar jag. Så även om det är tufft så är det ju också ett utvecklingsteg.

  • viktoriabergh 25 april, 2018 on 20:45 Svara

   Ja precis, jag ser det som en lyx att faktiskt kunna få välja vet absolut att det finns många som inte har samma tur som en annan.. ♡ man gör ju det bästa utefter sina förutsättningar :) jaha är det så det kan vara.. separationsfasen.. aldrig tänkt!! Han har blivit väldigt förändrar nu det senaste..gråtattacker och helt otröstlig på hemmaplan vid vissa tillfällen :( tack för tips!

 6. Emma 25 april, 2018 on 20:44 Svara

  Började skola in vår tjej när hon var 1 år. Mitt hjärta brast varje gång hon skulle dit, har aldrig känt sån ångest.
  Nu har vi haft henne hemma i snart 3 år, bästa beslutet jag någonsin tagit.
  Visst har det varit lite pusslande men har en fin mormor som ställer upp när det krockar. Tror på riktigt att hon inte hade varit samma ”jag” om vi hade skolat in henne när hon var 1-år. Hon har utvecklats så fint av att vara ”hemma”. Sen är såklart alla olika.
  Nu börjar hon förskolan i höst, då är hon 3 år & 4 månader och hon är så redo! Alla har självklart inte turen att vara hemma så länge med sina små!
  Tro och lita på er känsla och köör på med vad som känns rätt! Kram❤

  • viktoriabergh 25 april, 2018 on 20:58 Svara

   Åh vad häftigt!! Fint att ni fått så mycket tid tillsammans ♡♡ och tacka gudarna för mormor, farmor farfar morfar alla som ställer upp är guld. Hihih spännande att få börja ett nytt kapitel hoppas hon kommer stormtrivas bland de små vännerna. Kram och lycka till ♡

 7. Tatiana 26 april, 2018 on 12:52 Svara

  Hej! Läste ditt inlägg, i know de fruktansvärt jobbigt. De låter som din grabb behöver en ny inskolning. Kanske den gamla metoden på 2 v. Då kan trappat upp timmarna. För sådär ska de inte vara då är han inte trygg där. Jag är pedagog själv så tala med personalen och säg att du önskar detta för ditt barns behov om ni har den möjligheten. De viktigaster att barnete trygga och sedd på förskolan för att barnet ska kunna utvecklas och knyta band med andra barn annara gråter barnet bara hela dagen speciellt om de gick bra i början och sedan förändrats ? De låter konstigt… ny personal?.

  Lycka till ! Prata iallafall med personalen om din oro. De är viktigt så att du som förälder får bekräftelse på ni kan testa något nytt för er son.

  • viktoriabergh 26 april, 2018 on 14:19 Svara

   Hej! Ja det är ibland ny personal så jag tror att det är de som påverkar men han gråter inte under dagarna utan är bara vid lämning hämtning. :)

 8. Therese 26 april, 2018 on 16:48 Svara

  Åh min ena tvillingtjej är precis likadan 😔 känns fruktansvärt!! Systern är dock helt lugn och jag vet att de är väldigt trygga med varandra och att det alltid blir lugnt när jag väl gått men jag tycker ändå det är väldigt väldigt jobbigt att lämna dem där :( våra är snart 1,5 år och går endast ca 20h/v (delat på 2-3dagar/vecka) då jag jobbar halvtid så kan tänka mig det är tryggheten som spelar in. Har inget tips, ville dock bara säga att jag känner igen situationen och att jag förstår din känsla 💔❤️

 9. Mathilda 27 april, 2018 on 17:30 Svara

  Jag har varit hemma med sonen i snart sex år! I höst börjar han förskoleklass men har varit hemma på heltid. Jobbade varannan helg under en period innan vi fick lillasyster för tre år sedan men sen hon föddes har jag varit hemma på heltid. För ett år sen fick vi lillebrorsan också så tre galna kids hänger jag med här hemma!🤩😍

  Det jag ville säga är att jag tycker du resonerar så fint! Du har möjligheten att justera ditt arbete för din sons skull; det tycker jag är fantastiskt!🧡 Kan säga att det är SÅ värt det!
  Visst, lyx och överflöd existerar inte för oss snarare tvärtom! Vi lever extremt snålt men åh vad man har igen det tusen gånger om när man får vara med barnen!🧡

  Stor kram!

 10. Erica 27 april, 2018 on 17:59 Svara

  Jag håller med dig till 100%! Har exat samma prioritet. Jag tror faktiskt inte att så små barn är redo för förskola faktiskt så tycker det är helt rätt att gå ner i arbetstid! De är bara små en så kort tid av livet och snart är de stora och då kommer de ju vilja vara med kompisar och sånt istället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna