VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Thailand ♡

Vi har drömt oss bort till Thailand bra länge.. maten, klimatet, människorna.. ja allt! Nu slog drömmen in! Resan är bokad. 15mars åker vi, blir borta i 2 veckor.. ska bli underbart att få göra den här resan med min lilla familj♡

Vi valde att boka en kombinationsresa denna gången! Vi valde ett hotell i Khao Lak som heter X10 Khao Lak resort. Vi hade hört gott om Khao Lak och varken jag eller älsklingen har varit där så vi ville testa något nytt! Ska tydligen vara mindre turister där och väldigt mysigt! Har någon av er varit i Khao Lak och vill komma med något tips? Vi funderar på att ta en dagstur ut till Similian öarna därifrån men tipsa oss gärna! Såhär ser hotellet ut:

Det som vi tyckte var viktigast när vi kollade på hotell var att det skulle passa oss som familj, att Frank skulle kunna ha väldigt roligt i poolerna.. och detta känns som ett riktigt bra barnhotell! :) Det ligger precis vid stranden också så det är skönt att ha nära till det mesta också när man har barn.

Efter 1 vecka där så tar vi oss ner till Phuket Karon med transport som ingick i priset. Där har vi bokat hotellet Phuket Orchid resort&spa också ett hotell för barnfamiljer! Detta hotellet har ju ett vattenland typ! Sen är Karon ett bra ställe i Phuket där stränderna är lite finare men ändå närheten in till Patong och shopping/restauranger och galenskaper 😆.

I priset ingår frukosten vilket är smidigt 😉 men lunch och middag äter vi gärna ute. Älskar ju den fantastiska thaimaten!! Ska bli UNDERBART att åka till värmen! Är bara lite nervös inför den långa flygresan (ingen mellanlandning) sen den långa transfern till första hotellet i Khao Lak på ca 2-3h men vi flyger dit på kvällen/natten så förhoppningsvis så kan man sova! 😊

Som sagt om ni varit i Thailand med små, tipsa oss gärna! Speciellt om sevärdheter och utflykter om det finns något man inte ska missa :) Kram!

(Detta är inget samarbete)


Annons

Kommentarer


 1. Sara 11 februari, 2018 on 12:44 Svara

  Har vart i Khao Lak och på similian öarna, inget av det var något som imponerade på oss tyvärr (3 år sen vi va där). Men det var troligen för att vi också gjorde en ”kombo-resa” och bodde första veckan på Kamala beach, det var heeelt underbart där och ett så sjukt bra hotell som vi bodde på. Sen när vi böt till Khao Lak blev vi så besvikna tyvärr, både på hotellet men också på platsen, inte lika mysigt o fint. Men vi bodde inte på det hotellet som ni har bokat, så förhoppningsvis får ni en bättre upplevelse av Khao Lak än vad vi fick. Similian gillade vi väl egentligen, vackert oså såklart, men sååå mycket turister och jg skulle nog inte säga att det var barnvänligt, i alla fall inte när vi var där tyvärr. Men hoppas verkligen att ni får en superbra resa!! Älskar Thailand (bara inte Khao Lak). Kram!

  • viktoriabergh 12 februari, 2018 on 19:27 Svara

   Åh så trist då! Ja jag har annars bara hört väldigt gott.. men som du säger handlar kanske om hotellet också mycket! Varför var det inte barnvänligt på similian? Tänker du på båtresan eller överlag? :) kram

   • Sara 12 februari, 2018 on 23:16 Svara

    Ja, jag tror att hotellet spelar stor roll gör hur man upplever platsen man är på. Och där drog vi en nit-lott, trots att det var ett 4-stjärnigt hotell.. Men man kan ju aldrig veta.
    Vi åkte speedboat till silimian, det var sjukt guppigt under hela resan som tog ca 45-50 minuter om jag minns rätt. Det var väldigt trångt på båten, men det går nog att ordna med att han sitter i ert knä såklart bara. Men väl där var det inte nån mysig känsla, det var så sjuukt mycket folk och trångt på ständerna osv. När vi skulle gå på toaletten var den nästan en timmes lång kö, vi köade säkert 30 minuter för att få köpa glass. Aa, ingen lyckad tripp för oss alltså. Men de kan ju såklart vara olika på olika dagar! Men det var vår upplevelse. Finns nog andra ställen (tror jag) som skulle kännas mysigare och lite lugnare när man har mig sig småbarn.
    Men som sagt, hoppas verkligen att ni får en bra resa :-) Och de kanske är enklare att resa med barn än vad jag föreställer mig, vi har en dotter på 10 månader och vi har inte vågat oss iväg än, men snart hoppas jag att vi också ska ta oss iväg på en resa!
    Kram!

    • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:31 Svara

     Nej men precis det är svin svårt att ha koll på de där innan!! Ja jo det är ju inte bästa resan till ön iofs! Kanske värt att kolla upp de andra kringliggande öarna som du säger inte har lika mycket turism.. sen kanske det är lugnare överlag i Thailand i mars med turister.. vet inte hur de ser ut då egentligen för se flesta reser nog dit mellan nov-februari. Men ska definitivt kolla upp andra öar. Inte så kul att göra en sån där stressig turist upplevelse! Då missar man ju naturen och sådär nästan pga allt folk. Ja att resa med barn är enkelt tycker vi! Iofs började vi ju i tidig ålder och det har alltid funkat superbra! Tror det ska gå bra nu med iofs. Skönt att flyga på natten iaf! :) tack för alla bra tips! Kram

 2. M 11 februari, 2018 on 15:47 Svara

  Åh ni kommer få det så härligt! Jag och min sambo har själva en bokad resa 19 mars till Khao Lak.

  Jag har varit i Thailand hela min uppväxt (21 års tid) och senaste åren har vi bara rest till Khao Lak. Skulle aldrig åka någon annanstans, så ni har valt helt rätt! Har massa tips. Men ett tips, ni får åka in till ”stan” där kan man shoppa massor. Men det bästa med Khao Lak är att allt finns där man bor. Massage och restauranger längs hela stranden..

  Kram

  • viktoriabergh 12 februari, 2018 on 19:30 Svara

   Jaha vad roligt!! :) men härligt att höra!! Det ska vi definitivt ! Detsamma ♡

 3. Elin 11 februari, 2018 on 16:21 Svara

  helt underbart i khao lak och ni måste åka till öarna du nämnde, dock tog det endast en timme från flygplatsen till vårat hotell ☺️

  • viktoriabergh 12 februari, 2018 on 19:38 Svara

   Åh vad skönt!! Ja, men lyx! Vart bodde ni då? :)

 4. Anna 11 februari, 2018 on 17:27 Svara

  Härligt!

  • viktoriabergh 12 februari, 2018 on 19:38 Svara

   Ja verkligen 😍

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:37 Svara

   Ja visst 😍😍

 5. Louise 11 februari, 2018 on 18:03 Svara

  Hej!

  Ni gör ett bra val när ni väljer att åka till khao lak! det är ett PARADIS! du har rätt i att det är mindre turister där än på andra ställen i thailand, däremot skall ni inte förvänta er lite turister för det är fortfarande väldigt mycket.

  men som sagt, riktigt bra val! ser ut som ett toppen hotell för er! 😍

  önskar er en trevlig resa! 🌴

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:37 Svara

   Ja jo turisterna är nog svårt att undvika helt men skönt med lite lugnare. Alltid härligt att höra att man gjort rätt val av resa 😍 tack snälla!!!

 6. Isabelle 11 februari, 2018 on 18:15 Svara

  Phuket Orchid resort. Helt fantastiskt hotell. Har vart där 3ggr, nära till havet, bra personal och på höger sida om hotellet finns det en underbar resturang, kanske inte ser så mycket ut för världen. Men jättebra mat, och underbar personal.
  Vi har vart där alla år, han som äger det heter Mister ÄÄ och är så snäll. Min lillebror älskar vattenmelon, så när vi skulle åka hem köpte han en hel vattenmelon och la i en kebabkatong som min bror skulle kunna ha när vi reste. Helt underbart. Ni kommer stortrivas! 😍

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:35 Svara

   Men åh fantastiskt att få höra detta när man bokat!! Man är ju alltid så nojig över om man gjort en bra bokning eller ej!! Känns tryggt! Om du kommer ihåg namnet på restaurangen så får du gärna skriva den 😉 så ska vi testa de! Hur var stranden där? :) kram

 7. Fia 12 februari, 2018 on 07:45 Svara

  Va underbart det ser ut! 😀
  Man blir ju bara ”lite” avis 😉
  Va det svårt för dig att få semester, tänker du är ju så nyanställd? Har du semesterdagar kvar eller hur gör ni?
  Hoppas ni får en fantastisk resa! ☺

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:34 Svara

   Tack snälla! Ja vi längtar . ♡ nej så att jag skulle iväg och resa bara, inget mer med det. De frågade om jag ville ta ut semesterdagar i förskott eller hur jag ville göra. Men jag kommer inte göra det. Det får gå bra ändå. Bättre att ta obetald semester isåfall tycker jag :) kanske tar de dagar jag tjänat in. Ca 3 dagar eller så! :) tack ♡♡

 8. Elin 12 februari, 2018 on 15:01 Svara

  Åker till Khao Lak+Phuket i veckan m bebis och kan tipsa om kids-on-board om ni vill åka taxi m bilbarnstol. Tar endast 1h från flygplats till Khao lak om ni vill skippa väntetid m charterbuss etc… brukar vara skönt m småbarn!

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:32 Svara

   Tack snälla ska kika på det!! 😍😍😍

 9. Josephine 13 februari, 2018 on 08:31 Svara

  Vi åker till Khao Lak nu den 10 mars! Vi längtar så vi snart spricker! Vi åker med våra tre barn 7mån, 4år och 6år. Hotellet heter TUI Family Life Mai Khao Lak och ska vara väldigt barnvänligt med Bamseklubb 😃 Vi var i Ao Nang för 10 år sedan och dom på resebyrån sa att det skulle vara typ lika lugnt i Khao Lak nu som Ao Nang var då! Hoppas ni får en härlig resa!! ☀️

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 22:28 Svara

   Åh så härligt!! Ni får återkomma sen om det var ett bra hotell värt att boka längre fram 😉☝️ tack detsamma!!

 10. Julia 13 februari, 2018 on 20:13 Svara

  Vi kom hem från Khao lak för två veckor sen, och har en son som blir två om några veckor.

  Det var helt fantastiskt, vi åkte inte på några större utflykter men varit på de öarna förut och vi tyckte similian var fantastiskt!

  Mitt tips är att om ni inte redan bokat det – så boka om ni har råd en egen stol till Frank. Det var riktigt tungt att ha ett så stort barn i famnen hela resan.

  • viktoriabergh 13 februari, 2018 on 21:51 Svara

   Åh fantastiskt!! Ska DEFINITIVT kolla upp det! Som du säger.. ganska tungt så lång resa att ha han i knäet. Har du några andra tips? Bra mat eller shopping? :) kram!!

 11. lotta 14 februari, 2018 on 16:24 Svara

  Åh ni har gjort så rätt med Kaho Lak! Vi bodde där innan tsunamin och skulle bo på samma hotell som ni valt i Phuket v 2 men efter två dagar så åkte vi tillbaka till Khao Lak för vi blev så kära i det :) vi åkte också till similan island, kan så varmt rekommendera det. Det var helt fantastiskt och är med säkerhet fortfarande! Tyvärr har jag inga tips att ge för mina favoriter i Khao Lak försvann med tsunamin :(

  • viktoriabergh 21 februari, 2018 on 22:09 Svara

   Åh vilken otur!! Ni får åka tillbaka snart igen då och leta upp nya favoriter ♡ tack!

 12. Karolina 15 februari, 2018 on 18:54 Svara

  Var i Thailand för ganska precis ett år sen, i khao lak finns det mycket bra shopping. Är en lokal marknad fär de säljer allt möjligt men finns även affärer efter gatorna, suuper god mat och fanns en svensk reastaurang där maten var toppen👌🏻

  Var även i Thailand för ca 8 år sen och då bodde jag på exakt samma hotell som ni ska bo på men dom har renovera hela hotellet sen dess men jättefint hotell och bra frukost så kan varmt rekommendera det hotellet😊

  • viktoriabergh 17 februari, 2018 on 12:55 Svara

   Åh tack för tips:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna