VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Mormor är här 💓

Mormor(mamma) kom vid lunch! Vi har hunnit äta lite, gått en lång promenad i den bitande kylan! Usch -7 idag.. hemskt! Frallan sov i vagnen, han är oftast nöjd i vagnen och somnar jämt! Superbra :) sen har hon hjälp mig att planera förskoletiden för Frank. Det är då INTE lätt att schemalägga och försöka rodda ihop det bra för Frank nu när mitt schema är allt från dag, kväll, eftermiddag, natt, helg. Ja… Men ÄNTLIGEN är det inskickat och klart nu! Inskolningen startar ju på måndag… gah😣 min lilla plutt! 

vi tog ett uppvärmande bad efter promenaden och såhär kan man chilla på en låda då! Hahaha mammas lilla pajas 😆👍


Annons

Kommentarer


 1. Emma 10 januari, 2018 on 19:01 Svara

  Här i dalarna där vi bor har vi -18 😅 dååå är det kallt ☃

  • viktoriabergh 10 januari, 2018 on 20:43 Svara

   Usch det är ju olagligt kallt! 😃😃😃

 2. Tina 10 januari, 2018 on 19:27 Svara

  När får vi veta om ditt nya jobb? 😁

  • viktoriabergh 10 januari, 2018 on 20:44 Svara

   Det kommer det kommer! Så fort jag vet lite mer med 😆👍

 3. F 10 januari, 2018 on 21:10 Svara

  Hur menar du med planera schema för Frank på förskolan ? Den baseras på eran arbetstid väl?
  Njut av att jobba 75%. Då slipper Frank vara på förskolan länge om dagarna 😊
  Lycka till med inskolningen!

  • viktoriabergh 11 januari, 2018 on 15:17 Svara

   Ja men jag jobbar skift med nattpass och kvällar och eftermiddagar osv osv kanske om jag börjar 15.00 och sambon kommer tidigast 16.30 så är det ju bättre för Frank att vara på förskolan från kanske lunch eller efter lunch så att han inte får åka dit och vara där i 1,5h bara :) svårare då att planera utifrån hans bästa också!

   • F 11 januari, 2018 on 19:36 Svara

    Okej det förstår jag då såklart! Och ja, bättre han kommer till lunch och äter sen sover middag där vid såna tillfälle 😊
    Grattis till 85%

    • viktoriabergh 11 januari, 2018 on 21:02 Svara

     Ja men precis! Så att det blir smidigt för han och att han kommer in i det :) tack snälla!! ♡

  • viktoriabergh 11 januari, 2018 on 15:17 Svara

   Tack förresten! Jag fick även höjt till 85% tjänst. Känns toppen!! 😊👍

 4. M 11 januari, 2018 on 21:13 Svara

  Vad skönt att ni fick förskoleplats till slut, bra att du stod på dig. Förstår din tanke med att Frank inte ska gå så långa dagar på förskolan! Tänk om fler kunde tänka så. Som pedagog (jobbat väldigt mycket med yngre barn) och blivande förskollärare så skulle jag vilja tipsa om att ni (i den mån det går såklart) ska ha Frank på förskolan under hela dagen. Detta för att han dels ska komma in i sin barngrupp, få ta del av den pedagogiska verksamheten som brukar vara mellan 9-15 samt för att han ska få struktur i sin vistelsetid på förskolan. Mina erfarenheter när barn kommer olika tider (eftermiddag ena dagen, samt förmiddag andra etc.) varje dag är att barnen blir väldigt förvirrade. Men det är bara mina erfarenheter, detta är säkert olika från barn till barn. Många barn anpassar sig också! Struktur brukar vara väldigt viktigt för de små barnen. Därför brukar vi på mitt jobb rekommendera detta. Det är absolut ingen kritik till dig, det får du inte tro! Jag hoppas inte du tar illa upp, för min avsikt är inte att kritisera dig eller dina val. Jag vet hur svårt det kan vara när ens första barn ska börja på förskola. Alla föräldrar vet sjävklart vad som är bäst för sina barn, och planerar därefter. Det var bara ett tips utifrån mina erfarenheter. Tack för en fantastiskt ärlig blogg. Kram

  • viktoriabergh 12 januari, 2018 on 15:50 Svara

   Ja vi får självklart testa och skulle vi märka att han far illa av schemat så ändrar vi självklart.. Men då kommer det innebära att jag missar mycket tid med han och det tycker ju jag är riktigt trist!! Vill ju va med min lilla goding. Tar inte illa upp och uppskattar tips jättemycket:) som du säger bara egna erfarenheter. Super ju! Tack tack

 5. F 11 januari, 2018 on 22:53 Svara

  Lite dubbelmoral att hylla föräldrar som planerar för kortare dagar åt barnen men ändå rekommenderas man lämna hela dagar? Tänker på kommentaren ovan.
  Jag är också förskollärare och att komma varje dag , hyfsat regelbundet är något vi erbjuder i början sedan vistas barnen på förskolan utifrån föräldrarnas arbetstider . Givetvis anpassas det för barnens skull med viss justering . En ettåring behöver kontinuitet ja men behöver INTE förskola varje dag en viss tid för sin skull.
  Hemmet tillsammans med vårdnadshavare är det bästa . Sen är förskolan givetvis också super :)
  Prata med er förskola! Ta hjälp om något är oklart. Men tveka aldrig på att ni är dom bästa för Frank och njut av tiden :) tids nog kommer skolplikten ..

  • viktoriabergh 12 januari, 2018 on 15:45 Svara

   Ja vi har börjat med ett schema som känns bra där vi får ut mest av tiden med honom men som ändå skapar lite rutiner för honom så det blir bra och i en trygg uppstart :) tack snälla! ♡♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna