VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Välja förskola 

Känner lite stress över förskoleplats nu då jag inser att vi nog är lite sent ute! Fan ska alltid vara en sån där sista sekund person..

Vi vet ju inte ALLS något om förskolorna i Enköping men har ringt runt nu på förmiddagen för att eventuellt få komma på besök. Hälften svarade inte och vissa erbjuder inte besök ens, men efter att ha rådfrågat mina följare på Instagram så verkar det finnas extremt många bra att välja mellan så tror inte att det egentligen spelar någon stor roll över vilka vi väljer, sen är ju inte chansen så stor kanske att få sitt förstahandsval tyvärr :/ 

Vi måste nog skicka in en anmälan senast igår helst! Så måste nog få ner 3 val innan kvällen här.. de vi vill ha är gärna mycket utomhus aktiviteter och skogsturer.. så mycket ute som möjligt för att slippa bakterierna, sen ska det gärna ligga åt rätt håll för oss (Fanna området) inte för stor förskola heller. Har några val i åtanke men svårt att läsa sig till ett bra ställe! Hur det än blir så tror jag att det kommer bli bra! 😊👍🏼 men svårt! 

Vad tittar ni efter? Och hur kan man hitta bra dagmamma annars? Snälla hjälp oss lite på traven här.. lilla killen blir stor, i Januri är det tänkt att skola in, får se om det går! Då är han 14mån :) 


Annons

Kommentarer


 1. Jossan 11 september, 2017 on 20:37 Svara

  Tänk på att privata förskolor har sina egna kösystem där man helst ska vara polers med någon som jobbar där för att få en plats, eller gråta lite när man ringer. Ligg på oavsett förskola. Det är platsbrist på många ställen i Sverige.

  • viktoriabergh 12 september, 2017 on 09:59 Svara

   Hej! I Enköping så har de samma kö till alla.. men verkar som att de kan vs kö till de flesta så i värsta fall så kanske man får vänta 1 år att komma till den man vill har jag hört..

   • Jossan 12 september, 2017 on 22:21 Svara

    Så är det i Västerås också. Gemensam kö på kommunens sida. Men det är bara kommunen som följer platsgaranti, privata skolor har egna listor. Vi valde kommunalt av just den anledningen. Jag vägrar ringa och tjata/gråta/fråga för att få en plats. Supernöjd med kommunalt.

    • viktoriabergh 13 september, 2017 on 19:52 Svara

     Men jag har ringt till de fristående och de använder sig vist av samma kö så det är nog som de säger, svårt att ”gråta” sig till en plats tror jag! :)

 2. fia 11 september, 2017 on 21:57 Svara

  Dagmamma är inte att rekommendera ! förskola är bäst, det är en stooor fördel att de är arbetslag istället för en enskild person som har ansvar för barnen.
  Viktig att fråga är barngruppens storlek, rutiner vid sjukdom bland personal ( är de , så gott det går, igenkännande vikarier?)
  Hur ser en dag ut? Mycket utevistelse?

  Tänk på att skriva namn i alla Franks kläder (underlättar för personalen)
  Lämna inte honom för lämnandes skull utan bara när ni arbetar . Förskolan är ingen förvaring utan en pedagogisk verksamhet.
  Ställ rimliga o viktiga krav! Gnäll inte exempelvis att en strumpa är borta .. de kommer hända 😉

  • viktoriabergh 12 september, 2017 on 14:34 Svara

   Tack för vettiga tips!!👍🏼😍😍

 3. Jennifer 12 september, 2017 on 09:38 Svara

  Är ju platsbrist så kan vara svårt att få plats på en bra förskola om man inte är ute i tid. Men tänker eftersom ni vill ha en mindre förskola som är ute mycket tycker jag ni borde söka till dagmammor, brukar vara kortare kö till dem :)

  • viktoriabergh 12 september, 2017 on 10:03 Svara

   Ja vi kan ju inte gå tillbaka i tiden nu men får lämna in anmälan så snabbt som! :) vi vill nog inte ha dagmamma ändå när vi tänker efter så vi ska kolla på mindre iaf :)

 4. Lisa 12 september, 2017 on 13:14 Svara

  Usch svårt de där.. och vi sökte förskoleplats åt Albert när han var två veckor, och det gör det inte enklare 😅 När bebis precis har kommit och man ska ”planera” över förskola lixom 😜 Men här är det såna sjuka köer så man måste vara ute i god tid om man vill få in dom på det man vill.. vet vissa har fått köat 3 (😳) år för att få plats på sitt förstahandsval! Helt sinnes att kommunen ska snåla så det ska behöva vara så!
  Men vi valde förskola som ligger i anslutning till storasysters skola.. för bekvämligheten med skjuts och hämtning! Och att han sen kommer gå i skolan där så förhoppningsvis så kanske han får nån kompis med sej från dagis till skolan sen.. för att slippa hamna med bara nya barn! Och den ligger i anslutning till skog så dom är ute mycket, vilket oxå känns bra! 😊

  • viktoriabergh 12 september, 2017 on 18:28 Svara

   Ja de låter ju klokt!! 😘👍🏼 ja de är sjukt att de ska vara så! De är ju deras ansvar att de ska finnas plats! Usch..

 5. M 13 september, 2017 on 07:46 Svara

  Jag jobbar på förskola och är snart examinerad förskollärare. Jag själv skulle inte rekommendera dagmamma. Då den verksamheten skiljer sig enormt mycket från den pedagogiska verksamheten som barnet får i förskolan. Många barn (inte alla) som börjar skolan efter att ha gått hos dagmamma är inte vana vid stora barngrupper och får därför en kämpig skoltid. Det är oftast en bättre och kvalitativ verksamhet i förskolan, där ditt barn får utmanas i sitt lärande. Förskolan har även mer krav på sin verksamhet om man jämför med dagmammor.

  Mitt tips är att ni ska besöka så många förskolor som möjligt. Ni känner erat barn bäst och vet vad han är trygg och vad han gillar, vad som är bäst för honom helt enkelt. Ställ alla frågor ni vill ha svar på (inga frågor är för dumma) När ni slutligen har hittat förskolor ni gillar så kan ni kolla föräldrarankäter och andras upplevelser av förskolan. Men kom ihåg, alla barn är olika och behöver olika utmaningar. Så de som passar något annat barn behöver inte passa ditt, och tvärtom!

  Det var lite tips. Bara att höra av dig om du behöver me tips! Jag tror absolut att din lilla kille kommer trivas i förskolan!

  Lycka till!

  • viktoriabergh 13 september, 2017 on 19:52 Svara

   Tack snälla för tips! Ja vi har ansökt på 3 förskolor nu ingen dagmamma, håller nog med om grupperna oså! Tror det kan vara bra :) sen är jag livrädd för pedofileri , sexuellt utnyttjning osv, man vet aldrig vad som försiggår ”hemma” hos någon bakom stänga dörrar. Vi ska besöka några i veckan 👍🏼❤️ blir nog bra! Tack snälla 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna