VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Känslor kring amning

3 värmlänningar♡ vi tog en lunch i Mos:et innan lille Frank var för missnöjd hemma hos pappa så jag fick åka hem och amma. På tal om amning.. en sak jag har tänkt på men inte riktigt velat prata om för jag kanske verkar helknäpp då men är för nyfiken nu för att ta reda på om jag är ensam om detta. SÅ

När ni ammar.. kan det komma upp massa konstiga känslor precis när ni gör det? Jag har några saker som varvar.. direkt när han tar tag i bröstet så blir jag SUPER törstig. Det är som att kroppen säger till att nu går de åt mycket energi här så drick vatten!! Skulle behöva ha en vattenflaska redo för att liksom kunna släcka denna extrema törst som kommer.

Sen blir jag vissa gånger helt nedstämd! Jag känner mig helt värdelös och blir nästan ledsen och arg när jag ammar… som att hormonerna spelar ett spratt med mig! Så jävla sjukt för de försvinner alltid när jag slutat amma.

Sen kan jag ibland börja tänka på Simon och att jag skulle vilja ha sex med honom sen, typ efter jag ammat så ska jag hoppa på han! Men det har nog med att göra att bröstvårtorna egentligen är en erogenzon och kroppen kanske ställer in sig för ett sånt mood då. För den sexlusten försvinner också efteråt. Haha så konstigt hur kroppen sänder ut signaler så tydligt liksom! Är det någon annan som upplever detta!? Eller kanske har andra saker som kroppen spökar med medan ni ammar? Jag brukar ju oftast liggamma för att jag då får en möjlighet att slappna av och ta det lugnt vilket jag sällan gör annars. Så sitter inte med telefon eller så när jag ammar. Utan funderar mest och tänker på saker och ting. En bra stund för mig själv helt enkelt! ♡


Annons

Kommentarer


 1. Malin 27 april, 2017 on 19:10 Svara

  Nu slutade jag visserligen amma min dotter när hon bara var 1 månad för det inte fungerade men ja, jag känner ändå igen det där. Jag hade alltid en vattenflaska bredvid för jag blev sååå törstig. Sen grät jag i princip varje gång för att det var så jobbigt 😥 om det berodde på hormoner eller för att det strulade vet jag inte 😆
  Så du är nog inte ensam om att känna så!

  • viktoriab 27 april, 2017 on 19:14 Svara

   Pjuh!! 😆👍 man vill ju inte va en outsider!

 2. Linda G 27 april, 2017 on 19:22 Svara

  Det där med törsten och även ”nedstämd” känner jag igen :) kom liksom som en våg över mig men den la de sig! :)

 3. Anonym 27 april, 2017 on 19:24 Svara

  Kjenner meg igjen på alle punkter faktisk 😂

 4. Sanna 27 april, 2017 on 19:30 Svara

  Jag måste med dricka vid amning! Det är jättevanligt. Sen hade jag mycket ångest i början (bara precis vid utdrivningen​) det finns något som kallas d-mer, ångest vid amning. Dock har det försvunnit för mig nu men vet att vissa har det under hela tiden dom ammar. Kolla upp det! Sexlusten känner jag inte alls igen haha, däremot har jag ingen sexlust alls nu när jag ammar…

 5. Tina 27 april, 2017 on 19:34 Svara

  Törsten har att göra med det hormon som utsöndras när utdrivningsreflexen kommer igång. Det andra är jag mer osäker på 😝

 6. Anonym 27 april, 2017 on 19:36 Svara

  Att man blir törstig känner jag igen 😅 Drack säkert 2 liter vatten varje natt och på dagen ska vi inte tala om 🙈

 7. J 27 april, 2017 on 19:37 Svara

  Så fort mjölken rinner till på mig mår jag illa, samma känsla som innan man blir magsjuk

 8. Maria 27 april, 2017 on 19:50 Svara

  Jag har också en känsla som bara väller över mig en kort, kort stund precis när han tar tag. Den är nästan starkare än alla andra känslor jag känt men är som sagt över på någon sekund.
  Nu har jag tur, min den känslan är typ eufori, som ett lyckorus, känslan att jag skulle kunna ta över världen typ. Och så vips är det över.
  Nu menade inte jag att va så ”skrytig” med min bra känsla utan ville mer få fram att jag oxå har som du. Det verkar helt klart vara någonting där när mjölken flödar till.
  Har också hört många som pratar om att känna en slag ångest då så det är du inte heller ensam om:)

 9. Lisa 27 april, 2017 on 19:50 Svara

  Ammade bara några veckor, men jag känner igen mig! Blev törstig och vissa gånger fick jag en olustig känsla i hela kroppen. Nästan lite ångest. Skönt att det finns andra som har det på ett liknande sätt 😀

 10. Isa 27 april, 2017 on 19:59 Svara

  Det där är ju så vanligt! Inte bara när det gäller amning utan beröring av bröstvårtor överhuvudtaget. Har vänner som inte kan låta någon ta på deras bröst när de ska ha sex för att de bara blir såååå jäkla nedstämda. Spännande det där med hur kroppen fungerar!
  Hoppas nedstämdheten minskar och att sexlusten får ta över lite 😉

 11. Leila 27 april, 2017 on 20:21 Svara

  Känner igen också det med törsten blir också vansinnig törstig men det var mest dom första månaderna nu har de minskat. Nedstämdheten känner jag inte igen hos mig där emot får jag också ibland en känsla så fort han börjar amma att jag bara vill vara hemma föralltid med honom å ha fredags mys typ haha… den där känslan när man var yngre å ens förälder hade köpt massa godis å gott å man skulle mysa hela kvällen till en film.. den känslan kan jag få vid amning å ba känna ”ååå nu ska jag bara ha hemma med min son å man å mysa och inget annat” så knäppt egentligen :p
  Men roligt de där med känslorna man får det var inte heller något jag visste innan, kul å läsa de andra komenterat å se att vissa har liknande känslor med varandra å vissa inte. JÄTTE kul att du tar upp sånt här som man aldrig pratar med någon annan om.
  Kram fina du.

 12. Mamma 27 april, 2017 on 20:43 Svara

  Jag hade alla de känslorna som du tog upp. Sexlusten känner jag igen och man liksom tyckte det kändes lite ”fel” att få dom precis då man ammade. Jag bara följde med i allt som kom och inte värderade utan accepterade att kroppen reagerar och det är naturligt ändå👍😍 kram

  • viktoriab 27 april, 2017 on 21:20 Svara

   Väldigt sant! Därför man inte velat prata om sånt här för man tror kanske att folk drömmer en. Men man kan ju inte rå för hur kroppen reagerar. Väldigt normalt säkert. :) kram!

 13. Madde 27 april, 2017 on 20:59 Svara

  Känner igen mig i lite av det. Törstig blir jag helt klart, men jag får helt tvärtom. Jag blir inte nedstämd utan mer lyckorus i kroppen, men det håller i sig en väldigt väldigt liten stund. Dock är det väl bättre att ha det så än att man blir nedstämd :)
  Ingen sexlust varken innan, under elr efter haha den är totalt borta efter andra barnet 😬
  Men det är såå mkt hormoner i kroppen när man ammar, så det är väl inte konstigt något av att, hur man än känner :)

 14. Johanna 27 april, 2017 on 22:14 Svara

  Sexlusten känner jag verkligen igen mig i, som tur är så hade mamma förvarnat mig, så det kändes inte så konstigt 😊

 15. Sofie 27 april, 2017 on 22:19 Svara

  Det där med törsten är precis samma för mig!!! Blir till och med som uttorkad i ansiktet när han börjar amma!

 16. Erica 28 april, 2017 on 08:18 Svara

  Ja Jag blir supertörstig direkt när lillan börjar amma! Sen tappar jag helt aptiten! Jag kan ha varit vrålhungrig precis innan amning, men när tjejen väl börjar amma så försvinner hungern helt! Så märkligt!

 17. Matilda 28 april, 2017 on 20:36 Svara

  Ja jag får ångest/nedstämdhet varje gång mjölken rinner till. Varit likadant med båda barnen vid amning. Trodde jag var ensam om det nästan 🙈 tycker det är så jobbigt samtidigt som jag vet att det går över snabbt så försöker hålla ut då min 8 mån pojke inte har någon plan på att vilja sluta 😛

 18. @carolinequinas 29 april, 2017 on 12:21 Svara

  Känner igen allt😄

 19. Ida 29 april, 2017 on 16:12 Svara

  Du behöver inte känna dig konstig. Känner igen mig i allt o lite där till. 😃 Ibland kan ja oxå känna att ”stora unge 6,5månad” att nu måste vi lägga ner det här. Men känslan försvinner lika snabbt o då kommer mina ”vanliga” känslor tillbaka igen där vår plan är att vi ska amma på nätterna tills han inte behöver äta alls på natten. Då vi gärna vill hoppa över välling o köra gröt istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna