VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Update!

God morgon (läs förmiddag) skulle ha uppdaterat imorse men tiden rinner iväg med bebis. :)

Gjorde en smarrig smoothie till dagens frukost iaf, gjord på mandelmjölk, banan, ananas, mango och kokosolja :) super god!

Tänkte uppdatera er om de sakerna som jag tagit upp här i bloggen innan.

Nappflaska: Nej vi har inte lyckats mata honom med flaskan än.. detta gör mig dock lite orolig för hur det ska bli när det är dags att dra ner på amningen.. jag hade kanske tänkt att amma ca 2mån till.. men försöka trappa ner när annan mat introduceras för honom. Men vi kämpar inte med flaska utan låter den va.. bröstet är det enda som funkar nu och så får det vara tills vi orkar ta kampen 😉

Mina ”ändtarmsproblem” tack för alla tips och som de flesta skrev är det absolut inget farligt om det är färskt blod vilket jag trodde jag var tydlig om i mitt inlägg (blodbad) hah men ah, det har iaf inte skett något nytt blodbad sen dess! Ingen smärta och magen känns bättre.  Har dock valt att sluta med mjölkprotein igen.  Känns som att jag mår bäst av det men det är av största anledningen för Franks skull.

Mjölkprotein allergi: nu tror jag tyvärr att han är allergisk ändå… huden har börjat bli torr/röd vid kinderna samt små torrfläckar har dykt upp här och där och torrheten/hudsprickorna vid vecken har kommit tillbaka!

Hans mage har varit väldigt gasfylld och han har bajsat mycket och ofta  (ca 2-3gng per dag) magont har nu även kommit tillbaka och han har magknip på nätterna oftast.. så ja det är nog mjölken ändå. Ska utesluta den nu i några veckor och får då väldigt svart på vitt om det blir bättre igen :)!

Detta innebär ingen mjölkchoklad, daimtårta, bakelser, chips/dipp, pizza ja sånt som man är sugen på då och då! Eftersom jag ändå inte kan äta dessa godsaker så kör vi på en ny omgång med sockerfritt! Denna gången har jag fått med mig Älsklingen på resan.  Vi får äta naturgodis ibland eller 70% choklad (mjölkfri för mig såklart) även lite rödvin är ok på helgen! :)

Blir som en liten boost inför resan också ju! Då jag gärna vill känna mig bekväm i bikini. Såhär ser jag ut nu: (här spänner jag magen lite) och rumpan har börjat bli mindre så vill tighta till mig och stärka upp mig lite till så att jag känner mig stark sen!


Annons

Kommentarer


 1. Lisa 28 februari, 2017 on 14:00 Svara

  Ringde BVC idag för min lilla kille har fått några torrutslag som är lite röda. Lite likt som du beskrev. Dom sa att det var jättevanligt att bebisarna i den här åldern (ca 4 mån) får sånna torrutslag + att årstiden/vädret bidrar också. Vi fick rekommendationen att smörja mycket med miniderm, vi skulle inte snåla hehe. Men det var inge snack alls om någon allergi eller så. Säger absolut inte att Frank har samma problem och jag är fullständigt övertygad om att ni har läget under kontroll, men ville bara berätta. Älskar din blogg!!

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 19:45 Svara

   Ja förstår men han har ju massa magont så de borde vara allergier.. verkar iaf så! Kan ju ha fel men enkelt att få reda på de genom att utesluta och se om de blir förbättring :)

 2. Michelle 28 februari, 2017 on 14:49 Svara

  Alltså det finns ju så mycket mjölkfria alternativ! Jag är vegan och äter dipp, bakelser, pizza ja you name it allt! Gäller bara att finna alternativ :) Ichoc chokladen är en mjölkchoklad på rismjölk som är såå god!

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 18:22 Svara

   Jo jag förstår och vet att det finns många alternativ men tycker ändå de med mjölk i som jag är van att äta smakar bäst! Tyvärr :/ och då kvittar de. Men det är ju positivt för då håller jag mig ju undan ”skräpet” 😂👍

 3. Frida 28 februari, 2017 on 18:59 Svara

  Ni har säkert redan testat men jag rekommenderar Dr.Brown-flaskorna! Det var de enda som funkade på min son efter att ha provat ALLA andra flaskor. En dag vänder det bara, kämpa på! :)

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 19:14 Svara

   Ja vi kommer inte kämpa för vi har redan försökt men när de är dags då är de bra att ha den flaskan i åtanke;)

 4. Josefin 28 februari, 2017 on 19:05 Svara

  Tänkte bara ”tipsa” om att många viner också innehåller mjölkprotein, även vissa tandkrämer och så…

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 19:13 Svara

   Det kan inte vara stora mängder isåfall? :) aldrig hört om! Men ska hålla utkik. Tack

 5. Karoline 28 februari, 2017 on 20:12 Svara

  Vet att du säkert får hundra tips och att man blir trött på tips ibland. Men min dotter har tagit flaskan när hon var 4 veckor sedan dess har vi liksom inte brytt oss om de. Men nu ska jag åka vasaloppet och vi kände att vi ville testa flaska igen för att vara säker vi testa olika flaskor med ersättning blanda ut med bröstmjölk inget funkar. Men så testa vi enbart bröstmjölk och hon tar flaskan direkt så vi värmde ersättning och testa igen men de var som att ge henne surströmming. Vi har mjölkfri ersättning och har nu konstaterat att de är ersättningen så har ni inte testat så testa med mjölk i flaska.

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 20:28 Svara

   Hej! Tips är alltid uppskattat 😉 jag har testat att pumpa ur och ge han men nej han vill inte dricka.. det är som att han tappat bort tekniken.. han biter på den bara! :(

 6. Line Trondrud Aanes 28 februari, 2017 on 20:22 Svara

  Min 4 måneder gamle sønn har kraftig melkeproteinallergi. Husk at siden du ammer så kan melkeproteinet ligge igjen i din melk i 6 uker

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 20:26 Svara

   Oj så länge! Ja då är de bara att hålla ut och avstå mjölk protein så länge jag ammar:)!

   • Anonym 28 februari, 2017 on 20:35 Svara

    Absolutt! Men jeg vil tro du vil merke gradvis endring, det har vi gjort :) Min reagerer også om han får melk på seg eller tar på noen som har vært i kontakt med melk.

    • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:58 Svara

     Ja men precis! Får hålla alla ögon öppna :)

 7. Malin 28 februari, 2017 on 21:10 Svara

  Hej! Min dotter tog aldrig nappflaska, hon totalvägrade även napp. Hon fick kväljningar av detta, men det funkade precis lika bra med gröt istället. När jag slutade amma helt vid 9,5 mån så fick hon bara gröt på kvällen och det stod hon sig på ända tills morgonen. Jag kände att jag inte ville tvinga henne att ta napp eller nappflaska.

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:59 Svara

   Nej vissa säger ju att välling inte är nödvändigt så får hoppas att den ”vanliga” maten kan hjälpa oss! :)

 8. Anna 28 februari, 2017 on 21:47 Svara

  Har en dotter på 7 månader som vi försökt få att ta flaskan sedan hon var 4 månader då amningen inte riktigt räcker till. Hon har total vägrat allt från 4 månader fram tills förra veckan då hon bara tar flaskan utan några som helst problem. Var som om det vände på en natt! lycka till när det väl kommer till flaskmatning igen, kanske kommer gå toppen då ☺

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:59 Svara

   Tack! Ska testa lite då och då igen för att se men är ingen stress:)!

 9. helena 28 februari, 2017 on 22:20 Svara

  Åh önskar jag också har så fin kropp snart! fick min bebis för 1 månad sedan och tror jag kan börja träna snart!! Har du nåt tips mot bristningar på magen? fick över hela under naveln :(

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:58 Svara

   Ja men 1månad!! Det är ingenting. Då käkade jag bullar och godis osv! För att jag behövde det.. sen kände jag att det var dags för förändring när kroppen började läka ordentligt. Du kommer känna dig redo inom sinom tid! Men låt det isåfall få ta tid :) fick också bristningar.. men de har blekts redan och dragit sig tillbaka så de kommer också bli snyggare. Lovar!

 10. Sandra 28 februari, 2017 on 23:07 Svara

  Måste säga, är grymt imponerad av dig! Har precis själv gått igenom en tvillinggraviditet och försöker kämpa med att komma tillbaka med min kropp. Men är långt ifrån så duktig som dig…men du ger mig inspiration :)

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:56 Svara

   Oj! Tack ❤ ja men då har du dubbelt så lång läkningsprocess kan du tänka! Så stressa inte men försök bli bra med kosten så kommer det andra på köpet !

 11. Emelie 28 februari, 2017 on 23:15 Svara

  Min son var likadan med flaskan sålänge jag ammade, men när han var 9 månader fick han sova hos mormor en natt och det gick jättebra, efter det slutade vi amma och han drack välling ur flaska med god aptit sen :)

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:55 Svara

   Det kanske får bli så! Att lämna bort eller åka ifrån hemmet en natt så att jag inte finns tillgänglig 😉👍

 12. Msdeleinet 1 mars, 2017 on 09:46 Svara

  Pratade med BVC angående att min tjej vägrar nappflaska och att jag blir så låst. Hon lugnade mig med att jag kan börja ge gröt vid 6 mån och att flaskan därför inte är ett måste. Då kan man ge gröt ist för amning vissa mål tänkte jag, vilket också gör att hennes pappa kan mata 👍 Sen har jag läst att vissa plötsligt tar flaskan 😊 Skönt att läsa att fler har samma problem iaf!
  Krya på dig! 💕 Kram

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 10:55 Svara

   Åh se där! Bra 🤗 tack! Ja men håller med dig! Kram

 13. Bamse 1 mars, 2017 on 11:33 Svara

  Naturligtvis kan det vara mjölkallergi, men bebisar har ont i magen och är gasiga över lag. 3-4 procent av Sveriges befolkning är mjölkallergiker. Detta är inte för att vara elak – men kanske lite bessewisser 😀
  Jag tycker iaf att din blogg är toppen och det är kul att läsa den!

  • viktoriab 1 mars, 2017 on 15:45 Svara

   Tack! Ja så är de nog men det är ju värt att prova iaf! Om inte annat så får de ju mig att äta ”bättre” mat;) tack!

 14. Sandra 2 mars, 2017 on 20:24 Svara

  Hej!
  Först vill jag säga att ni ser ut att vara så fina föräldrar!
  Sen kan jag rekommendera Medelas Calma nappflaska, som är utformad för att kunna växla smidigt mellan amning och flaska. Enda som funkade för oss!
  Min bebis var gasig och hade problem med magen tills jag slutade amma, spelade ingen roll vad jag åt. Hoppas det kommer bli bättre för er snart! Kan verkligen vara påfrestande.

  • viktoriab 2 mars, 2017 on 20:58 Svara

   Hej tack snälla! Vi har den flaskan också. Funkar inte tyvärr! Ja så kan de ju faktiskt va.. att de inte ger med sig! :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna