VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Andnöd och skräck

En mammas värsta mardröm..

Jag har varit krasslig med jobbig slemmig hosta.. igårkväll pep det i min bröstkorg och jag hade det kämpigt att andas.. ju mer tiden gick på kvällen så började jag höra att Frank andades ansträngt han med. Han sov i sin bedside crib när vi skulle gå och lägga oss och jag kunde inte göra annat än att ligga och försöka lyssna så att han andades.. jätte slemmig andning varvat med tystnad.. mitt hjärta stannade upp många gånger.. tillslut vaknade han eftersom han uppenbarligen hade svårt att sova gott och fridfullt med andningsbesvär.. jag ammade honom och hörde då att han kunde andas via näsan även om det lät lite mer ansträngt men tillslut försvann de mesta och hans andning blev bättre.. först då kunde jag andas ut och somna brevid.. ♡♡

Läste även på 1177 om RS och det lugnade mig för han hade ändå hyfsad andning via näsan och ingen feber eller så.  Idag mår vi båda bättre.. men det märks att han är lite krasslig då det enda som hjälper är mammas knä ❤

En kille som behöver all min uppmärksamhet idag, så vi ska mysa! Jag och han :) lite lättare lek och bus och massa mys..

En värmande bamsekram till alla er föräldrar där ute som har ett barn som mår dåligt eller har fått rs. Förstår hur kämpigt det måste vara ♡♡♡ kram kram


Annons

Kommentarer


 1. josse 27 februari, 2017 on 09:40 Svara

  du kan ge koksaltlösning när det blir så. min lilla låter som en riktig gris när han legat ner länge på natten och jag får ge väldigt ofta 1 gång på natten koksaltlösning sen han föddes för att underlätta för han blir så rosslig. Då ger man det lite innan amningen 😊

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:37 Svara

   Ja vi köpte det nu så får testa det sen! :) perfekt

 2. Madeleine 27 februari, 2017 on 09:43 Svara

  Hej Viktoria! Jag har en sån som är en vecka mindre än Frank! Min son fick rs-virus i slutet av Januari.. Vi vart inlagda på Akademiska Sjukhuset i Uppsala! Vill inte skrämma dig men min son hade ingen feber alls under tiden.. Mitt råd är åk in i tid! För vi väntade också på febern, som aldrig kom❤

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:40 Svara

   Usch!! Ja jag har hört att man inte ska vänta för att det kan bli värre fort.. men eftersom jag hörde att de blev bättre med andningen så kände jag mig lugnare.. idag har han varit bra så får hoppas att det inte kommer tillbaka ikväll, har köpt koksalt iaf! ♡ :)

   • Madeleine 27 februari, 2017 on 17:09 Svara

    Jag fick lära mig på sjukhuset att man sla spruta in 2 ml koksalt i vardera näsborre!
    Hoppas innerligt att Frank klarar sig💙

 3. Trebarnsmamma90 27 februari, 2017 on 09:48 Svara

  Hej :) , ett litet tips bara :p droppa några droppat bröstmjölk i varje näsborre :) . Krya på er 😊

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:36 Svara

   Oj aldrig hört! Ska testa 😉👍

 4. Jenny 27 februari, 2017 on 09:55 Svara

  Hej. Ett tips jag fick från vår bvcläkare var att höja upp sängen ganska mycket när bebis var förkyld. I brist på annat ställde vi två målarburkar under och vi gör fortfarande detta när hon är förkyld (hon är 1,5 år nu). Detta har verkligen fungerat för oss. :) Meen ni kanske redan har gjort detta :)

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:37 Svara

   Ja det ska vi satsa på ikväll om det blir samma visa, tack för tips :)

 5. Stephania 27 februari, 2017 on 11:54 Svara

  Min lilla åkte på rs ( 5.5 vecka var han då) och vi fick ligga inne 1 natt och sedan låna hem utrustning för att kunna vara hemma. Det som hjälpte oss var koksaltlösning som vi sprutade i näsan o sedan rensa med näsfrida + stänga in oss i badrum och låta varm vatten rinna = ånga, som läser upp slem. Rekommenderar detta, finns inget som är så jobbigt som när våra små är sjuka. Hoppas ni mår bättre snart.

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:39 Svara

   Tack för att du delar med dig! Kämpigt ♡ ja det var bra tips! Koksalt har vi nu köpt :) perfekt!!

 6. Mia 27 februari, 2017 on 12:18 Svara

  SKönt att ni mår bättre!
  Ja RS är fruktansvärt! Vår dotter fick det vid 3 månaders ålder och vi låg på lassa för det.
  Jättejobbigt.
  Ett tips för att se om bebis har ansträngd andning och man behöver kontakta vården är stt lägga bebis på rygg och kolla när han/hon andas. Blir det gropar under revbenen när de andas har de ansträngd andning.
  Hoppas ni blir bättre under dagen, krya på🤗

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:36 Svara

   Åh vilket kanon tips! Tack och vad bra att de gick bra för er dotter tillslut. Så hemskt när de händer ♡

 7. Bamse 27 februari, 2017 on 12:25 Svara

  Bröstmjölk i näsan är kanon för små täppta bebisnäsor (om han skulle bli täppt dvs). Funkade bra för oss 😀

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:38 Svara

   Bröstmjölk är rena rama mirakel medicinen! Ska prova 😉👍

 8. Mikaela 27 februari, 2017 on 13:10 Svara

  Kan rekommendera att köpa en Näsfrida om ni inte redan har en. Funkar jättebra för att suga ut snor och sen koksaltlösning att droppa i näsan om de är täppta 😊

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 15:35 Svara

   Köpte koksalt nu :) får hoppas de hjälper lite.

 9. Anna Andersson 27 februari, 2017 on 16:16 Svara

  Hej :)
  Ett tips som är värt att ha i åtanke är att bebis andas typ enbart med näsan, därför är det så viktigt att hålla näsan fri från snor och som ovan skrivet så är bröstmjölk ”da shit”, droppa i näsan så ofta det går och sug sedan ut med näsfrida cirka 20 min efter.. 👍☺… Jag skalade några lökar och la i vatten och satte under sängen och både jag o bebis blev mindre täppta under natten, också ett tips… Lycka till :) /Anna

  • viktoriab 27 februari, 2017 on 18:44 Svara

   Vi har tyvärr inget utrymme under sängen 😂.. men roligt tips! Ja vi har ingen nässug tror du det går ändå? ❤

 10. @carolinequinas 27 februari, 2017 on 22:22 Svara

  Som dom ovan sagt,
  Att droppa bröstmjölk och koksalt i näsan, använda nässug, höja upp huvudändan av sängen, skala o klyfta upp lök på ett fat nära sängen är alla riktigt bra saker att göra och har alltid hjälpt när vår dotter varit sjuk. Det sistnämnda med löken är ett urgammalt husmorsknep som verkligen funkar även om det låter lite konstigt😊, lök har en förmåga att ”dra ur” bakterier/virus och liknande

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 09:12 Svara

   Ja de lät så sjukt men tvivlar inte på att de faktiskt funkar! :) Vi börjar bli bättre redan som tur är. Utan något knep;) men tack för tipsen!

 11. Tina 27 februari, 2017 on 22:54 Svara

  Hej!
  Koksaltlösning + näsfrida är toppen 👍🏻
  Min dotter hade ett andningsuppehåll när hon var 5 dagar gammal. Så är jätte nojig så fort hon blev förkyld nu! Däremot köpte vi andningslarm efter hennes andningsuppehåll .
  Så om ni inte kan koppla av o sova ordentligt så är det ett bra tipps.
  Krya på er ❤️

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 09:13 Svara

   Usch vad läskigt! Dock är han bättre med andningen så det blir koksalt:)! Kram !

 12. Camilla 28 februari, 2017 on 00:01 Svara

  Ser att många tipsar om bröstmjölk och koksalt. Bröstmjölk verkar vara toppen till det mesta, men då jag aldrig ammade min son har jag bara erfarenhet av koksalt. Vi fick på inrådan av BVC att köra koksalt och nässug första gången han var förkyld och dom menade att man inte kunde behandla för mycket. När vi senare måste åka in till barnakuten på 1177s inrådan säger barnläkaren att man ska vara försiktig med nässug för att det snarare irriterar och gör det värre. Vi fick också tips om att använda en spruta (man kan köpa den på Apoteket, perfekt om man ska ge tex koksalt eller flytande alvedon) istället för att använda koksaltlösning som den är, alltså som en vanlig nässpray. Är så tacksam för dom tipsen, med sprutan försvinner täppan dirrekt även om det ser lite otäckt när man ger den. Hoppas Frank kryar på sig snabbt, man känner sig så hjälplös som förälder 😔

 13. Ulrica 28 februari, 2017 on 16:20 Svara

  Vår son blev inlagd pga rs för en månad sen. Vänta inte för länge med att åka in, men ni känner ju er son bäst. Vi va inne tre gånger innan dom tog oss på allvar och sista gången kunde han knappt andas. Man känner sina barn bäst och vet om något är fel. Krya på honom

  • viktoriab 28 februari, 2017 on 19:44 Svara

   Ja precis nu är han bara smått förkyld och annars är han glad och sig själv, inte hängig så då känns de ok! Ja man måste kämpa i sjukvården! Så dumt.. men bra att ni stod på er:)

 14. Linda 2 mars, 2017 on 14:01 Svara

  Jag har inte läst alla kommentarer men vår lilla fick rs när han var 1 månad nu är han 3 månader…
  Din lilla verkar ändå hyfsat pigg. MEN jag säger bara nässug nässug nässug ☺. Brukar underätta att använda den innan amning. Jag använder den nästan varannan dag här hemma då det ibland sitter snorkråkor och piper i näsan. Ihop med koksaltlösning så är det toppen. En nöjd bebis dessutom.

  • viktoriab 2 mars, 2017 on 21:00 Svara

   Usch! Tur att de gick bra ♡. Ja jag köpte koksalt och har använt det. Men en nässug blir nog att införskaffa med :) kanon! Tack för tips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna