VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Varje natt..

Nu har vi 3 nätter i rad haft en liten orolig kille som sover med 2h mellanrum i värsta fall 1h.. han har legat och sparkat och haft magknip så jag har fått stå med windy pysventil mitt i natten och en bebis som passar på att kissa fritt när blöjan åkt av.. jag står i badrummet som en zombie och bara andas djupt för att acceptera att ja, så här är det.  Haha kisskaos, bajs kalas och då glad bebis… allt för honom!♡

Nu efter en gooood frukost som jag precis hann äta upp innan denna övertrötta bebis behövde få somna om. Att få han att somna om när han inte vill ha bröstet är svårt! Hur nattar ni era bebisar? Nu fick jag lägga honom på min mage och buffa honom och försöka få honom att lägga ner huvudet för annars ska han träna nacken och titta på mig och skratta/gråta.  Så tillslut somnade han på mitt bröst.. finns det något mysigare 😍 jag njuter nu! Här kan vi ligga ett tag till, vi har inga planer förens kl 13. Då är det strong mama pass! Wiho

Men ah,, kom med era bästa nattningstips natt som dag? ♡

(Han tar ju inte napp heller)


Annons

Kommentarer


 1. Jessica 31 januari, 2017 on 10:33 Svara

  Har ni testat nuk genius napp, latex?
  Min son ville inte heller ta napp, men så testade vi den o han älskade den.. nu tar han även esska trendy, latex och anatomisk sugnapp.. bara ett tips som funkade för våran lilla kille! :)

 2. Kristin 31 januari, 2017 on 11:08 Svara

  Har du provat olika sorters nappar? Min tjej tycker inte alls om mam napparna. Så jag provade esska som har lite olika former, classic mini fungerar jättebra. Var väldigt skönt att hon började ta napp istället för bröstet när hon inte alltid vara hungrig.

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 11:28 Svara

   Jag köpte några nya nappar nu sist men han vägrade dessa med.. finns det några som ”liknar” bröstet mest? Förstår de!

 3. Emma 31 januari, 2017 on 11:23 Svara

  Min dotter vägrar också napp.. 😅 så när hon är allt för övertrött o vägrar bröstet lär vi stå upp och ”gunga” till sömns.. ibland är det enkelt.. ibland inte 😉

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 11:28 Svara

   Sådär har jag också fått göra! :) man får göra de som funkar.. ♡

 4. Elin 31 januari, 2017 on 11:41 Svara

  Hej!
  Jobbigt med de små magarna. Tänker om det kan vara något i din kost som ger honom gaser/magknip om nätterna? Vår dotter är överkänslig mot komjölksprotein så det har jag uteslutit men har även märkt att gasbildande mat så som lök, kål och starka kryddor ger henne gaser. Nu när hon är 8 månader (ammar fortfarande en del) så klarar magen så mycket mer. Du har säkert koll på vad just din son klarar och inte, men jg såg verkligen resultat när jag uteslutit den maten ur min kost.
  Hoppas det löser sig!

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 14:49 Svara

   Ja du är nog ny här. Har skrivit mycket om detta
   Han testas för mjölkprotein allergi så det är inte de.. men som du säger kan va lök stark mat osv! Får försöka utesluta sånt! Och se om de blir skillnad. Kram. :)

   • Elin 31 januari, 2017 on 18:39 Svara

    Nä jag är inte ny, tänkte mest på gasbildande mat i allmänhet eftersom han inte verkar bli bättre nu när du äter mjölkfritt. Rapas han efter varje amning? Det kan också bidra mycket till kvarvarande gaser annars.

    • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:39 Svara

     Jaha förlåt! Trodde du skrev att de kanske var mjölkproteinets fel och eftersom jag förklarat att jag inte äter det så antog jag att du var ny läsare :) nej sant! Ska börja rapa han mera och får utesluta lök, kryddstark, kolsyra osv :)

 5. Martina 31 januari, 2017 on 11:52 Svara

  Jag säger bara NUK! Bästa napparna! Kämpa på! Jag brukar ge bröstet en liten liten stund tills min lilla tjej börjar gnälla (ligger och ammar på sidan i sängen), då stoppar jag in nappen så blir hon lugn. När hon sedan är lite avslappnad tar jag ut nappen och ger bröstet igen. Då suger hon i sömnen och äter lite till och blir då mätt och somnar mer djupt. Man får vara lite envis med nappen när den spottas ut :) I början spottade hon ut den hela tiden men nu älskar hon sin napp. Min tös är 2,5 månad. Men alla små bebisar är olika och ingen metod funkar på alla. Det ska inte vara lätt att skaffa barn! 😉

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:33 Svara

   Nej det är ju inte det! Men jag liggammar också så det funkar. Men nappen skulle vara bra att ha till hands i vagnen tex. När han är mätt men små trött! Gnällig liksom. Har köpt på mig lite nu! 😂👍

 6. Maria 31 januari, 2017 on 12:20 Svara

  Tycker det har funkat jättebra med att min son har en snuttis/nalle när han ska sova. Han brukar hålla om den. Sen när han sover i vår säng att man ligger bredvid och också låtsas sova med en hand på hans mage. Då brukar han oftast somna jättefort 😀

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 14:48 Svara

   Smart! Ja snuttefilt försöker jag också introducera mer och mer. Tror de kan funka! :) kram

   • Maria 31 januari, 2017 on 17:59 Svara

    Kan funka 😉 Sen har vi också använt oss av lugnande musik på Spotify. Lugnande ljud för barn heter albumet, är en nallebjörn på omslaget 😊 Kram

    • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:37 Svara

     Åh mysigt! Ska ladda ner :) tack+

 7. Emelie. 31 januari, 2017 on 12:34 Svara

  Hej! Min dotter vägrar också napp! Men hon får ersättning vid 9 tiden som där är mer krut i då jag ej har så mycket mjölk på kvällen. Och då sover hon mycket bättre. Från 22-7 ungefär. Men man gungar henne lite sedan somnar hon.

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 14:47 Svara

   Ja han gillar ju inte denna mjölkfria ersättningen så måste amma då :(

 8. Hanna 31 januari, 2017 on 13:01 Svara

  Just nu somnar min dotter på 3 månader bara på min axel, o lägger man ner hon gråter hon. Inge annan får hon o sova än jag så man känner sej lite låst. Jag ger min dotter semper magdroppar på morgonen o minifom droppar varje gång hon ska äta. Testa det hjälper mot hans mage.

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 14:47 Svara

   Åh förstår dig.. ska nog köpa dom där dropparna och se om de blir skillnad+! :)

 9. Louise 31 januari, 2017 on 13:42 Svara

  Jag brukar lägga min tremånaders bebis i vagnen och köra över en tröskel, funkar 9 gånger av 10! 😅

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 14:46 Svara

   Vi har försökt de med.. men han sover inte så bra där nu! Sen är den så lortig så vi vill inte ta in den i lägenheten 😉👍

 10. Denise 31 januari, 2017 on 14:50 Svara

  Hej finns jätte bra nappar på apotea som jag vet har funkat för många!
  Philips Avent Soothie-napp
  Napp Naturgummi Blomma 3-36 mån
  Och nappat som är latex!
  Super bra och mysig blogg du har!
  Med vänliga hälsningar Denise

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 20:21 Svara

   Hej tack Denise! Ja vad bra, verkar vara latex som är bäst! Får kika. Kram :)

 11. Sandra 31 januari, 2017 on 14:56 Svara

  Det skulle kunna varit jag som skrev det där inlägget 🙈 det är 1 dag emellan våra bebisars bf, känner ofta igen mig i dina inlägg! Det enda som funkar för tillfället är nattning i bärselen och missar vi sovtåget är det jättetufft att få han att komma till ro! Våran tar heller inte napp, har provat flera sorter och fattar inte heller hur man tar flaskan 😫 tack för alltid dina så öppna och ärliga inlägg, det hjälper en trött, osäker förstagångsmamma 😊

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 20:22 Svara

   Hih vad sjukt! Ja varsågod.. vill gärna dela med mig öppet! ”Skönt” att vi är flera som kan hjälpas åt i samma sits.. läs kommentarerna här sen och kanske få tips du med. ❤ kram!

   • Josse 31 januari, 2017 on 21:31 Svara

    Samma här! Har en son i samma ålder, några dagar äldre och känner igen typ allt du skriver! :) vår son tog napp i början när vi hade symmetriska nappar men han vill inte ga napp längre då han börjat suga på händerna förutom PHILIPS AVENT SOOTHIE NAPP, helt seriöst, kolla in dom napparna! Dom påminner inte om någon annan napp, och skulle han inte gilla dom kan man säkert låta dom ha dom som bitleksak när tänderna kommer!

 12. Frida 31 januari, 2017 on 15:34 Svara

  Testa NUK nappar! Min Ebba tog inga nappar alls tills vi hittade NUK, fungerar så bra! :) Finns att köpa på beginners, babyland, apotea mm :)
  Ebba somnar endast på magen i sitt babynest samtidigt som jag ”skakar” henne. Håller på rumpan och skakar lite lätt :) funkar direkt i stort sett :)

  • viktoriabe 31 januari, 2017 on 20:23 Svara

   Jag köpte dom i helgen fast inte i latex! Kanske det som är de vinnande konceptet! :) buffa är bra! Tack för tips. ♡

 13. Tina 31 januari, 2017 on 15:54 Svara

  testa en filt över huvudet typ, brukar lugna dom! Våran snart 5månaders måste ha både filt och napp för att somna… plus att man får bära runt på henne. Ingen filt = dubbelt så lång tid. 😉 . blir nog smidigare så fort du får börja introducera lite mat, blev de för oss iaf! :-)

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:34 Svara

   Ska börja införa snuttefilten för han så att det blir något att gosa in sig i! Ja det där med vagga i filt är kanon!! Tack :)

 14. Carro 31 januari, 2017 on 16:06 Svara

  Vi använder oss av sempers ersättning lemolac sensi pro i samband med minifom droppar. Dock så säger BVC att det tar ca 2dygn innan dropparna börja verka men för vår tös sätter det gång magen rejält så vi tar endast vid behov :)
  Hoppas det reder sig, inte roligt när de små liven har ont!

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:35 Svara

   Tack Carro! Har köpt servers magdroppar nu så vi får testa och se :)!

 15. Leila 31 januari, 2017 on 16:09 Svara

  Jag har en liten snutte, som inte är en stor filt liksom, utan en liten kanin som håller i en mindre filt (Newbie). Ja brukar lägga den på honom så att halva filten täcker halva hans ansikte (man får se till så näsan får luft) då går han DIREKT in i sitt ”mys mode” haha så kul att se. Om han inte har den på ansiktet känner han inte att nått är nära och då har han svårt att sova. Så prova det! När han är övertrött dock brukar ja va tvungen p gå runt me han lite samtidigt som han ligger i famnen med snutten på ansiktet.
  OM jag mot förmodan skulle ha snutten någonstans så tar jag min näsa mot hans näsa å buffar lite på rumpan.

  Det är mina bästa nattnings knep till min kille på 3 månader

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:35 Svara

   Åh en sån har vi med fast med elefant 👍 tack för tipsen!

 16. Christin 31 januari, 2017 on 16:16 Svara

  Vi hade också problem med magknip och gaser på vår jämngamla son. För oss var d dropparna boven! Dom gav magknip som är en vanlig biverkning. Testa andra droppar tex vattenlösliga, lycka till!

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:36 Svara

   Tack Christin! Vi får prova oss fram:)

 17. Emma 31 januari, 2017 on 16:36 Svara

  Mot magknipet kan lite massage hjälpa , lite svårt att förklara men ha honom på rygg och så tar du höger hand å stryker åt vänster håll på magen , ut mot sidan och lika med vänster hand mot höger sida. Brukar upprepa två ggr åt varje håll å sen avsluta med att trycka upp benen försiktigt mot magen , böjda ben. Sempers magdroppar och minifom slår jag också ett slag för ! Sen en sista sak , det kan vara D-dropparna han får ont av , de är ju oljebaserade , finns vattenbaserade på Apoteket. Har en kompis som fått byta med båda sina tjejer för de fått ont i magen. De kan inte säga nått om detta på BVC för det är inte forskat på men det kan ju va värt att testa :) hoppas det löser sig för er :) kram

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:37 Svara

   Tack för tipsen Emma! Har faktiskt provat massage och kör cykeln och böjda men upp mot magen vi med.. men verkar int3 funka här.. men nu ska vi testa dropparna sempers så får vi hoppas de blir bättre. ♡

 18. Leila 31 januari, 2017 on 17:25 Svara

  H

 19. Natalie 31 januari, 2017 on 18:36 Svara

  Vår bebis är prick sex månader nu och saker och ting blir så mycket lättare med tiden. Han tog ej napp, vägrade flaska, bara tutte och ibland inte ens det. Det var jobbigt ibland men vår räddning var bärsele. Nu har han börjat dricka ur pipmugg lite smått! Man får liksom bara överleva dom första månaderna och tanka mys sen blir det enklare!!

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 13:38 Svara

   Ja du har rätt det är ju sådan kort period i deras liv som de är såhär mysigt men extra tufft. Tack för peppen! ♡

 20. Cornelia 31 januari, 2017 on 19:00 Svara

  Hej! Nuk genius latex (såg att någon annan tipsat om den också) är den enda napp vår lilla kille tar. Han började dock att ta den nu vid 5 månader så ge inte upp. Innan sög han på tummen vilket kunde få honom att somna om själv när han vaknade till. Det var ett jäkla vyssjande och bärande för oss i början. Det enda jag vet säkert som funkat för oss gällande sömnrutiner (förutom att ge bröstet vilket jag fortfarande gör oftast) var följande:

  1. Släck alla lampor och sänk ljudet på tvn. Var så tråkig som möjligt. Tillslut blir bebben trött.

  2. Söva vid bröstet och sedan ligga mage mot mage i ca. 30 min- 1h. När han började skruva på sig fick man kliva upp och vagga/gå runt.

  3. Sova i egen säng bredvid vår. Han låg i början på pappans sida så att han inte skulle känna lukten av min mjölk när han vaknade (tips från BVC). Han började sova så mkt bättre när han ej stördes av våra vändningar mm. En natt sov jag till och med i gästrummet och det var den första natten han sov längre än 3 timmar i sträck. Jag tror han sov 7 timmar så jag tror verkligen på just denna punkt!! Det är lite jobbigt att kliva upp och plocka upp honom men han vaknar färre gånger.

  4. Byt inga blöjor på natten om möjligt. Vid bajsblöja eller risk för kissläckage- byt i mörkret i sängen. Vi hade handdukar, våtservetter och allt man behövde i sovrummet. Gör bytet innan matning!

  5. White noise. Brusande ljud som du kan spela upp med mobilen (min app heter Free Sleep Sounds). Funkade någon gång för oss och jag har hört fler som det funkat för.

  Jag sov knappt nånting de första 3- 4 månaderna och googlade ihjäl mig på tips så jag hoppas att du kan använda något av ovanstående. Nu när lillen är 5 månader sover han oftast mellan 18:30- 6:30 med ibland ett uppvak för mat (jag ammar). Helt jävla underbart är det!! Vi kanske inte gör ”som man ska” och vi kanske kommer att ångra vissa saker senare men efter 3-4 månader av total sömnlöshet som ledde till deppighet är jag överlycklig över att vi hittat något som funkar för oss.

  Tack för en fin blogg! Han är så gullig er lilla Frank. Kram!!

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 15:53 Svara

   Tack snälla! Superbra tips 💕 vi gör flera men ska fortsätta prova. Kram

 21. Evelina 31 januari, 2017 on 19:06 Svara

  Så kul att följa Dig då min dotter är ca 3 veckor yngre än Frank. Vi har en liten med kolik och har testat allt… Hon får också komjölksproteinfri mjölk. Amning + Ersättning. Finns olika ersättningar om Han inte gillar en. Vi upplevde att Vår dotter blev mättare av ersättningen och sov bättre. Jag har fått undvika så mkt i mat väg som också ställde till det som man inte tänker på. Lillan klarar inte alls av lök i någon form kryddor röda frukter och grönsaker, koffein mm. Min dotter somnar alltid i bilbarnstolen – Vi har en sådan man kan sätta fast på vagnen. Det är kanon. Vår dotter gillade inte napp från början, men Vi testade varje dag och nu tar Hon MAM. Man känner sitt barn bäst och får testa sig fram. Ett tips som kanske låter lite tokigt, men som alltid funkat för oss är att sätta på dammsugaren – många bebisar gillar det ljudet :-) Hade kunnat skriva en hel bok om detta (ursäkta för långt inlägg) Lycka till

 22. Emma 31 januari, 2017 on 19:23 Svara

  Våran lilltjej tog inte heller napp, vi testade säkert ett tiotal olika sorter tommee tippee var den enda som funkade, dom brukar säljas på bla Apoteket och apotea :) det är så skönt när dom väl accepterat napp, dock kan man nog inte räkna med det då alla inte vill ha napp… Hoppas ni hittar en napp som funkar!:)

 23. Madelene 31 januari, 2017 on 19:58 Svara

  Min tjej tog inte heller napp tills vi testade ICAs egna märke som är från 6månader och i latex! Testa det, dom är ju lite större! :-)

 24. Karin 31 januari, 2017 on 20:06 Svara

  Hade också jätte problem med magknip på min lilla kille när han va 3 månader! Har en mamma son är BVC sköterska och fick stränga. Order gällande kosten 😆 Ingen lök eller stark mat, samt försiktig med för mycket kolsyrad dricka. Prova även minifom droppar ja märkte jätte skillnad 😊 Bara lite tips 😊 Snuttefilt kör vi också med här, har två stycken som ja varvar med som han har hela tiden när han sover 😊 Hoppas ni får ordning på de 😊

 25. Emelie 31 januari, 2017 on 20:14 Svara

  Min dotter är nu 6 månader men när hon var i franks ålder somnade hon iprincip aldrig utan amning! Dag som natt. Napp tog hon inte heller! Men nu som sagt är hon 6 månader och nu har jag i stort sett slutat amma helt och tack vare att hon fått mer och mer flaska har hon lärt sig ta napp. I och med att hon tar nappen somnar hon mycket lättare själv och kommer till ro! Trodde länge att jag aldrig skulle komma ifrån amningen och att nappen inte var någon idé att sns prova längre men de löste sig! Så håll ut de mesta har jag känt nu med tiden löser sig efter vägen men när man är mitt i en jobbig period så känns det lite hopplöst! Kämpa på han kanske tar napp när han blir lite större och får flaska mer! Han kommer lära sig ta flaska med!

 26. Elin 31 januari, 2017 on 20:22 Svara

  Min son vägrade också exakt alla nappar jag testade, även de som dom över här har tipsat om. Han spottade ut eller tappade dom. Tills jag beställde hem en gammal hederlig rund napp. Finns i olika storlekar men tog den största direkt. Funkar kanon. Men måste va latex :)

 27. Jennie 31 januari, 2017 on 20:29 Svara

  Min dotter tog inte heller napp till en början och vi testade en massa olika. Min mamma gick med henne i famnen och höll nappen i munnen i kanske 30 minuter sedan tog hon den. Då Esska latex ( de är lite mjukare ).

  Valet av napp tror jag spelar mindre roll man måste nog bara vara lite envis och inte ge upp:)

 28. Sara 31 januari, 2017 on 20:31 Svara

  Sempers magdroppar har vi använt sedan våran snart 5 månaders var någon vecka gammal, funkar super för oss 👍🏼 D-dropparna har vi trappat upp eftersom för hon blev grinig och fick ont i magen av dom i början (samma med vår son när han var bebis och hört väldigt många andra med samma problem) Sen går det ju upp och ner, vissa perioder funkar inget man gör 😂 Napp vägrade våran tills ca 3 mån ålder, fick henne att ta flaska efter väldigt! mycket kämpande och sedan rätt vad det var så tog hon också Philips avent soothie napparna (stora som ser ut som nallebjörnar😆) 👍🏼 vi har köpt alla nappsorter som finns men hon kväljdes av alla andra 😅) Nu har vi fått henne att ta esskas nappar som vi ska fortsätta med. Kämpa på med allt som funkar för stunden, vi fick vagga/vyssja/vagga om vartannat i timmar ibland första månaderna, men nu i någon vecka har det räckt med nappen och somnar i vagnen på dagen (kör över tröskel så det guppar) och nu på kvällarna lägger jag henne ner i hennes säng bara så somnar hon när jag ligger bredvid i min säng 👍🏼 det blir bättre (och rätt vad det är sämre ibland) man får ta minut för minut vissa dagar/nätter! 😁

 29. Madelen 31 januari, 2017 on 20:38 Svara

  Min äldsta son var gnällig och hade svårt att sova i perioder. Magen var trög och det fick vi senare hjälp med medicin, vissa tarmar tar längre tid på sig att utvecklas. Vid 4 års ålder var medicinen borta :)
  Till det andra så har han alltid varit känslig för mycket intryck. Fick det förklarat att bm att vissa barn har svårt att sortera alla intryck som man fått under dagen och därför blir sömnen sämre. Och det började vid 2-3 månaders ålder och höll tyvärr på ett par år!

  Rekommenderar också snuttefilt till tuttevägraren 😉 två av mina tre pojkar har haft filt istället för tutte :)

 30. Anna Andersson 31 januari, 2017 on 20:39 Svara

  Hej Viktoria, jag har en son på 7 månader som började ta napp för 1 månad sedan, det var i samband med nedtrappningen med amningen så jag fick vara lite envis och hålla nappen vid munnen några gånger i samband med nattningen och till slut efter att ha spottat ut den 10-15 ggr så bara tog han den… jag har köpt, beställt ALLA! Men Esskas nappar med en ring på varje sida har funkat med honom nu. Nappen är ett underverk 😍… Gällande gaser kan jag förvarna att stevia ger sjuuuuuukt mycket gaser till bebis, iallafall i mitt fall så kanske kan tänka på det… våra sömnrutiner har varit bra men haft några dagar som han sovit oroligt och det jag kan tipsa om är att ha lite koll på hur många timmar han får sova på dagen, de dagar Isak fick sova för länge om jag tex va ute på pw, då hade han svårt att sova på nätterna, nu sedan 5-6 månaders ålder får han sammanlagt sova Max 2-3 timmar på fm/efter lunch, men sen får han inte håller sova för lite för då blir han övertrött, strikta rutiner har funkat bäst för oss 👍 Lycka till

 31. Leila 31 januari, 2017 on 20:41 Svara

  Oj jag skrev ett längre inlägg men verkade som de försvann haha… ska göra en kortare sammanfattning.. min son på 3 månader kan bara sova om han får sin snutte på ansiktet. Det är en liten kanin som håller i en jätte mjuk filt, den lägger jag på halva hans ansikte (så näsan får luft) och då går han genast in i sitt sleep mode, kan även vara tvungen att buffa lite på rumpan. Brukar ocksp funka att ta min näsa mot hans näsa. Han gillar närhet i ansiktet min son haha. Men prova! Jag vet flera barn som är så att dom vill ha nått vid ansiktet.
  Ja nu blev de en lång text ändå 😀

 32. Julia 31 januari, 2017 on 20:47 Svara

  Om du inte redan gjort det, så rekommenderar jag minifom! Jag har haft jättebekymmer med min dotter som skrikit 3-6h per kväll när man försöker lägga henne på grund av magknip, men det har gått mycket bättre och hon verkar inte alls ha ont i magen längre efter jag prova minifom. :)
  Nattningar är svåra tycker jag. Vår dotter somnar jättelätt i vår elektriska vagga/gunga, men när man lyfter henne ifrån den och lägger i sängen så vaknar hon ofta… (funkar ibland). Sen brukar jag amma henne i sovrummet på kvällen i låg belysning och tystnad, somnar hon på bröstet så försöker jag lägga henne i sängen.
  Att gå runt med henne i bärsele innan jag lägger henne har också funkat.

 33. Josefine 31 januari, 2017 on 20:54 Svara

  Hej!
  Jag har precis också kört mjölkfritt med min 5 månaders bebis vilket senare visade att hon inte var allergisk mot mjölk utan ägg.
  Vi fick göra ett pricktest på henne. Hon ville heller inte ha den mjölkfria ersättningen till en början men med lite vaniljsocker i så gick det faktiskt bra. Vi måste fortsätta med mjölkfritt då hon verkar vara lite känslig mot mjölk också. :)

 34. Emelie 31 januari, 2017 on 20:54 Svara

  Hej! Min dotter är nu 6 månader men när hon var i franks ålder så somnade hon iprincip aldrig utan amning! Varken dag/nattetid ! Jätte jobbigt var det men sen
  Nu när hon Blev större och jag trappade ner amningen (ammar i stort sett ingenting längre) så lärde hon sig ta napp i samband med att hon fick mer och mer flaska. Vi provade typ 10 olika sorters nappar och jag såg framför mig att jag skulle bli tvungen att amma för evigt men som sagt mycket har jag märkt löser sig med tiden! När man är mitt i det är det jobbigt men ge inte upp med att försöka ge napp för en Dag kanske han kommer på att det inte är så dumt! Min dotter tål dessutom inte heller mjölkprotein och den första ersättningen vi fick utskriven vägrade hon! Men be om att få en annan utskriven! De fungerade för oss den gillade hon trots att den innehöll exakt samma sak! Men dietiesen sa till oss att det är värt att prova olika för olika märken kan skilja sig lite i smak. Vet inte om mitt inlägg hjälpte så mycket just nu men den kanske ger lite pepp.

 35. Elin 31 januari, 2017 on 20:55 Svara

  Hej (:
  Min dotter äter oxå mjölkprotein fri kost. Har fått tips av svärmor som är BVC sköterska att man kan ha i lite vaniljsocker i ersättningen om dem inte tycker om den.
  Sen tänkte jag även tipsa om andra D droppar som inte innehåller olja. Många bebisar kan reagera på de.

  Lycka till 😊😊

 36. Elin 31 januari, 2017 on 20:59 Svara

  Hej (:
  Min dotter äter oxå mjölkprotein fri kost.
  Men tänkte tipsa om att man kan ha i lite vaniljsocker i ersättningen om dem inte tycker om den. Fick tipset från min svärmor som är BVC sköterska.
  Tänkte även tipsa om andra D-droppar som inte innehåller olja. Många bebisar kan bli gasiga och få ont i magen av de.

  Lycka till och hoppas allt löser sig 😊

 37. Emelie 31 januari, 2017 on 21:03 Svara

  Min dotter är nu 6 månader men vi hade exakt samma problem när hon var i franks ålder! Hon somnade iprincip bara av amning dag som natt och nappen vägrade hon! Köpte säkert 10 olika sorters! Såg framför mig att behöva amma en evighet men ju större hon blev och ju mer flaska vi gav lärde hon sig ta napp. När jag nästan hade gett upp hoppet om napp! Så fortsätt prova! En dag kanske de funkar! Hon tål dessutom inte heller mjölkprotein och gillade inte den första ersättningen vi fick utskriven alls! Be om att få prova ett annat märke! Vår dietist gav oss en ny och den tog hon direkt ! Fast de innehåller Samma sak kan olika märken skilja i smak tydligen så värt att prova! Vet inte om mitt inlägg hjälper dig här och nu men det kanske kan ge lite Pepp att det säkert löser sig med tiden. Lycka till!

 38. Anna 31 januari, 2017 on 21:09 Svara

  Hej! Jag provade att trycka ut någon droppe bröstmjölk på nappen och då tog min lilla tjej den! Nu älskar hon napp. En sak som också är jätte bra är bedrockers som man kan beställa från tex babyland.se de är små gummi saker man sätter under benen på spjälsängen så de blir som en vagga. Super bra tycker jag för man slipper vagga i famnen som kan bli lite jobbigt efter ett tag, speciellt mitt i natten. Älskar förresten din blogg! Min tjej är två veckor yngre än Frank och de är så skönt att läsa dina ärliga inlägg! Man känner verkligen igen sig! Kram

 39. Maren 31 januari, 2017 on 21:21 Svara

  Jag stryker mitt hår försiktigt över hans ansikte när han ligger i sin säng, funkar sjukt bra! Han somnar på några minuter bara :)

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 15:48 Svara

   Haha sådär brukar jag göra på dagen för att ”kittla” kanske får testa! 👍

 40. Anna 31 januari, 2017 on 21:26 Svara

  Hej! Prova att få ut någon droppe bröstmjölk på nappen och se om han tar den då, funkade för min tjej 😊 Ett annat tips är att köpa bedrockers, de är små gummisaker man sätter på benen på spjälsängen så de blir som en vagga. Jätte skönt eftersom de blir ganska jobbigt att vagga i famnen efter ett tag! Finns på tex babyland.se! Hoppas nätterna blir bättre för er snart! Kram 😊

 41. Malin 31 januari, 2017 on 22:37 Svara

  Vår Leia har aldrig napp, svårt :/ Har så smått försökt skapa mer rutiner i nattadet och vardagen vilket känns skönt för mig och även tryggt för Leia. Ett varmt bad med lite ”kvällsrutiner” efteråt så som mys i sängen, varva ner med någon sång eller babymassage. I början hade vi ofta TV eller musik igång och lamporna tända…gissa om hon inte sov så gott då 😉 Lycka till med Frank! Hoppas magknipen ger med sig!

 42. Linda 1 februari, 2017 on 00:29 Svara

  Ger du d droppar?? Testa isf att inte ge dem några dagar. Min lilla tål inte dropparna alls har testat olika sorter men så fort han får dem så får han ont i magen och blir gnällig.

 43. Malin 1 februari, 2017 on 00:55 Svara

  Hej!

  Ser att flera nämner det men Semper magdroppar hjälper verkligen. Prova!

  Tips på nattning och lindring av orolig mage som fungerar bra för mig är att lägga min lilla tjej i famnen ungefär som om vi skulle amma. Hela hennes bål ligger mot min mage och jag har ena armen mellan hennes ben. Man håller om andra underarmen med handen för att låsa greppet ordentligt. Då kan jag trycka hela henne mot mig så att greppet blir väldig fast. Hennes huvud kan gärna ligga så att det hänger lite över min arm. Tror det funkar för att det blir varmt och tryggt och hon kan slappna av ordentligt. Är hon väldigt gnällig eller övertrött så går jag runt med henne så och gungar lite tills hon lugnar ner sig, annars sitter vi bara i soffan tills hon har blundat/sovit en stund. Då lägger jag henne i hennes säng, stryker henne över kinden och går ut ur rummet. Börjar hon gråta igen så går jag in, stoppar i nappen och håller kvar den medan jag stryker henne över kinden några gånger. Hitta din egen gest som du ofta gör mot Frank även när han är vaken. Då kan du lugna honom även på natten om han blir orolig utan att plocka upp honom och kanske störa sömnen. Han kommer att veta att det är du och att du finns där ❤ Jag gör sådär några gånger så att hon får en chans att somna själv men kan hon inte slappna av alls utan blir jättearg och ledsen så tar jag upp henne och går ut från rummet, kopplar greppet igen och försöker lite senare när hon är tröttare. Det är ingen idé att försöka lägga en pigg bebis innan man verkligen kommit in i en rutin och det tycker jag att hon är för liten för än. Hon är bara en månad äldre än Frank. Men barn är ju olika säger de, man får prova sig fram helt enkelt.

 44. Karolina 1 februari, 2017 on 01:32 Svara

  Hej! Vi har också en tjej på tre månader som vägrar napp, vi har testat i stort sett alla nappar, doppat den i sockervatten, droppat bröstmjölk på den men hon vägrar ändå 😥 ett jättebra tips till nattningen är att köra vagnen över tröskel fram och tillbaka, det brukar vi göra då hon har jättesvårt att somna på kvällarna :)

 45. Louise 1 februari, 2017 on 08:43 Svara

  Hej Viktoria! Min dotter vägrade också napp, hon har börjat ta den NU vid 7mån, så det kanske kommer. När hon inte velat ha bröstet på kvällen så har vi gungat i famnen till sömns. Ang den mjölkfria ersättningen som även min dotter äter, så fick vi introducera den långsamt för att hon skulle äta den. Byta ut en skopa i taget i ersättningen. Typ en dag körde vi Semper 4 slipper och 1 skopa althera. Sen eftersom smög vi in mer av althera och då vande hon sig vid smaken ☺. Lycka till!

 46. Fia 1 februari, 2017 on 11:21 Svara

  Hej!
  Har en liten nappvägrare här hemma också. Den som funkar bäst är Tommi tiippee (eller hur det nu stavas)
  https://www.littlekidscorner.se/baby-hkat/baby/nappar/napp-tommee-tippee-close-to-nature-any-time-1-p-0-6-man?referer=pricerunner&utm_source=gshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
  Eftersom alla barn är olika finns ju risken att du får köpa varenda napp som finns 😄
  Sedan måste jag tipsa om dessa, du har säkert sett dem innan men de är skitsmidiga! Vi har vagnen inne som sovplats på dagarna och tröttnade tidigt på att torka av hjulen.
  http://www.babyland.se/tullsa-delbara-hjulskydd?2312

  Lycka till vidare! :)

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 14:50 Svara

   Tack!! 💕💕

 47. Bamse 1 februari, 2017 on 11:36 Svara

  Vi gav d-droppar på morgon ist för kväll – funkade bättre och gav även minifom vid varje matmål -KANON!
  Sedan nappvägrade vår lilla också och jag stressade med det som bara den pga psd, vid förkylning och det där somna om. Men det var nog bara faser för det har fungerat kanon! Idag är hon en glad 3-åring utan behov av en napp. Hon sover tryggt i sin säng hela nätterna med sina snuttisar. Hon har också (kanske bäst av allt) jättefina tänder – vilket är viktigt för mig (som har tänder som ser ut som skit).

 48. Malin 1 februari, 2017 on 15:00 Svara

  Låt han sova på mage och grodhåll honom ovanför handsfatet eller toan så kommer gaserna fram :) Sen tycker jag du ska ge dom vattenbaserade D-dropparna! Våran son hade magknip med det som hjälpte var att sluta med Sempers magdroppar o istället beställa hem Cuplaton från Finland och ge istället. Hjälpte våran son enormt mycket! Och ge magmassage? :)

  • viktoriabe 1 februari, 2017 on 15:07 Svara

   det där med grodhållning låter svårt och förstår inte riktigt hur du menar.. ska han ”bajsa” i toaletten/handfatet då menar du? hmm.. men ah magdropparna är värt att kolla upp faktiskt! tack! massage ger vi :)

   • Malin 2 februari, 2017 on 12:20 Svara

    Ja precis! Jag har kört EC med våran son sen han var nyfödd. Tog han till handsfatet i toan o höll honom så han fick bajsa där. :) Hjälpte hans mage. Man lärde sig läsa hans signaler bra. Jag helammade i 7 månader o min mjölk rann så fort att han svalde så mkt luft så att ge cuplaton dropparna samt grodhålla hjälpte oss!

    • viktoriabe 2 februari, 2017 on 14:12 Svara

     Okej häftigt! Alla metoder är bra om dom funkar;)! Vi får testa de mesta. Tack!

 49. Sanna 2 februari, 2017 on 08:43 Svara

  Har en kille med magont, han får somna på mig liggandes mage mot mage och puffar han på rumpan sen lägger ja ner han när han somnat, eller så kör ja över en tröskel så de guppar lite. Tror dom känner av magontet när dom ligger helt stil! Laktulos fick han för han bajsa väldigt hårt och inte varje dag, och kollikdroppar som tar bort gaserna men vet inte om de hjälpte. När vi hade såna nätter att han sov så lite så sov jag sittliggande med han på magen för då sov han hela nätterna 😂

 50. Emma 2 februari, 2017 on 10:28 Svara

  Mitt bästa tips inför nattning är att försöka att inte koppla ihop matning och sömn. Somnar han ammandes så killa han lite eller buffa på honom så han håller sig vaken o sen kan ni aktivt söva honom med vaggande/sjunga/ligga bredvid eller vad som funkar. På så sätt blir du inte napp åt honom på samma sätt. Vi märker jättestor skillnad på barn 1 och 2 efter att vi fick det tipset. Storasyster somnade bara om hon fick flaska medan lillebror kan somna i famnen/sängen/vagnen bara jag vaggar/sjunger för honom EFTER maten 😊

  • viktoriabe 2 februari, 2017 on 14:15 Svara

   Smart! Tacksam för tips :)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna