VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Igångsättning

Vi har varit hos barnmorskan idag och fått information kring igångsättning. Vår barnmorska ringde även till BB-Stockholm för att förebereda dom på att vi kommer komma dit på torsdag. De kommer ringa oss från BB innan kl 10.00 på torsdag morgonen och så får vi en tid då vi får komma in. Så än så länge har vi ingen tid men en dag👍

Det blev plötsligt lite läskigt att tänka på förlossningen eftersom vi nu VET att det endast är 3 dagar kvar tills vi får kicka igång denna kropp!
Stressad över att faktiskt få bli igångsatt då jag vet att kroppen egentligen sköter det bättre själv. MEN
eftersom min kropp inte verkar vara med på noterna så känner vi ju ändå att vi bara vill få träffa bebis nu så gör vad som krävs liksom!
Har inte föreställt mig en planerad förlossning och inte heller kejsarsnitt men nu inser jag att jag behöver ställa om. För det kan ju faktiskt bli allt som jag inte tänkt.

Jag har liksom önskat att få känna när det startar i kroppen! När det ska ske? Hur det ska ske? Och att få överraska Simon med att nu är det dags! Jag vill ge honom det… och mig.

Så det känns nog mest sorgligt för den sakens skull än rädsla för igångsättning. Inser att det inte behöver bli utdraget eller supersmärtsamt och skulle det bli så, då är det ju ändå över tillslut! Det finns ju ett slut på det och de förhoppningsvis när bebis kommer ut frisk och jag mår bra! ☺ så håll tummarna för oss att det ändå kommer starta innan torsdag!!!
Vi hejar på Frank nu de sista 3 dagarna♡


Annons

Kommentarer


 1. Andrea 31 oktober, 2016 on 15:59 Svara

  Hej! Jag blev igångsatt för 3 veckor sedan med mitt 2a barn. Det var verkligen superläskigt att veta att ”idag kommer hon” så jag förstår dina tankar och känslor helt.

  Vill bara tipsa om att testa ‘ballong-metoden’ före medicinsk igångsättning för då får du kanske känna hur det ”ska” kännas. Det kan dock ta längre tid än med Cytotec.

  Jag tänker inte vara någon moraltant och säga vad jag tycker om Cytotec…utan anledningen att jag tipsar om ballongen är för att du ska få känna att det är lite som du önskar då man även kan åka iväg och äta osv under tiden :)

  Håller tummarna att han kommer innan :)

  • Camilla 31 oktober, 2016 on 20:46 Svara

   Hej! Jag har blivit igångsatt en gång och den andra gången kom jag igång själv. Det var prick lika. Du får värkar. Som blir kraftigare. Det är ingen skillnad. Enda skillnaden är att du befinner dig på förlossningen när första värken kommer vilket jag tyckte var tryggt eftersom det var första gången. Andra gången fick jag värkarna hemma och då hade jag varit med om det en gång tidigare så visste lite mer vad det handlade om och var trygg.
   Min första förlossning slutade med snitt och den andra vaginalt. Båda intressanta erfarenheter. Hur det en går för dig och var förlossningen än startar, glöm inte att du aldrig kan påverka utslaget och att det blir som det blir. Barnet kommer ut oavsett. Glöm inte bort att profylaxandas, det hjälper! EDA gjorde mig helt smärtfri ett tag, det var underbart. Men min andra förlossning hjälpte den inte alls. Lycka till när det är dags!

 2. Ellen Schutz 31 oktober, 2016 on 16:28 Svara

  Åh va spännande ! 🙈

 3. Julia 31 oktober, 2016 on 16:36 Svara

  Jag blev igångsatt (dropp) efter en vecka med kraftiga regelbundna värkar och havandeskapsförgiftning. Jag blev dock igångsatt på bf och sonen kom dagen efter.

  Jag förstår känslan av att det är läskigt. Jag trodde flera gånger när värkarna kom regelbundet och tätt att nu är det pågång men nej det avtog, Sen när de tog beslutet att min kropp behövde hjälp att få ut sonen och sa ”du kommer inte åka härifrån utan din son i din famn” så var det så läskigt men ändå en sån lättnad och spännande! Äntligen skulle han komma!

  Hur det än blir så kommer han komma ut och vara er perfekt lilla son.

 4. Emelie 31 oktober, 2016 on 16:41 Svara

  Jag fick första barnet 10 dagar innan bf, så trodde jag skulle slippa gå över med andra barnet, gick över 12 dagar, skulle bli igångsatt på tisdagen men på söndag morgon kom allt igång, hade ställt in mig på igångsättning och gett upp att hsn skulle komma innan, så man vet aldrig :) lycka till när de väl är dags :)

 5. Linnea 31 oktober, 2016 on 16:44 Svara

  Jag skulle ha blivit igång satt men kvällen innan åkte vi in men ingenting var på gång enligt dem men vi fick iallefall stanna kvar eftersom vi ändå hade en tid till dagen efter men vid 3 på natten satte de igång av sig själv! Så vad som helst kan hända så va inte för inställd på igångsättningen!
  Lycka till när de väl är dags!!😊

 6. Camilla 31 oktober, 2016 on 16:49 Svara

  Lycka till!
  Jag tror han kommer i natt 😍
  Jag gick över 12 dagar med barn nr2 😄
  De var långa dagar..

 7. Malin 31 oktober, 2016 on 16:53 Svara

  Blivit igångsatt med två av mina tre barn plus att första barnet fick de bli kejsarsnitt med. Mina igångsättningar har skett efter regelbundna värkar i fem respektive nio dygn. Jag har bara positiva erfarenheter av igångsättning. Dock gick de lite väl fort på slutet. Så tror absolut det kommer gå så bra :)

 8. Isabella 31 oktober, 2016 on 17:06 Svara

  Gör inte det då! Strunta i att bli igångsatt, och vänta på att bebis kommer av sig själv! Man lever bara en gång, du är bara gravid för första gången en gång i livet. Se till att det blir som du vill ha det! Ge dig själv och Simon det, om det är viktigt för dig. Tror dock precis som en kommentar ovan; jag tror att han kommer innan dess!! Kram ❤️❤️❤️

 9. Maria 31 oktober, 2016 on 17:30 Svara

  Åh vad jag förstår dina tankar och känslor! Jag stod aldrig inför att eventuellt bli igångsatt men precis som du känner kring hur du har visualiserat det hela och ge dig själv och Simon det. Jag blev till slut snittad akut och det va inte alls något jag ville eller hoppats på och min önskan va ju att få upp barnet på bröstet och min man skulle få klippa navelsträngen. Det fick han men inte på det sättet som jag ville. Men jag hoppas och tror det kommer bli kanon ändå för er! All lycka till nu! ❤️

 10. Angie 31 oktober, 2016 on 18:10 Svara

  Hej Viktoria!
  Det kommer Gå jättebra!
  Vi fick igångsättning på BB Stockholm med vår son. Personalen är helt underbara och lokalerna är jättebra. Finns ett allrum med tv, mat. Sedan måste jag säga att igångsättning var lite skönt pga nån håller koll på en hela tiden. Sedan när jag fick värkar var dem snabba med vad jag ville ha för bedövning. Stort lycka till! Ni har det bästa framför er. Tänk när ni får eran lilla son i famnen :) kram

 11. Manella 31 oktober, 2016 on 18:37 Svara

  Jag blev igångsatt en vecka innan min BF men när min BM sa den fredagen när hon skicka mig till sjukhuset ”du kommer inte hem utan bebis” blev jag super nervös. Att tänkte ja nu träffar vi honom snart.

  Tänker inte skrämma upp dig med min igångsättning men det kommer gå super bra. Till sist får du upp bebis på bröstet och det är värt allt ❤

  Den finns annars att läsas om i min blogg.

 12. Jessica 31 oktober, 2016 on 19:39 Svara

  Gick över 15 dagar men min första och va bokat igångsättning men natten mot igångsättning börja de sätta igång själv. Så jag håller tummarna för er men det är ju tur den finns hjälp att få så slappna av och njut av sista dagarna/timmarna 😆

 13. Sara 31 oktober, 2016 on 19:42 Svara

  Jag blev igångsatt efter att ha gått över 14 dagar. Jag var rätt nervös och hade hört blandade åsikter om just igångsättning, plus att jag också kände mig snuvad på att få känna alltig komma igång av sig själv osv. Nu har jag ju inget att jämföra med men jag har bara positiva saker att säga om både att bli igångsatt och min förlossning. Det kommer bli så bra oavsett hur de blir för er! Snart får ni träffa er son och det är ändå det viktigaste!! Kram

 14. Ida 31 oktober, 2016 on 20:23 Svara

  Jag fick också tid till igångsättning bokat idag till torsdag (BF+18 då). Fick hinnsvepning idag och hoppas det har bra effekt. Känner mig besviken över att det kanske inte kommer starta av sig själv. Men försöker fokusera på att kroppen kan komma att hantera resten av förlossningen bra ändå :) Håller tummarna för er!

 15. Josefine 31 oktober, 2016 on 21:25 Svara

  Spännande.
  Vill inte skrämmas på något sätt. Men läs gärna lite om Cytotec innan du väljer att använda det. I min systers fall var barnmorskorna inte så informativa om dess risker.
  Billigt alternativ för sjukhusen men inte alltid det bästa!

  Men oavsett så har vi en fantastisk sjukvård i sverige och allt kommer gå bra ska du se!

 16. Joanna 31 oktober, 2016 on 23:36 Svara

  Jag blev igångsatt för 2 månader sedan med Cytotec! Mitt första barn! Allt gick jätte bra! Va inte orolig! Barnmorskorna är så himla proffsiga! De har så bra koll!! Jag födde min son på 8 timmar från första värk och då fick jag ryggmärgsbedövningen! Du fixar det! Önskar er all Lycka till😘😘😘😘

 17. Julia Clevler 1 november, 2016 on 09:18 Svara

  Gud så härligt att er son snart äntligen är här! Jag förstår er jobbiga väntan, jag själv var förstföderska och fick en dotter i augusti. Jag hade haft värkar en vecka innan och var i latensfasen enligt bm, sedan avtog det helt! Jag var helt inställd på att bli igångsatt precis som du och jag känner igen din känsla att man är som fången i sin egen kropp. Sista dagarna ligger man mest på soffan och orkar ingenting.. Vi skulle bli igångsatta på lördagen, på torsdag morgon fick jag värkar och strax innan fem natten till fredag var hon ute. Bf + 14 så det var på håret att det hann starta av sig själv. Jag tror det blir samma för dig, tycker att det finns ett mönster i att de små har en tendens att kika ut lagom inför igångsättningen 😉 Jag håller alla tummar för att er förlossning blir som ni tänkt er, oavsett så är all väntan och jobbiga känslor som bortblåsta så fort ni har er lille son hos er! Kram

 18. Ylva 1 november, 2016 on 09:20 Svara

  Jag blev igångsatt med första barnet så jag förstår dina tankar. Man har ju en bild av hur det startar igång hemma och vad man vill göra på egen hand innan man åker in. Men med facit i hand så spelar det absolut ingen roll alls! Det viktigaste är ju att bebisen kommer ut och mår bra, inte allt runtomkring <3 Vad som kan vara bra att förbereda sig på om man blir igångsatt, det är att det kan göra betydligt mer ont för att värkarna inte klingar av helt emellan topparna som de gör annars. Detta säger jag inte för att skrämmas utan som info! Jag hade en tanke att föda utan bedövning men det var bara att glömma och lustgasen blev min bästa vän 😉 Så om du inte tänkt på bedövning så kan det vara en idé att börja tänka på det. Behöver du inte ta den när det väl är dags så är det ju inte mer med det 😉 Det kommer att gå bra oavsett och det är SÅ häftigt att föda barn! Du/ni har en helt fantastisk upplevelse att se fram emot, igångsättning eller ej <3

 19. Ida 1 november, 2016 on 22:59 Svara

  Jag gick över 42+1. Fick tid för igångsättning på torsdagen kl 3 och på onsdagen vid 8 tiden satte värkarna igång av sig själv. Åkte in vid 9 9 på torsdagen. Födde min dotter 01:15 på fredagen. Vill bara tipsa om Eda och lustgasen. De var min räddning. När jag hade fått edan kände jag inga värlar alls. Ta de som magkänslan säger. Min barnmorska undrade om jag verkligen skulle ha EDA. ” Du är öppen 8cm ska du verkligen ha den sprutan, du har varit igenom de värsta” Ja sa jag. Hade jag inte tagit den hade kag haft värkar i 9 timmar som jag hade känt av.

  Låt dem inte köra över dig utan ta de som du tycker känns bäst! Magkänslan stämmer nästan alltid.

  Lycka till!

  Både en tuff och fantastisk tid väntar dig. Men när allt väl kommer till sin ordning är de, de finaste man någonsin kan få. Så mycket kärlek.

 20. Sandra 2 november, 2016 on 08:24 Svara

  Det brukar starta när man väl fått en tid för igångsättning så vi får hålla tummarna 👍 lycka till

 21. Rebecca 2 november, 2016 on 09:53 Svara

  Vart igångsatt med första en fredag kl.12 och han kom Sön kl. 01. Trösta sig med att det är första barnet som vi gjorde värre om det är 2:a eller såvidare. Och syskonet sitter hemma och pusslet ned skola/förskola måste skötas. Jag tyckte igångsättningen gick fort. Fredagen låg jag och läste tidningar, lunchade på sjukhus cafét och bara umgicks med min partner och lördagen typ samma fram till kl.15 då allt sattes igång på riktigt ned öppning och förlossningsvärkar. 2:a barnet föddes på 1,5 timme från först ”menssmärtan” utan bedövning och det var värsta. Nu väntar vi 3:e till våren 😁 Lycka till. Snart är han i era armar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna