5 nätter sen sov han själv

Nu tänkte jag summera vårt projekt med vår nya nattningsrutin för Frank där han skulle somna själv utan oss nattandes i rummet.

Som ni säkert redan vet så började vi på sängkanten 1 natt tills han somnade, natt 2 så satt vi på golvet på en stor kudde innanför hans dörr.. även natt 3. Då hade han förstått såpass bra att han pekade mot kudde och sa mamma sitta där! :) natt 4 så satte jag mig utanför dörren på kudden med dörren på glänt så han såg mig, tillslut somnade han då med. Sååå natt 5 så kände jag, nej nu sätter jag mig i fåtöljen! Jag orkar inte sitta här på golvet. Fåtöljen drog jag så att Frank med öppen dörr kunde se mig där ifrån han låg, för att han skulle känna sig trygg. Han somnade!

Såååå alltså 5 nätter tog det att få han somna ensam i sitt rum med oss i vardagsrummet! Natt 6 så var farfar på besök och Frank höll på med sina små saker vid nattningen, pratade lite, tog vattenflaskan, var lite ledsen osv men farfar ville nog natta han så han gick in dit för att trösta lite och satte sig på golvet och då somnade Frank direkt. Typiskt! Men men..

natt 7 somnade han helt själv med oss sittandes i fåtöljen utan att gråta eller liknande. Samma sak nu 3 nätter i rad!! Utan protest! Bara lite små ljud från hans sida med att ta vattenflaskan och kanske be om kaninen eller liknande, men då har vi bara sagt godnatt eller gått in och bäddat om honom pussat godnatt osv så har han somnat. Så inga mer ledsamheter eller protester! Sååååå SKÖNT!!! vi är SUPERSTOLTA över honom såklart. Stora killen!
Vi ger han väldigt mycket beröm på morgonen för att han somnat själv och de första nätterna efter att ha lyckats somna själv så har han kommit över till oss på natten men inte liksom kommit till ro med oss i sängen.. så tillslut frågade jag Frank om han ville somna om i sin säng och då flög han upp och sa jaaa, inte sova här, sova mitt rum. Byta. Hahaha

Så nu om han vaknar på natten så kommer vi gå tillbaka med han och natta om han i hans rum, så gjorde jag häromnatten och kunde då sätta mig i fåtöljen i 5min sen hade han somnat om, så då tassade jag tillbaka till vårt sovrum. Igår så sa han bara mamma och då gick jag in och pussade han på pannan sen la han sig för att sova igen, nu i skrivandes stund så sa han: mamma stänga dörren. Hahahah som ett meddelande att vi skulle dämpa oss!

Han har dessutom sen vi började med detta sovit 3 HELA nätter i sitt rum utan uppvak så till er som vill testa samma lika och behöver stöttning eller tips! Hör av er så ska jag försöka hjälpa er med tips om vad vi gjort vid vissa situationer osv.

Föresten så glad över att han inte en endaste gång under denna proceduren har försökt kliva ur sängen och gå till oss heller.. liksom som att han förstått att det inte är någon idé! Tror att det där med att öka avståndet Hr varit bra med! För att skapa trygghet för honom och att han vågar tro på sig själv! :)

Gillar

Kommentarer

Victoria
,
Okej! Tack för bra tips! Läste om bakslaget men starkt av dig att inte ge med dig! Vet hur tufft det är men de kommer göra så gott i längden. Hade en liten sån grej med dottern igår på 1 år. Hon va ledsen i spjälsängen och ville komma upp men hörde på henne att hon lugna sig stundvis så gav inte med mig. Höll en hand vid henne och gunga sängen (vyssan lull tassar) med andra tills hon till slut gav upp och somna. Va jobbigt då för man vill ju bara att de ska gå fort och smärtfritt men jag är så glad för de idag för nu alldeles nyss när hon vakna för att äta så kunde jag bara lägga ner henne efter. Hon reste sig upp och titta på mig och fundera nog på om hon skulle dra igång fyrverkerierna men hon peka på nåt vid huvud änden av sängen och la sig ner och försökte sova så gungade jag henne tills hon somnade och nu äntligen ska jag själv få sova natti natti
viktoriabergh
,
Varsågod ja jag har tålamod, vet ju att det tillslut skulle funka.. vare sig de hade tagit 1h eller 2! Ja så bra att man håller ut för både sin och deras skull. Då visar vi på trygghet tror jag! 😊 de växer även dom av!