2 veckor över tiden

Jag tänkte att jag skulle uppdatera er om hur man mår när man gått över 2v! Eller iaf hur jag mår...
Jag har gått lite på tå med förväntan sen vecka 36-37 på att NU skulle han kunna komma när som helst för han är i princip färdigbakad.. när de veckorna bara rann på och tiden försvann så insåg jag att jag kommer inte föda innan BF.

Jag hade dock trott att jag kanske skulle föda 2-3dagar efter BF eller åtminstone kring den veckan. Så lite efter den veckan slutade jag att boka in massa träffar och försöka tänka på något annat. Istället kände jag lite för att slå mig ner och sura... inställningen var att nu ska jag bara vara och vänta ut denna bebis då den borde ha kommit förra veckan så lär han komma nu! Men nej...
Nu har jag istället gått över alla tankar och som jag och Simon pratat om så kändes det som att graviditeten flög förbi och vi fick ingen bebis. Som att man lagt det bakom sig och gått vidare. Nästa år kanske är vår tur! Lite sån är känslan.

Men med 1 dag kvar nu så kommer nervositeten och förväntan tillbaka! Vi ska ju få träffa vår bebis! ÄNTLIGEN

Psykiskt så har detta varit det tuffaste jag genomgått och många känslor har snurrat i huvudet.. ilska, frustration, sorg, förväntan, glädje, nervositet, nyfikenhet listan kan göras lång.

Hur mår kroppen då?
Den har sagt hejdå för längesedan! Det har varit det värsta att hantera, jag har aldrig någonsin känt mig så himla låst och öm. Jag hae absolut orkat med att gå en sväng i butiker, åka till någon restaurang, ta en fika eller gå och handla. Men det har jag fått sota för efteråt... på eftermiddagarna/kvällarna så har kroppen varit så öm och trött. Jag har nästan gråtit när jag försökt ta mig upp ur soffan eller vänt mig om i sängen. Det värsta har varit fogarna, som att man seriöst har brytit bäckenbotten och skulle behöva gipsas... sådan jäkla smärta! Sen har ryggen varit helt slut och andningen blivit tyngre, illamåendet har kommit tillbaka och nätterna har blivit långa utan sömn. Huvudvärk och svullna fingrar/fötter, kissar 6gng per natt, nackont och sparkar i revbenen ett huvud som är fixerat och när det rör sig så skär det inom mig av smärta.. aj aj aj! Så ja allt är tipp topp hehe!

Har även fått bristningar längst ner på magen och bröst som läcker hela tiden... håret känns lortigt hela tiden och nu är jag så jävla klar med att må dåligt. Känns UNDERBART att få gnälla lite och ni tröstar så fint! ♡ denna gravida kvinnan är snart sig själv igen! Snart så snart får vi träffa vår BEBIS♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Gillar

Kommentarer

Ida
,
Jag gick över 2 veckor och blev igångsatt! jag hade inte en enda känning i mage under dom 2 veckorna. jag krävde en hinnsvepning när jag passerat 12 dagar över och någon timme senare fick jag min första värk. jag hade då värkar i 24 timmar hemma och tillsist fick vi tillåtelse att komma in till förlossningen. Där gick de ytterligare 24 timmar med värkar och jag hade bara öppnat mig 3 cm. Då tog dom hål på hinnan och vattnet gick men de hände endå ingenting så tillsut fick jag värkförstärkande (ígen aning om vad de heter eller va de är) och då satte de äntligen igång på riktigt. De tog ungefär en 30 min sen va hon ute. De gick otroligt fort men eftersom jag hade haft värkar så länge så va min kropp väldigt förberedd. jag tycker att de inte kunde ha gått till på ett bättre sätt och är evigt tacksam för hur bra de gick. Efter att din pojke är ute så kommer du nog va hur nöjd som helst med hur de gick till, igångsättning eller inte tack för mig!
Magdalena
,
Känner igen mig här... Tog 4 månader för mig att komma i form efter förlossningen MEN!! Värt är det, och har glömt smärtan☺
Christina
,
Hoppas igångsättningen fungerar på dig imorgon och att det går fort. Jag gick över 18 dagar och igångsättningen fungerade inte på mig så blev akut snitt.. hoppas verkligen att du slipper det. Dom började igångsättningen på bf+17 men efter 36 timmar varav 25 med värkar och 5cm så blev det akut snitt. Önskar ingen annan det. Så hoppas verkligen igångsättingen blir nägot positivt för dig om inget händer innan!
Victoria
,
Man får lov att gnälla. De är tufft som fan att va gravid. Gick själv över 12 dagar, minns väl hur tufft de va sista veckorna. Du är så stark och grym! Tänk att snart är de över och då börjar nästa resa med eran underbara lilla familj. Håller tummar och tår för att allt går så smidigt som möjligt för er!
Karin,
Jag gick 14 dagar över tiden och fick igångsättning till slut och min son kom 16 dagar över tiden. Jag var så arg och frustrerad över varför kan inte min kropp fungera ordentligt och ta hand om att starta förlossningen själv. Det var många gråtstunder i duschen för min del men när väl dom ringde från BB STHLM och sa att IDAG så får jag komma in och starta förlossningen. Har bara massa positivt att säga om en igångsättning och tyckte det var mysigt att vara beredd på varje steg som kom och nya situationer under förlossningen. Lycka till imorgon och njut nu sista stunden 😊
www.nouw.com/karinni
Filippa
,
Lycka till hoppas allt går bra!!!!!❤️❤️
Sanna
,
Stort lycka till imorgon. Du har något fantastiskt att se fram emot. Min igångsättnimg tog 8 ttimmar och var en jättebra förlossning. Det är så skönt att vara på plats hela tiden. Lycka till 😊. Kram!
Marie
,
Vad härlig du är Viktoria som beskriver allt precis som det är utan förskönande lulllull! 😊 Så underbart att ni snart får säga heja till er fina lilla kille nu! Vi ses på PT-pass igen om nåt år eller så Stor kram och ha en underbar tid framöver med familjen /Marie (PT-duo, Marie & Linn)
Stina
,
Gick över 10 dagar med nr 1 och 18 dagar (!!!) med nr 2. Testade alla tips med trappor, hinnsvepning och Gud vet allt! Gav upp till slut! "Det kommer fan inte komma någon bebis! Kroniskt fet resten av livet!" Men tro det eller ej, ut kom världens finaste! All smärta, all väntan är så värd! Lycka till! Snart får ni se vad det är för liten människa ni har skapat!
Gabriella
,
Åh herre Gud vilken deja vu jag fick! Väntar nu mitt femte barn. Är i vecka 11. Helt plötsligt gick det upp för mig hur överjävligt det ärsista tiden! Grattis till er lille! Visst var det värt det tusenfalt? ❤️