1 månad

Idag har du förgyllt våra liv i 1månad! Den bästa månaden någonsin.. tänk att vi fick dig Frank, en frisk och snäll liten pojke! Som har lärt oss att vara föräldrar <3
Hur har den första tiden med bebis varit nu då?
Jag har varit positivt överraskad över hur snabbt jag kom in i mammarollen, det kändes så naturligt med saker jag varit orolig över. Saker som man googlat sönder på.. allt från hur man byter blöja, klär på, hur man vet om han fryser/svettas, om han skriker vad är då felet? hur vet jag om det är magont? hur ska jag bära? OSV OSV.. allt detta blev SÅ SJÄLVKLART när väl han kom upp på mitt bröst! Det är som att vi mammor har det inbyggt i oss, häftigt iaf att man faktiskt lär känna just SIN bebis och för de mesta så löser man ju allt så att han blir nöjd och mår bra! Självklart gör Simon allt detta med men jag talar nu endast utifrån hur jag har upplevt den första tiden med Frank :)

Detta med sömnbrist har jag inte alls känt av! Jag tycker att han sköter sig fint och vaknar ca var 3e timme, sen somnar han om ganska snabbt. Absolut kommer detta säkert ändra sig längre fram men för tillfället så klarar jag mig på sömntimmarna som samlas ihop under natten/morgonen & det bästa är ju att man faktiskt får ta igen sömn under dagen om man vill ;) mysigt!

Har inte låst in oss. Vi lever våra liv som vi vill utan att låta vår lille bebis få styra allting, vi försöker istället låta han få följa med oss istället för att vi ska följa efter honom om ni förstår hur jag tänker! Vi har åkt iväg på bilutflykter, julmarknad, övernattning i Dalarna, restaurang besök, shopping, kalas JA ni förstår.. vi lever på våra liv som vanligt fast det är tusen gånger roligare med bebis!

Jag håller med alla som säger att tiden går så fort! dagarna bara rinner iväg och jag försöker njuta av varje sekund för snart är han ju inte nyfödd längre! Han väger redan 4,2kg och har växt på längden från 51cm till 56cm!

Vår älskade lilla bebis!

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Va härligt att höra att din första tid har varit så bra!! Det är ju fantastiskt! Tänkte bara på när du skrev att vi mammor har det inbyggt i oss hur vi ska ta hand om osv. Jag fick vår bebis 10 dagar efter dig ungefär, och har vart långt nere i en babyblues och inte alls haft den tur du haft att kunna njuta av bebisbubblan utan det har mest vart ångest och gråt. Och den största ångesten var över att jag inte allls kände att jag hade någon mammaroll-inbyggd som magiskt dök upp när min fina bebis kom. Och när media och människor som har en platttorm målar upp en bild utav att det är så, så gör det att denna tid blir ännu tuffare för oss som råkar ut för babybluesen/förlossningsdepression. Inte menat som en pekpinne utan ville bara skriva detta, i och med att du skrev så fint om det fysiska som händer en förlossning, så får man inte glömma de psykiska!
Viktoria Bergh
,
Hej Malin tack för ditt ärliga inlägg! Menade inte att vi har det inbyggt exakt från start. jag tror att vi har det inom oss sen om det kommer direkt eller efter en viss tid så tror jag ändå att vi besitter den där modersinstinkten. Jag uttryckte mig fel då jag fick det att låta som att det ska komma direkt. Vet absolut om att man kan hamna i babyblues och depression men jag hoppas att du har fått hjälp att komma ur det nu och snart kan njuta av tiden med bebis! All lycka till! KRAM